Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

repro E39 čím nahradit origo mrchy?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Risa525

#1 Příspěvek od Risa525 »

Klubáci,měním tlumiče E39 sedan a pod zadním platem chci do origo ozvučnice nahradit ty 2 papírové 13cm středobass srágory něčím co je kvalitní...vím že origo BUSSINES radio má výkon jen 4x25W a mega hrát to nikdy nebude ale rozhodně to bude kvalitnější...DSP je jiná liga ale to je věc jiná

někdo kdo to měnil? a za co? díky
Meda

#2 Příspěvek od Meda »

Nejsou to 165mm ale 13cm, jen pro upresneni, jinak je to u E39 docela zapeklity, ja mel v jednom aute temer vsechny repra 4ohm a (ted uz nevim presne ktere to byly, myslim zadni) byly 8ohm.. Ted v aute s DSP jsou vsechny repra 8ohm vcetne vyskovych, ale vyhybky jsou v zesiku, takze ke kazdemu repru vedou extra kabely..

No snad ti poradi nekdo kdo se s tim uz natrapil :)
Risa525

#3 Příspěvek od Risa525 »

mam základní muziku s bussines rádiem....v zadu mám v platu dva středobassy 4ohm orig. BMW 25W papíráky :D
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

zadni nema smysl resit, bud je nechat zit nebo odpojit, potreba jsou kvalitni predni a pripadne basak + externi zesilovac, pak to bude hrat...
trocha inspirace... ty MDF desky dopredu jsou takova znouze cnost, kdyz tam chces za levno dostat vetsi repro... vzadu ty velke repro jsou oem basaky u lepsi hudby, origo DSP Nokia plast sragora nefunguje... a nej reseni je ten stealth sub nad baterkou...
Přílohy
e39oem_sub2.jpg
e39oem_sub2.jpg (38.26 KiB) Zobrazeno 6073 x
e39front_speaker.jpeg
e39front_speaker.jpeg (23.66 KiB) Zobrazeno 6073 x
e39doorboard.JPG
e39doorboard.JPG (30.06 KiB) Zobrazeno 6073 x
e39sub trunk.jpg
e39sub trunk.jpg (116.13 KiB) Zobrazeno 6073 x
“Ability is what you're capable of doing.”
yxyxyx
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od yxyxyx »

Ahoj, jsem čerstvím majitelem 520i Touring po FL. Z auta jsem naprosto unešený, po přesednutí z koncernu je to nebe a dudy, ale každopádně -

jediné, co mi na autě chybí jsou plné basy.. Nepotřebuji žádné duc duc, chci jen aby auto umělo zahrát plný, sytý zvuk. Varianta do bočnice nad baterkou se mi líbí, máte někdo reálné zkušenosti s takovou zástavbou?

Jaký repro použít? je potřeba odtlumit nějaké plasty kolem atd?

Nepomohlo by koupit zesilovač a kvalitnější 13cm repro a pozapojovat to? Nechci se příliš hrabat v elektrice, a rozhodně nechci dávat nějaké škaredé rádio... Mám tam obyčejný bussiness kazeťák + cd changer vzadu. Nechci žádnou bednu do kufru a nechci nenávratně poškodit interiér či elektriku vozu. Napíchnutí dvou drátků na vzatí signálu se nezblázní, ale to je tak maximum :-)

Zadní kryt bych koupil jiný a až do něj bych udělal subík... Otázka je odhlučnění, aby se vše v kufru neztratilo a aby basy nehrály pouze vzadu. Výšky mi jakž takž stačí... Neposlouchám hudbu příliš nahlas. :)
tupaccz

#6 Příspěvek od tupaccz »

Nazdar chlapi. Já osobně doporučuji instalaci Subwooferu pod sedačku.Jsou to aktivní subwoofery které se v klidu vlezou pod spolujezdcovou sedačku.Stojí okolo 3700kč. Jeden se jmenuje Pioneer TS-WX110A je to výborná záležitost a nemusíš vůbec zasahovat do interiéru a měnit repro . Nikde nic nevrže a hraje to parádně.Efekt sice není jako u tuby ale rozhodně lepší než nic, a hlavně interiér zůstane original nedotčen:-D Teď budu testovat jeden neznámy Auna CB-200-2BXA Flat (asi made in poland ) )ale dojmy pak napíšu. cena je neuvěřitelná 1060kč což za vyzkoušení určitě stojí , normálně stojí 2800kč.
Mishak

#7 Příspěvek od Mishak »

Tak na tu Aunu jsem zvedavej. Velký iluze si nedělám, ale třeba překvapí a šel bych do toho.
tupaccz

#8 Příspěvek od tupaccz »

Nazdar, tak auna hraje kupodivu fakt hodně dobře!!! Takže za ty peníze fakt jednoznačně doporučuji:-)
tupaccz

#9 Příspěvek od tupaccz »

Jen ještě podotknu že aunu jsem testoval na svoji E36, s radiem které má výstup před zesilovač. Dnes to vyzkouším nacpat nějak do E39 (MK3 a profesional audio)a to budete boj:-) a pak řeknu jak to hraje když je aktivák pod sedačkou, tam kde má být)
tupaccz

#10 Příspěvek od tupaccz »

Tak už mám zapojeno a je to naprosto ideální , nezabírá to vůbec místo a skvěle doplňuje původní audio. Celkové náklady činí 1600 kč . Aktivní subwoofer auna, Hi Low konvektor a kabeláž práce na 2 hodiny a výsledek určitě stojí za to:-)
petratria

#11 Příspěvek od petratria »

Ta auna vypada za ty prachy zajimave, ale rekl bych ze Pioneer musi hrat zakonite lepe :-)
yxyxyx
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od yxyxyx »

Potesujici info, diky :-) alternativa pod sedackou se mi libi vcelku vic nez reseni v kufru, uz jen proto ze nebude videt a taky zvuk nebude utlumenej jako ze zadu. :)

Vypada to tedy ze objednam.. muzu se jeste zeptat jaky je tedy zapojeni? Rozdvojil dva pary dratku od repro? Kde je k nim nejsnazsi pristup? Nechci toho prilis rozebirat :-)

+ nemáte náhodou někdo zkušenosti s něčím podobným?:

Subwoofer Sinus Live Bass-Pump III 4 Ohm
[code:1]http://www.conrad.cz/subwoofer-sinus-live-bass-pump-iii-4-ohm.k376287[/code:1]
yxyxyx
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od yxyxyx »

Vykašlal jsem se na nějaké pokusy a dal na doporučení, hilow konvertor mám už doma, dnes nebo zítra dorazí AUNA za 1050kč - nechápu :-)

No a ještě seženu nějaké kabely a až bude volný víkend, tak se do toho pustím, pak poreferuji :-)

Jestli mátě nějaké rady k montáži, tak klidně sem s nimi..

Tom
tupaccz

#14 Příspěvek od tupaccz »

Nazdar ještě k té instalaci nakonec se mi auna vlezla krásně na rezervu takže ji mám pěkně schovanou a přikrytou víkem od rezervy:-) jinak je zapojení otázka 30 minut. Na rádiu modulu v mém případě BM24 jsem si našel dráty které vedou k zadním reprákům tuším že to byli ty žluté. Tam jsem napojil Hi-Low konvektor a zároveň i zadní repro prostě jsem to vše spojil dohromady.Hi low konvektor jsem ůplně zeslabil.Poté jsem na auně vyřešil napájení Plus mínus jednoduchá věc mel jsem dokonce ješte volný slot v té bíle zásuvce:-) pak je ještě důležitý REM je to bílý kablík který je zapojen v radiovém modulu(je tam jediný bílý kabel) taky i v tomto případě stačí se jen připojit na tento bílý kablík a auna se bude spínat zároveň s rádiem ,není třeba dělat žádné extra tlačítka nic takového:-) na spojování jsem požil čokoládky a omotal jsem to ještě izolačkou. http://www.elimal.cz/reproduktory/subwo ... a-flat-12/ přidávám link na aunu už jsou jen dvě. Vše jsem šteloval asi dva dny a dosáhl jsem možná i lepšího hudebního a posluchového výsledku(ne hlasitosti:-D) než ze svojí tubou co mám v e36 a že tam mám nádobičko:-D
yxyxyx
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od yxyxyx »

Diky za odpoved, za chvili mi tu aunu privezou... trochu me mrzi ze nemam radio modul v kufru, ale vezmu draty z repro nekde po ceste dozadu... casem chci ale zplynovavat tak se podivam i na variantu pod spolujezdcovo sedackou... at tak nebo tak budu muset tahat delsi kabely nez ty :-( ale uz se tesim na vysledek... :-)
ST3Pi

#16 Příspěvek od ST3Pi »

Zdarek, je treba k te aune konkretni Hi-Low konvektor nebo postaci treba tento http://www.ahifi.cz/acv-30-5000-02.html#popis-produktu ? diky za radu
yxyxyx
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od yxyxyx »

Presne ten jsem koupil.. bude stacit :-) ale jeste jsem to nevyzkousel, pockam az bude nejaky volny vikend a pak se na to vrhnu.. jinak aunu jsem zapojil mimo auto na autoradio a neni to spatny, trochu drnci, ale to je mozna kus od kusu jinak silu ma slusnou :-) v aute to bude fajn...

A jentak naprazdno jsem koukal na misto pod predni sedackou a mam pocit ze se nevejde na vysku.. mozna se ale mylim :)
Lucifer

#18 Příspěvek od Lucifer »

Tak jak čtu tu aunu hoši tak 55Hz-250Hz nic moc rozsah, samo že to některým lidem bude stačit ba ještě i jim to přijde hodně silný, ale těm co mají citlivější sluch je 55Hz jako nejnižší frekvence prostě málo.

Pioneer do kufru se zesíkem a zvuk bude trochu jinde. Ale chápu to vyřešení zástavby jen spolujezdec se musí cítit jak na tankodromu :lol:
tupaccz

#19 Příspěvek od tupaccz »

To je jasné že pioneer(sám mám hodně solidní výbavu od kenwood v e36) bude lepší ale ten nestojí 1000kč:-D a lidi fakt si to položte na rezervu a schovejte pod víko .Je to paráda nic to nezabírá v kufru.
jararak

#20 Příspěvek od jararak »

e39 ma vela miesta a nemusis vyberat ani rezervu, ci sedan, alebo kombik maju pravy blatnik pripraveny pre subak, nasledne mozete pouzit este rezervu, s tym ze si vyrobite druhu podlahu a ozvucnicu, cize ani o rezervu nepridete, sedan ma este moznost subaku pod zadnym platom, ako je aj tu fotka niekde.
Odpovědět