Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E34: vnitřní osvětlení nejde - problém odstraněn

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Perunwit

#1 Příspěvek od Perunwit »

Ahoj, rád bych se zeptal na následující problém: od jisté doby, nevím od kdy, protože autem večer téměř nejezdím a přes den to neregistruji, mi nesvítí uvnitř vepředu vůbec nic, ani centrální, ani boční "světýlka", přičemž zadní lampičky ano. Nesvítí ani světlo v kufru, ani v motorovém prostoru. Otevírání a zavírání, zamykání a odemykání, nic nepomohlo, ani promačkání kontaktů v předních zámcích na kastli. Nemůže být oddělaná nějaká pojistka a kde bych ji případně našel v pojistkové skříni? Neměl byste někdo obrázek skříně s vyznačenou pojistkou? Případně nějaký tip, nebo nápad? Měl jsem taky vycvaknutý dekl s ovládáním el. šíbru, ale na nic jsem tam moc nesahal...
BC to nějak nemůže blokovat? Mám velkej BC, sice sem na nic nehrabal, pouze test budíků a přepnutí do angličtiny, ale člověk nikdy neví...

díky za příspěvky.
aLiMaN
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od aLiMaN »

Pokud se nepletu, měla by být pojistka pod zadní sedačkou za řidičem, tak se zkus podívat. U E32 tam byla 100% a u e34 myslím taky.
aLiMaN
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od aLiMaN »

Pokud se nepletu, měla by být pojistka pod zadní sedačkou za řidičem, tak se zkus podívat. U E32 tam byla 100% a u e34 myslím taky.
Perunwit

#4 Příspěvek od Perunwit »

ahoj, díky, podívám se na to... jaká by to měla přesně být, to se asi říct nedá, co?
nějakej další tip, co by to mohlo být, není? Takhle to prostě vypadá, že tam nejde proud, nevím... v Pátek se na to chci podívat, tak do té doby musím poshromáždit nějaká moudra :)
sqeezer

#5 Příspěvek od sqeezer »

http://www.ulozto.cz/10780562/pojistky-bmw-e34-zip

Kdysi jsem si to překládal z manuálu, některý věci mi smysl nedávaly (nejsem němčinář), tak jsou přeložený jen na půl. Ale pojistky osvětlení tam popsaný jsou.
Perunwit

#6 Příspěvek od Perunwit »

Ahoj chlape, děkuju za post, ale já to na ulozto nemůžu najít... link se mi tváří, jako nefunkční a podle názvu to taky nechce najít.... mohl bys mi to třeba poslat na mail? (perunwit(at)seznam.cz)

jinak jsem dneska odklopil sedačku, všechno vycvakal, prostříkal a nic se mi nezdálo vypálený, ani v pojistkách v motoru nebyla žádná posrušená....
zítra chci ještě proměřit, jestli jde ke světlu proud....
Perunwit

#7 Příspěvek od Perunwit »

problém vyřešen.

pod zadní sedačkou za řidičem, pojistky č. 44, 47, 30 viz "obrázek1" (32 neobsazena) byly osazeny 7,5A pojistkami, přičemž podle návodu mělo být 7,5A+30A+30A původní stav viz. "obrázek2" (3x 7,5A !), jedna z poddimenzovaných pojistek to tudíž neunesla a vyhořela.

díky za nasměrování, jinak z jedněch fan stránek jsem stáhl soubor e34-90elektro.pdf a tam je všechno pěkně popsáno, po chvilce študia bylo jasno.
Přílohy
obrázek2
obrázek2
pojistky pod zadni sedackou za ridicem_1.jpg (37.62 KiB) Zobrazeno 251 x
obrázek1
obrázek1
pojistky pod zadni sedackou za ridicem.jpg (41.81 KiB) Zobrazeno 251 x
osvětleni interieru_1.jpg
osvětleni interieru_1.jpg (176.23 KiB) Zobrazeno 246 x
pojistky E34_1.jpg
pojistky E34_1.jpg (66.41 KiB) Zobrazeno 246 x
pojistky E34.jpg
pojistky E34.jpg (126.77 KiB) Zobrazeno 246 x
sturmann

#8 Příspěvek od sturmann »

Zdar,
je tam vzadu pod sedačkou ještě časové relé stmívání vnitřního osvětlení.....já jen , že já měl problém s ním. Vybíjela se mi přes něj baterie,aniž by to tušil.Já vnitřní osvětlení nepoužíval.
Perunwit

#9 Příspěvek od Perunwit »

zdar, relátka jsem jenom vycvakal a prostříkal a prcnul je zpátky... u mě baterka zdá se drží, měl jsem z toho obavy... relátka holt příště, resp. doufám, že nikdy :-)). Já vnitřní osvětlení taky moc nepoužívám, ale sere mě, když mi na autě něco nefunguje :twisted: a to pak těžko pomoci :-)

jenom ze zájmu, to relé jsi kupoval použité, nebo nové a co příp. stálo?
sturmann

#10 Příspěvek od sturmann »

Já jsem to relé jen vyhodil,aby mne nevybíjelo baterku.....víc jsem to neřešil.
Odpovědět