Jendix píše:Ohledně tý výbavy.. možná k tomu taky časem dospějem a budeme chtít pořád víc a víc..
já jsem do e61 skočil z e36(která byla taky prakticky holá) a pro mě je to už tak docela silná změna.. navíc opravdu nejsem náročnej.. a i když mám teď auto v podstatě pětiletý, tak je tam pořád riziko že se něco bude sypat a člověk pak má akorát starosti.. vis. např. šíbr.. a že je toho o tom na netu docela dost.. navíc co jsem četl je to řešitelný jen přes výměnu.. a mechanickou kličku už člověk v autě bohužel nenajde. a jezdit s igelitem na střeše..
no prostě nám to stačí.. ono to trochu souvisí i s pořizovací cenou auta.. když budeš mít v autě opravdu všechno.. u pětiletýho auta to může zvednou cenu třeba o 20%. A to už není zanedbatelná částka.
Chápu každej máme prostě jiné nároky. Jak jsem si v E34 zvykl na celkem velkou výbavu, tak už bych si další 5er nedokázal bez tohoto vubec představit a chci zase více.
No a v tátově E61 je to už opravdu jiný příběh.
Souhlasím, že základní výbava a skoro full mají jinou cenu.
Zase bych se nebál toho, že když máš velkou výbavu, že ti něco odejde.
U mé E34 vše funguje perfektne až na občas problém s nějakým čidlem co někdy odejde nebo nějakým nesmyslem že větrák má pazvuky atd.
U e61 je problematickej kabel v 5tých dveřích který dělá většinu problému Je špatně umístěný a defakto se přecvakávají kabely v pantech.
Je to výrobní vada řad BMW třeba i E34 mají podobný problém u sedana kde se ničí kabely v kloubu kufru. A věřím, že se to objevuje i u dalších řad.
Prostě na tomto hoši z DE nezapracovali a docela mě to štve. Jelikož jsem otci vysvětlil, že si má koupit pořádné auto, tak si koupil vybavenou 530xda. A ted bude řešit kabel ve dveřích. a doufám že to nebude více věcí co je mimo spotřební material.
Kdyby tady na BMWKLUBU fungovala kniha závad se soupisem chyb co se často vyskytují, tak by bylo hned líp na světě a nemusel by jsi se bát drahých oprav
Každej by věděl co ho u jaké řady BMW čeká za problémy. ¨
Bohužel nikdo se k tomu zatim nemá. Přitom jsou tady kapacity co o BMW ví snad vše.
Jsem se zase rozkecal