Ceny jsou smluvní. A to ti raděj ani nebudu řikat, kolik na tom mají marži
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
KarelOstrava píše:Já jsem si to nechal naplnit za 500,- takže slušný... A když už jsme u klimy,kolik stojí vůně do klimatizace? Kámoš mi o tom říkal,já o tom nevěděl
Jestli tě tak trochu nehoupal
Taky bych potřeboval naplnit klimu, musel jsem jí celou vypustit když jsem měnil turbo, nezná tady někdo nějakou slušnou firmu na doplnění klimatizace v Praze?
Problém je s olejem, vždycky bys měl nějaký doplnit kvůli kompresoru, takže to chce profi stanici.
Ta se spolu s prací technika obvykle rozpouští v ceně výměny náplně.
Strosek píše:V sobotu jsem platil 1,5 CZK / 1g ...
u nás je taky za gram koruna pade+ něco olej. Jde spíš o to, že ve starejch hrobech jsou ty náplně doslova bezedný (e32 ~1900g R134a !!!), takže pak se majitel takový kárky docela prohne, když to má prázdný- což bejvá
mě stála nápln taky 500kč samo že v sobotu a přes známého zas mám problém zvanej smrad...Loni jsem vyměnil filtry u E39,vystříkal celej sprej od CRC na čištění klimatizace a byla krásně vonavá bohužel už tomu tak zase neni,když jí vypnu tak zase smrad ..Neví někdo o nějakém účinějším způsobu jak se zbavit toho smradu??Někde jsem tu četl že je nejlepší to provrtat nebo rozebrat a přímo ten sprej vystříkat na výparník-což jsem teda nedělal..
bibikuba píše:mě stála nápln taky 500kč samo že v sobotu a přes známého zas mám problém zvanej smrad...Loni jsem vyměnil filtry u E39,vystříkal celej sprej od CRC na čištění klimatizace a byla krásně vonavá bohužel už tomu tak zase neni,když jí vypnu tak zase smrad ..Neví někdo o nějakém účinějším způsobu jak se zbavit toho smradu??Někde jsem tu četl že je nejlepší to provrtat nebo rozebrat a přímo ten sprej vystříkat na výparník-což jsem teda nedělal..
Aby to nesmrdělo, tak musíš klimu vypínat aspoň 5k km před dojezdem. Jestli vypínáš až dojedeš, tak je to jasný.
u nás je taky za gram koruna pade+ něco olej. Jde spíš o to, že ve starejch hrobech jsou ty náplně doslova bezedný (e32 ~1900g R134a !!!), takže pak se majitel takový kárky docela prohne, když to má prázdný- což bejvá
jezour píše:Nevíš kolik se vejde do e39? (523i sedan)
Máš to napsaný na štítku pod kapotou. Tu hodnotu hledej u nápisu refrigerant R134a .
Vypínání klimy před dojezdem je samozřejmě efektivní, úplnému růstu plísní na lamelách výparníku to ale nezabrání.
Proto je dobré výparník nechat čistit častěji (dle užívání, třeba 1x za rok před sezónou).
Olej v klimatizaci se nemění. Při odsátí média se odsaje s ním a separuje. Pokud médium samovolně pláchne, olej v soustavě zůstane a při plnění se s tím musí počítat a olejem neplnit