Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

cvakání, drnčení u šaltrpáky....

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
meric

#1 Příspěvek od meric »

Zdravim,můžete mě někdo poradit,když zařadim a začíná to už od dvojky,,tak se mě ozývá u šaltrpáky z tunelu drnčení spíš cvakání,nesetkal jste se s tim někdo a čim by to mohlo být díky.ale jenom když zatáčim do leva,a už to začínam slyšet už když jedu rovně,když vyřadim,tak to nedělá. Je možný že to dělá lanovod, který jsem urval---levej???
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jendix »

meric píše:Zdravim,můžete mě někdo poradit,když zařadim a začíná to už od dvojky,,tak se mě ozývá u šaltrpáky z tunelu drnčení spíš cvakání,nesetkal jste se s tim někdo a čim by to mohlo být díky.ale jenom když zatáčim do leva,a už to začínam slyšet už když jedu rovně,když vyřadim,tak to nedělá. Je možný že to dělá lanovod, který jsem urval---levej???

něco podobnýho jsem měl kdysi u e36.. dělalo to prostě jen při určitých otáčkách, taková ostrá rezonance kolem 2000ot.. původně jsem myslel že mi to dělají repráky (14 předtím jsem se vrtal v rádiu) nakonec jsme ale zjistili že se utrnul prostřední silentblok na výfuku a výfuk klepal o kastli.. ale v tvým případě to může být i něco jiného.. u mě se rezonance ozývala přibližně z míst kde popisuješ..
meric

#3 Příspěvek od meric »

Zkusim se podívat na ten silentblok,jinak se to prostě ozývá z tunelu a když si sahnu na ručku,tak to jde někudy tam odsud,nevim,ale myslim si,že to může bejt ta spojitost s tim utrženym lanovodem,ještě zkusim vyndat celej tunel a uvidim,dík za info.
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

To bude ten lanovod. :wink:
meric

#5 Příspěvek od meric »

Tak jsem dneska zjistil,že to dělá ten utrženej lanovod,sem hlavně rád,že to neni převodovka a nemusim sundavat celej tunel.
Odpovědět