Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E61 rv.2005 výměna zadních světel za světla po faceliftu
Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo ví a nebo i umí vyměnit zadní světla u E61 před face za světla po faceliftu. Ty světla před face svítí pouze v blatníku a po face svítí i světlo ve víku kufru. Navíc jsem slyšel že díky tomu že po face jsou světla led tak to bude hlásit chybu v systému idrive . Poradí někdo nebo dokonce i udělá. předem díky. Přikládám foto toho co mám na mysli.
- Přílohy
-
- svetla1.jpg (33.26 KiB) Zobrazeno 2976 x
Pokud děláš jen zadek tak lichtmodul nepotřebuješ, už se to tu psalo hodněkrát. Nic k proužkum nepřisvicuje, ledky neblikaj a nesvítěj na 50 procent jako po některejch úpravách, funguje to jako origo. Stačí přepinovat led pruhy na osvětlení SPZ (dělá se to kvůli spotřebě, ledky žerou mnohem míň proudu než žárovky a palubák nehlásí chybu), dříve se to řešilo odporama ale je to bastl. Takže ti stačí LCI facelift zadní svěla + kabeláž dle auta, pro E60: číslo dílu 61 12 0 432 110 a pro E61: číslo dílu 61 12 0 432 397, pak stačí jen přepinovat a nakódovat.
Kdo to bude předělávat komplet (přední + zadní světla) potřebuje ještě lichtmodul II (LMII). Pro tento případ přikládám odkaz na originál návod na přestavbu na komplet LCI světla.
http://uloz.to/xvYW9Wg/e60-e61-prestavb ... svetla-pdf
Kdo to bude předělávat komplet (přední + zadní světla) potřebuje ještě lichtmodul II (LMII). Pro tento případ přikládám odkaz na originál návod na přestavbu na komplet LCI světla.
mari píše:Pokud děláš jen zadek tak lichtmodul nepotřebuješ, už se to tu psalo hodněkrát. Nic k proužkum nepřisvicuje, ledky neblikaj a nesvítěj na 50 procent jako po některejch úpravách, funguje to jako origo. Stačí přepinovat led pruhy na osvětlení SPZ (dělá se to kvůli spotřebě, ledky žerou mnohem míň proudu než žárovky a palubák nehlásí chybu), dříve se to řešilo odporama ale je to bastl. Takže ti stačí LCI facelift zadní svěla + kabeláž dle auta, pro E60: číslo dílu 61 12 0 432 110 a pro E61: číslo dílu 61 12 0 432 397, pak stačí jen přepinovat a nakódovat.
Nemáš schéma jak přepinovat ty zadní světla?
sedyvlk6 píše:mari píše:Pokud děláš jen zadek tak lichtmodul nepotřebuješ, už se to tu psalo hodněkrát. Nic k proužkum nepřisvicuje, ledky neblikaj a nesvítěj na 50 procent jako po některejch úpravách, funguje to jako origo. Stačí přepinovat led pruhy na osvětlení SPZ (dělá se to kvůli spotřebě, ledky žerou mnohem míň proudu než žárovky a palubák nehlásí chybu), dříve se to řešilo odporama ale je to bastl. Takže ti stačí LCI facelift zadní svěla + kabeláž dle auta, pro E60: číslo dílu 61 12 0 432 110 a pro E61: číslo dílu 61 12 0 432 397, pak stačí jen přepinovat a nakódovat.
SZ
mari píše:sedyvlk6 píše:mari píše:Pokud děláš jen zadek tak lichtmodul nepotřebuješ, už se to tu psalo hodněkrát. Nic k proužkum nepřisvicuje, ledky neblikaj a nesvítěj na 50 procent jako po některejch úpravách, funguje to jako origo. Stačí přepinovat led pruhy na osvětlení SPZ (dělá se to kvůli spotřebě, ledky žerou mnohem míň proudu než žárovky a palubák nehlásí chybu), dříve se to řešilo odporama ale je to bastl. Takže ti stačí LCI facelift zadní svěla + kabeláž dle auta, pro E60: číslo dílu 61 12 0 432 110 a pro E61: číslo dílu 61 12 0 432 397, pak stačí jen přepinovat a nakódovat.
SZ
dík
Ja letos delal na E60 rok 2004 pouze zadek a taky jsem nemusel kupovat lightmodul. Mel jsem ten navod v Nemcine ktery jsem nechal odborne prelozit a stejne jsem z nej byl chuj takze jsem to udelal po svem. Stacilo k tomu zkousecka a kus papiru kde jsem si zapsal ktery drat je k cemu v aute a ktery pin je k cemu na svetle a pak jsem uz jen pinoval,pajel atd vse funguje tak jak ma. Musim pripomenout, ze nejsem elektrikar takze si myslim ze to zvladne kazdy co je alespon trochu manualne zrucny.
mari píše:Pošlu jak budu mít čas to vyštrachat, je to sice v Němčině, ale stačí si přeložit která barva kabelu je která.
Tady máš německý návod na kódování.Snad ti pomůže stejně tak jako mě.
- Přílohy
-
- Kódování E60-61 LCI zadní světla (1).pdf
- (71.01 KiB) Staženo 111 x