Zeptám se, co mám špatnýho u auta když mám zadní kola, spíše pravé do "A" ? Prasklá pružina to není, sníženej podvozek by u E39 nedělal áčka, něco jsem zaslechl o nějakým silentbloku, nebo když je sucho tak to nechutně vrže když zhoupnu zadek auta.
brumlae34 píše:http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/520i-M54/LHD/M/2000/july/browse/rear_axle/rear_axle_support_wheel_suspension/ Bude to dil 18 nebo 2.
Stotožňuje se ještě někdo s tímto názorem? Jinak díky, je to i celkem logický, na druhou stranu když to vrže pokuď je sucho tak by to mohl bejt jen ten siláč ne?
Zkus zvednout auto a chytnou za prave kolo vlevo nahore a v pravo dole a zkus s nim zahybat, pokud bude mit nahore vulu, je to cep v zadnim rameni. To vrzani dela ten valecek co jsem poslal na obr. vetsinou staci pod manzetu striknou olej nebo WD a bejva klid.
brumlae34 píše:Zkus zvednout auto a chytnou za prave kolo vlevo nahore a v pravo dole a zkus s nim zahybat, pokud bude mit nahore vulu, je to cep v zadnim rameni. To vrzani dela ten valecek co jsem poslal na obr. vetsinou staci pod manzetu striknou olej nebo WD a bejva klid.
To že jsem tam stříknul olej už asi 3x tak vydrželo nakonec jenom asi týden. Ale určitě to zkusím zvednout a juknout se.
Aj pri spravne nastavenej geometrii zadnej napravy budes mat kolesa do "A". Ked je auto znizene, je to este vyraznejsie. Vnutra pneumatik sa vzdy ojazdia ako prve - je to dane postavenim kolies na zadnej naprave. Najmenej trpia vnutrajsky zadnych pneumatik u 15" diskov - tanm sa davaju najuzsie pneumatiky. Cim je guma sirsia, tym je opotrebenie vnutra vacsie. Da sa to zmiernit obmenou pneumatik tak, aby sa viac ojazdene vnutra davali na vonkajsiu stranu kolesa... Tak zabezpecis rovnake opotrebenie pneumatiky.
Vpredu mam 235/45-17, vzadu 255/40-17 - a predne pneumatiky "preziju min. dvoje zadnych - cize 2 predne pneu vydrzia v pohode tolko, ako 4 zadne pneu...
Tak kolesa do "A" mam aj ja trochu na E39 540i podvozok je znizovany eibach tlmice a LowTec pruziny je to znizene asi max kolko sa da.
No vzadu mi zatial nic nevrze ani nepiska, bol som u mechanika a ten mi povedal ze zadne silentblocky pomaly bude treba menit na naprave su 4 a je vidno ze na protilahlej strane je to obuchane od napravy, je to diel 2
Jestli jsi někdy viděl zezadu nevytíženou Tatru 815 (takovej ten náklaďák s červenou kabinou:)), tak ta má ta kola přesně naopak, nějak takhle \---/
Do A jsou obráceně /---\ podobně to má kdejaká stodvacítka, mimo to i můj Bawor :/