Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 M52B25TU - divné chování motoru na dálnici a po startu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
berkelay

#1 Příspěvek od berkelay »

Řeším takový podivný problém. Poslední dobou když ráno nastartuju, tak motor chytne na první otočení, ale když otáčky spadnou na volnoběh, tak jde citít, jak se motor třese, jakoby jel na na méně válců, nebo neměl dostatek benzínu. Stačí ale, když vytočím motor do 2tis/ot na 2 vteřiny a když se otáčky vrátí zpět na volnoběh, tak je již vše v pořádku.
Další problém, který mě ale štve více je to, že při jízdě po dálnici jakmile otáčky přesáhnou 3tis na dobu více než cca půl minuty, tak po zpomalení a snížení otáček pod 3tis a následném přidání plynu se motor třepe, zrychluje pomalu a ukazatel aktuální spotřeby ukazuje tak maximálně 4-6litrů. Když jsem pak zastavil na benzině, vypnul a hned zapnul motor, tak najednou vše v pořádku. Ale jen do doby, než jsem pak opět překročil 3tis otáček na dobu delší než cca a půlminuta. Pak opět třepání, pomalé zrychlování.

Abych to shrnul tak:
- motor chytne vždy hned, studený i zahřátý.
- po startu, pokud auto před tím stálo tak den, se na volnoběhu třepe motor jako by jel na méně válců. Po dalších startech je volnoběh v pořádku, žádné třepání motoru.
- při jízdě po dálnici pokud překročím 3tis/ot na delší dobu, tak dojde k jevu jako po tom prvním startu, motor se klepe, při zrychlování je podivně nízká spotřeba. Stačí vypnout/zapnout motor a vše je pak v pořádku
- motor má jinak hezký chod, pokud zrychluju ve městě, nechá se vytočit i nad 4tis bez problému

Setkali jste se s podobným problémem někdo?

Díky
hanz325

#2 Příspěvek od hanz325 »

Podobně se chová motor při ucpaném odvětrávání klikové skříně. Řešením by mohla být výměna olejového separátoru, všech jeho hadic a pouzdra olejové měrky.
Odpovědět