Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Podložky pod kola

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
superbowl
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od superbowl »

Zdravím, potřebuju poradit jaké mám dát distanční podložky pod kola, když mám 235/45 17 ET 20 ... čili jak silné podložky mohu dát abych nedřel blatníky ? Dík moc
eric
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od eric »

superbowl píše:Zdravím, potřebuju poradit jaké mám dát distanční podložky pod kola, když mám 235/45 17 ET 20 ... čili jak silné podložky mohu dát abych nedřel blatníky ? Dík moc

Jestli máš ET 20,tak to je ideální ET pro 5-er i bez podložek,pokud chceš mít kola přesně zároveň s horním lemem,tak podložky 20mm,víc už ne.
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Velvetek »

...jen tak pro informaci, jak se chová e39, když se dají podložky (tak jak píšeš, po okraj lemu)? Jedná se mi o podvozek Mtech, 17" M-kola...
eric
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od eric »

Velvetek píše:...jen tak pro informaci, jak se chová e39, když se dají podložky (tak jak píšeš, po okraj lemu)? Jedná se mi o podvozek Mtech, 17" M-kola...

Díky většímu rozchodu kol to samozřejmně trochu líp sedí,ale není to nic extra znatelnýho,já mám třeba 33mm vepředu a vzadu 36mm,protože mám ET 35.Podložky jsem dával čistě kvůli vzhledu kol v podběhu,nemám rád,když je kolo zapadlé.Jinak podložky samozřejmně duralové,jsou lehoučké jako pírko.Jediný,co ti s podložkama víc trpí jsou ložiska v kolech,ale nic zásadního,ta podložka má odhadem cca 0.5kg,takže ve výsledku stačí,když koupíš hodně nekvalitní repliku alu disků,který budou těžký a je to horší,než podložky.Každopádně myslím,že 20mm je minimální šířka podložky,aby se tam mohl udělat ten středový náběh (74.1mm průměr u e39),na kterém drží střed kola a musí to být udělaný na milimetr přesně,jinak se ti bude klepat volant.
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Velvetek »

ok, díky za info. Zatím to nějak moc neplánuji, ale právě se mi zdá, že ty kola jsou trochu utopený a že by to mohlo vypadat lépe, obzvášť, když je to auto s Mtech nižé posazené. Jen nevím, jak to bude vypadat na těch 17"...
eric
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od eric »

Velvetek píše:ok, díky za info. Zatím to nějak moc neplánuji, ale právě se mi zdá, že ty kola jsou trochu utopený a že by to mohlo vypadat lépe, obzvášť, když je to auto s Mtech nižé posazené. Jen nevím, jak to bude vypadat na těch 17"...

No přesně nerozumím tomu,co myslíš tím "jak to bude vypadat na těch 17-tkách"?Ty máš M-tech podvozek,který jsem měl před tím taky,to jest vepředu o 25mm a vzadu o 20mm nižší oproti sérii a když to vystrčíš díky těm podložkám víc ven,tak to bude prostě jen víc vystrčený.Jediný,co se tím trochu víc zdůrazní budou fugy nad kolem k blatníku,protože když je kolo zapadlejší,tak to nejde tak vidět a taky čím máš větší průměr disků,tím to více "vyniká".Já mám podvozek snížený vepředu 50mm a vzadu 20mm viz. http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=91818
pepicek

#7 Příspěvek od pepicek »

Čau kluci,omlouvám se že do toho vstupuju s jiným dotazem,ale když je řeč o ETčku,tak nevíte někdo jaké ET má být u e34 tds combi.Koupil jsem to na alu na zimu jsem to obul na nějaký plecháče orig. BMW,ale připadá mi to hodně utopený.Dík.
eric
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od eric »

pepicek píše:Čau kluci,omlouvám se že do toho vstupuju s jiným dotazem,ale když je řeč o ETčku,tak nevíte někdo jaké ET má být u e34 tds combi.Koupil jsem to na alu na zimu jsem to obul na nějaký plecháče orig. BMW,ale připadá mi to hodně utopený.Dík.

Stejný jak na e39,v rozmezí ET 10-25 viz. http://driver.blog.cz/0803/roztece-disku-kol
Vesa88

#9 Příspěvek od Vesa88 »

Zdravim, nemate nekdo odkaz kde bych koupil ty podlozky na zmenu stredove diry u E39? :) Mam pripravena original kola style 121 19" z sestkoveho BMW a moc se mi nechce je nechat soustruzit, kvuli pripadnemu pozdejsimu prodeji nebo zmene auta, navic kdyz to nekdo pokazi tak by mohli byt nepouzitelne...Kdyztak odkaz primo na dane podlozky, protoze uz jsem na to jednou koukal a nebyl jsem z toho zrovna moudrej :)
eric
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od eric »

Vesa88 píše:Zdravim, nemate nekdo odkaz kde bych koupil ty podlozky na zmenu stredove diry u E39? :) Mam pripravena original kola style 121 19" z sestkoveho BMW a moc se mi nechce je nechat soustruzit, kvuli pripadnemu pozdejsimu prodeji nebo zmene auta, navic kdyz to nekdo pokazi tak by mohli byt nepouzitelne...Kdyztak odkaz primo na dane podlozky, protoze uz jsem na to jednou koukal a nebyl jsem z toho zrovna moudrej :)

To čoveče nevím,jestli najdeš,to už je moc individuální úprava na to,aby se to běžně dělalo,ale každý,kdo se tím zabývá nabízí i individuální úpravu dle potřeby.Takže se koukni třeba sem viz. http://auto.bazos.cz/inzerat/8461427/Ro ... d-kola.php jsou tam docela good price za podložky a ty potřebuješ 5x120 s tím,že středová díra na tvejch discích z 6-er je 72.5mm (ale radši si to ještě změř),což maj všechny báwa kromě e39,ta jediná má střed.díru 74.1mm.Takže ti budou muset upravit akorát ten střed tak,abys to tam mohl nasadit,ale to si myslím,že nebude nic drahýho v řádech 100kč.Spíš si ještě zkontroluj,kolik máš ET na těch discích a podle toho vol šířku podložky,aby se ti nestalo,že ti to bude čumět ven.Na e39 je max. ET kolem 0 rozumněj tedy,když máš např.na discích ET 20 a dáš podložku 20mm,tak je to jako ET 0,ale to už jen fakt hrana.
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Velvetek »

eric píše:
Velvetek píše:ok, díky za info. Zatím to nějak moc neplánuji, ale právě se mi zdá, že ty kola jsou trochu utopený a že by to mohlo vypadat lépe, obzvášť, když je to auto s Mtech nižé posazené. Jen nevím, jak to bude vypadat na těch 17"...

No přesně nerozumím tomu,co myslíš tím "jak to bude vypadat na těch 17-tkách"?

Jo, na tu Tvojí jsem už koukal (btw moc pěkný) a myslel jsem to právě tak, že vím, že s 19" to vypadá bezvadně, ale jestli ty 17" na decentní vysunutí nejsou malý... Mně jinak nevadí, jak to vypadá teď :wink: , ale třeba časem...
eric
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od eric »

Velvetek píše:Jo, na tu Tvojí jsem už koukal (btw moc pěkný) a myslel jsem to právě tak, že vím, že s 19" to vypadá bezvadně, ale jestli ty 17" na decentní vysunutí nejsou malý... Mně jinak nevadí, jak to vypadá teď :wink: , ale třeba časem...

Bejt tebou,tak bych se na to vyprdnul a s těma 17-tkama to nechal bejt.Až by ses někdy rozhodl řešit větší kola,tak pak teprve podle konkrétního typu kol a jejich příp.ET bych řešil ty podložky.Ty 17-tky jsou tak akorát pro pohodlí,tak proč na ně zbytečně upozorňovat,přece jen e39 už je větší auto a ty 17-tky jsou jako nic.Někdo chce pohodlí a nic neřešit,někdo nepotřebuje mít až takové pohodlí i za cenu větší tvrdosti atd.,to je každýho věc.Každopádně bohužel i s M-tech pružinama,který uvádějí snížení vepředu 25/20 je ten předek vejš,než zadek,což mě osobně vytáčí k nepříčetnosti,proto jsem se vydal cestou snížení,protože na velkejch kolech to vypadá blbě,když je to do luftu.Třeba o tom budeš časem taky uvažovat,ale ty podložky bych řekl že jsou až na posledním místě!? 8)
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Velvetek »

Jo, děkuji, to mě utvrzuje v tom, co si myslím. Je pravdou, že předchozí auto bylo spíše hračkou, tohle prostě musí jezdit a sloužit a až potom se mi líbit (i když takto jak je určitě nevypadá zle a patří k těm hezčím). Takže až jednou budu řešit 18", dám na Tebe... dík-
eric
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od eric »

Velvetek píše:Jo, děkuji, to mě utvrzuje v tom, co si myslím. Je pravdou, že předchozí auto bylo spíše hračkou, tohle prostě musí jezdit a sloužit a až potom se mi líbit (i když takto jak je určitě nevypadá zle a patří k těm hezčím). Takže až jednou budu řešit 18", dám na Tebe... dík-

Každá e39,pokud to není zarostlá kopřivá je hezká,pořád je to krásný a suprový auto :D Tak hodně zdaru 8)
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jiriik »

Ahoj kluci, chci si dát taky podložky pod kola, ale nevím jakou mám rozteč šroubů a středovou díru.
Jednalo by se o model 530d E60
Jinak mám vzadu kolo 8J ET20 245 40 R18
Předem moc díky za odpověď[/code]
Hansen

#16 Příspěvek od Hansen »

V Chlumci nad Cidlinou je firma (http://www.laityng.cz/), která ti vyrobí jakékoliv podložky pod kola. Nejlepší podložky jsem měl od firmy H&R. Na ebay.de je hafo nabídek.
patriot
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od patriot »

S podložkami nemám dobré zkušenosti, měl jsem je 2 x, kluci mi taky od nich odrazovali, mám je i nyní, na předku (15 mm ).

http://www.podlozky.wbs.cz/

Prostě podložky až jako poslední variantu :idea: :twisted:
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jiriik »

Ahoj, tak jsem si nechal udělat podložky od týpka z E46 klubu Kurýr66 z Mohelnice.
Podložky jsou duralové, lehké jako pírko s odlehčením... Můžu jen doporučit fakt dobrá práce.
Full5er

#19 Příspěvek od Full5er »

Oživím vlákno prosbou o radu.

Řešim možnosti rozšíření rozchodu zadních kol u své e39 touring.

Jde o optický dojem, ale v první řadě se zachováním jízdních vlastností včetně komfortu. Jezdím každý den po Praze a 17" je pro mě ideál.
TP říká normálně 7Jx15 :D s 225/60 :mad: TO URČITĚ!) + dopsáno alternativně 8Jx17 s 235/45 a ještě nějaký 16"

S ET20 (dle BMW i TP) jsou hlavně zadní kola na můj vkus moc zapadlá.

Co byste doporučili jako řešení? Kola s většim ET nebo podložky?

Přikládám foto pro představu.
Ješte půjdou dopředu pružiny -30mm. Je to obyč podvozek.
Přílohy
IMAG0216.jpg
IMAG0216.jpg (182.65 KiB) Zobrazeno 774 x
IMAG0217.jpg
IMAG0217.jpg (167.48 KiB) Zobrazeno 774 x
IMAG0215.jpg
IMAG0215.jpg (61.69 KiB) Zobrazeno 774 x
IMAG0214.jpg
IMAG0214.jpg (110.81 KiB) Zobrazeno 773 x
IMAG0219.jpg
IMAG0219.jpg (181.23 KiB) Zobrazeno 774 x
IMAG0218.jpg