Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Headup display

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gocman
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Gocman »

Zdravim, mam dotaz je nejak mozne dodelat headup display. Ma nekdo zkusenost? Co vse to obnasi?

predem dik Jay[/quote][/list]
Gocman
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Gocman »

Jedna se o E60 2006 bussines navi
Rades

#3 Příspěvek od Rades »

Ahoj, taky jsem o tom chvíli uvažoval, ale když si spočteš náklady, tak vyjde daleko líp koupě auta s head-upem. Čeká tě výměna palubní desky i čelního skla, koupě promítací jednotky a hádám ještě nakódování... podle mě to ještě nikdo nikdy nedělal, protože se to jednoduše nevyplatí.
Gocman
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Gocman »

DEKUJU TO JSEM CHTEL VEDET; MYSLEL JSEM ZE BY STACILA PALUBKA TA JEDNOTKA A NEJAKY KODOVANI
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jendix »

Jde to, četl jsem to už dříve na jednom německým foru. Není to zase až taková sranda, ale když se zadaří, tak se i do 500Eur vejdeš, alespoň o podobné sumě píše auto následujícího threadu:

http://www.motor-talk.de/forum/head-up- ... 28266.html

jinak to chce mít asi dobrý kontakty na díly, jinak to může stát i dvakrát, třikrát tolik..

tady je ještě příklad aukce s headup:
http://cgi.ebay.de/BMW-E60-E61-M5-HEAD- ... 35b0939043
Marda

#6 Příspěvek od Marda »

Mám head-up na 630i a je to k ničemu, nesmysl dodělávat. Pokud chceš přečíst údaj, musíš stejně "přeostřit oči", takže z hlediska bezpečnosti je to stejné, jako kouknout na tachometr :wink:
clay

#7 Příspěvek od clay »

Marda píše:Mám head-up na 630i a je to k ničemu, nesmysl dodělávat. Pokud chceš přečíst údaj, musíš stejně "přeostřit oči", takže z hlediska bezpečnosti je to stejné, jako kouknout na tachometr :wink:

s tím nesouhlasím, head mám 2 měsíce a hned od začátku jsem si na něj rychle zvyknul. V jiném autě nemám problém mrknout na tachometr, ale v tomhle sleduju jen čelní sklo. Naopak zaostřovat na tachometr je pro mě "dřina", kterou si vždy odpustím a max jen nakouknu na aktuální spotřebu.

To přeostřování není tak doslova. Funguje to trošku jako periférní vidění, přirozeně to vidíš aniž bys cokoli dělal navíc... snad jen luštění tempomatu na head-up je opravdové přeostření :) Možná to má každý jinak ;)
Marda

#8 Příspěvek od Marda »

clay píše:
Marda píše:Mám head-up na 630i a je to k ničemu, nesmysl dodělávat. Pokud chceš přečíst údaj, musíš stejně "přeostřit oči", takže z hlediska bezpečnosti je to stejné, jako kouknout na tachometr :wink:

s tím nesouhlasím, head mám 2 měsíce a hned od začátku jsem si na něj rychle zvyknul. V jiném autě nemám problém mrknout na tachometr, ale v tomhle sleduju jen čelní sklo. Naopak zaostřovat na tachometr je pro mě "dřina", kterou si vždy odpustím a max jen nakouknu na aktuální spotřebu.

To přeostřování není tak doslova. Funguje to trošku jako periférní vidění, přirozeně to vidíš aniž bys cokoli dělal navíc... snad jen luštění tempomatu na head-up je opravdové přeostření :) Možná to má každý jinak ;)

Asi je to otázka zvyku. Střídám několik aut a jen v 630i mám head-up. Proto jej asi nepoužívám. Je zapnutý pořád a vůbec nevím že se něco na sklo promítá. Periferně lze jen vidět přibližné dění před autem při "čtení" headup. Opačně samozřejmě nikoliv. Pro mě je namáhavé "zaostřit" na headup, rychleji kouknu na tachec.
Led_Zeppelin

#9 Příspěvek od Led_Zeppelin »

No me taky head up prijde jako super vecicka... zvlast pri ostrejsi jizde nebo na dalnici je to moc pekny...

Co se tyka dodelani, tak to asi pujde, to vsechno, ale bude s tim hodne prace...
Odpovědět