Dali ste už niekto dole zadný tlmič výfuku? Aký to malo zvuk? Dalo sa s tým jazdiť?
Na amerických fórach je o tom dosť popísané, kto to dal dole tak už naspäť nevracal vraj to má popiči zvuk. Lenže drvivá väčšina to robila na 540i a tam to znie neskutočne dobre.
Zaujímalo by ma ako to znie na R6, či sa s tým dá žiť a spríjemňuje to vozbu alebo je to otravný hukot. Mám totiž zlomený zadný úchyt tlmiču a rozmýšlam že ho dám dole a nechám/dám len rúru do zeme bez koncoviek, niečo ako origo. Len sa trochu obávam veľkého hluku pri cestovaní...
Když jsme dovezli E36 320i tak tam byl zadní díl výfuku vykuchanej, zvuk luxusní ale nedalo se v tom jet dál, protože to bručení při konstantních otáčkách se nedalo vydržet... Pak jsem nahodil zadní tlumič od ATU a zvuk luxusní-dravej a výraznej, ale neotravuje.... Takže tohle bych nedělal...
Kamarád na E34 530i si udělal od motoru jenom trubky..... můžu ti v klidu zaručit že byl slyšet na 5 kilometru bez problému spotřeba 19l
Vydrželo mu to týden, pak ho asi začla bolet hlava
Kamarad ma E60 530i a od stredniho tlumice mu jdou jen pozinkovetenkostene trubky... navaril 4 koncovky pod Mpaket naraznik a super...vzhled jak M5 (ma komplet M-paket a s m prednima blatnikama) Zvuk navenek bomba a jelikoz je E60 i dobre odhlucnena uvnitr tak to neotravuje ani pri jizde po dalnici...Takze muzu doporucit!
Si ma riadne namotal No niečo poriešim, v utorok idem do servisu tak sa ich spýtam či s tým majú skúsenosti.
E39 je síce auto na cestovanie a ja s ním dosť najazdím, ale chcelo by to trochu šťavy.
řesil nekdo někdy jak je poskladanej zadní díl výfuku 525i e39 třeba jestli tam jsou přepažky nebo tak neco odendat a nebo řešit to absočním tlumičem ? dikes Rady 523i
Tompo píše:Tak jak, pořešil to někdo? Taky mě to láká na 530i...
Tak chystám se.. Není co ztratit při vyžranym koncáku, že. Řekl bych, že to bude fungovat jak na kterým modelu / konstrukci.
Nicméně považuju to za tuňení proto více zde: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=151705
Tlumič nedemnotuj, zvýší ti to spotřebu akorát. Radši oddělej katalizátor a dej tam rezonátor s šupinatou perforací pro lepší odvádění plynů a snížení zpětných tlaků. Bude to randál jako prase
Darkstar96 píše:Tlumič nedemnotuj, zvýší ti to spotřebu akorát. Radši oddělej katalizátor a dej tam rezonátor s šupinatou perforací pro lepší odvádění plynů a snížení zpětných tlaků. Bude to randál jako prase
Proč myslíš, že by to bez konc. tlumiče (zvuku) mělo zvýšit spotřebu? To snad spíš když oddělám katy ne?? M52TU a M54 ma čtyři lambdy tj. kontrolní za katem. Nevím co to udělá popravdě o výkonu a spotřebě se tady nikdo nesvěřoval, jen skrz vylepšení zvuku.
No u těch dieslů jste si jisti, že to bude mít pěknej zvuk? Vždyť nafta je hlasitá dost sama o sobě. ..aby z toho nebyl úplnej Zetor.
jakýkoli motor s turbem je vždy tišší i s vyrabovaným výfukem. M57 bez koncového tlumiče není o moc hlasitější kámoš ma leon tdi pd kde je trubka od motoru až dozadu a dá se s tím uplně normalně jezdit nehučí neřve
Tak to máš asi jiné vnímání reality, protože Tdi s čistou rourou rozhodně není tichý a při přeřazení je to efekt ala blow off...
Jinak n53 bez koncáku řve a duní :-/
[[/quote]Proč myslíš, že by to bez konc. tlumiče (zvuku) mělo zvýšit spotřebu? To snad spíš když oddělám katy ne?? [/quote]
Protože motor potřebuje zpětné tlaky z výfuků. Tlumič neoddělávat. Nejlepší řešení je místo katů dát rezonátory, když odděláš tlumič bude to po chvíli nepříjemný zvuk i pro běžné ježdění.
N53 - e60 525i (normální konstrukce, na foto nahoře), D 70mm, tichý
N52 - e60 530i (uvnitř tlumiče jsou 2 větve, jedna tichá a druhá absorbční průchozí s klapkou na konci), D 75mm, patrný sportovnější zvuk, uvnitř neruší ani při plném plynu... ovládání klapky jsem sundal a klapku heftnul v otevřené poloze...
Přílohy
vyfuky_srovnani_3.JPG (136.39 KiB) Zobrazeno 950 x
Totic píše:Proč myslíš, že by to bez konc. tlumiče (zvuku) mělo zvýšit spotřebu? To snad spíš když oddělám katy ne??
Darkstar96 píše:Protože motor potřebuje zpětné tlaky z výfuků. Tlumič neoddělávat. Nejlepší řešení je místo katů dát rezonátory, když odděláš tlumič bude to po chvíli nepříjemný zvuk i pro běžné ježdění.
Taxem nechal na M54B30 odstranit koncák (K.O.) a nastavit jen trubkama. Výsledek je opravdu rušivej hučící zvuk, spíš teda shit. Spotřebu jsem ještě nesledoval a se zpětnýma tlakama atd. mě ujišťoval, že to je OK, hlavně, když jsou tam katy atd.
..škoda no, asi tam budu muset dokoupit koncák. Furt si ale nedovedu představit ten randál odstranit na tom rezonátor, nebo katy.. hehe
takže nejsi spokojen? Já to na M54B30 taky jeden čas zvažoval... na YTB jsou videa kde to nezní zle.... mohl jsi něco nahrát .
jinak ten koncový díl výfuku... oproti tomu, co zde někteří tvrdí, je optavdu pouze TLUMIČ - HLUKU ... nemá na podmínk v motoru ani spotřebu žádný vlif