Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Schémata e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Jamall

#1 Příspěvek od Jamall »

Máte někdo schémata e39? Hledám na netu jak vzteklí a nemůžu nic najít. Dohledal jsem informaci, že by schémata měla obsahovat jawa aplikace "WDS" ale zaboha mi nefunguje...i po doinstalování jawa do exploreru, proste nezobrazí schémata

Nemáte aplikaci WDS někdo doma na disku?
Dan td

#2 Příspěvek od Dan td »

Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Jamall

#3 Příspěvek od Jamall »

to je právě to WDSo...nezobrazí se mi schémata....strom na levé straně áno
Jamall

#4 Příspěvek od Jamall »

prosím prosím smutně koukám, už jsem vážně bezradní...hledám a na e39 snad neexistují kloudné schémata
airbone

#5 Příspěvek od airbone »

pre wds musis pouzit vyhradne internet exploerer (od urcitej verzie) a musis mat nainstalovany adobe svg viewer a este nejake java plug-in. Zozen si normalne WDS a tam ti vypise poziadavky co treba. Funguje to potom uplne bez problemov, aj pre e39 su tam komplet vsetky schemy.
Jamall

#6 Příspěvek od Jamall »

jj už jsem to rozchodil, ale nějak mi ten systém rozkreslení/ rozřazení schémat nesedí. Přál bych si jiné schémata, tak pokud někdo máte...třeba i schémata od bentley, tak jsem ochoten platit
carlos0111

#7 Příspěvek od carlos0111 »

Win 7,prohlížeč Google.notebook IBM,zobrazuje bez problémů
Jamall

#8 Příspěvek od Jamall »

Tak tohle přání vidím bledě. Nemáte alespoň někdo schémata na elektrické sedačky s výhřevem? Té schémata nahoře jsou vážně strašné
Jamall

#9 Příspěvek od Jamall »

up :roll:
airbone

#10 Příspěvek od airbone »

Jamall píše:Tak tohle přání vidím bledě. Nemáte alespoň někdo schémata na elektrické sedačky s výhřevem? Té schémata nahoře jsou vážně strašné

nechapem co ti vadi na tych schemach, podla mna su super a navyse ak kliknes na ktorukolvek vec, mozes si zobrazit aj typ konektora a jeho umiestnenie apd. Neviem aky typ schemy nahanas :)
ACDC

#11 Příspěvek od ACDC »

Ty schemata jsou fakt děsný. Pro autoelektrikáře s IQ 50. Chybí vazby, co kam vede, širší souvislosti. Dopracované do detailu, ale na hovno.
Jamall

#12 Příspěvek od Jamall »

tak v tom případě se mi vyobrazuji pořád špatně. Když to WDSko spustím, tak po levé straně mám jenom 3složky, které když otevřu, rozbalí se seznam, ale schémata v nich ad kliknu kam koliv jsou neustále stejné. Vidím zhruba 20schémat které se neustále opakuji a nedávají rozum (pro sedačky stejné jako pro budíky). Na samotné schéma ad si kliknu jak chci tak nic podrobnějšího z nich nedostanu

Přál jsem si schémata, kde budu mít konektor např. z panelu topení a veškeré piny budou rozkreslené, která žíla vede kam. Stejně tak pro budíky, nebo sedačky, atd...

Dneska pro změnu ani tuk nezobrazí. Přitom mám software vybavení, tak jak WDSko údajně potřebuje

Explo...Chrome
Obrázek

Fire...Chrome
Obrázek
hubajzed

#13 Příspěvek od hubajzed »

Kdyby nekdo chtel tak muzu uploadnout WDS offline :) Akorat asi az ze skoly protoze to ma 4GB a to neni na chvili :)
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Naistaluj si TeamViewer http://www.teamviewer.com/cs/index.aspx a v domluveném čase mi pošli ID a heslo, které ti TV vygeneruje. Já se k Tobě připojím a budu ovládat Tvůj počítač, jako bych seděl vedle Tebe. Pravděpodobně bude třeba upravit některé nastavení IE, aktualizovat Javu a dotáhnout doplněk na zobrazení vektorových grafů.
Jamall

#15 Příspěvek od Jamall »

vzdálenou plochu znám, sám ji často využívám, ale mám dva monitory, tak se předem omlouvám, ale připrav si nervy. Přepínat se mezi okny stojí za to. Některé věci se mi záměrně spouští na vedlejší prac. ploše

Jinak už jsem té schémata konečně spatřil, díky Opere, a jsou teda úplně jiná než vyobrazoval Explorer. Akorát pořád nepracuje jak by měla...levé okno ve WDS při rozkliknutí nelze rolovat...je poodskočené a ani samotná možnost kliknout si na obrázek a zobrazení nějakých dalších dat nejde. No Schémata konečně vidím! Jo a Javu mám novou...snad jsem stáhl novou

Obrázek
Jamall

#16 Příspěvek od Jamall »

Tak už to funguje i mě...schémata se na první dojem zadají být perfektní....tedy tímto způsobem chci poděkovat členovy "starML"
Lucifer

#17 Příspěvek od Lucifer »

Používáte to dnes někdo ? V IE na win XP to neběží mám SVG JAVA vše aktual ale prostě ne a ne se spustit ani v offline neběží :evil:
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Problém, který Oracle vyrobila je dost značný. Všimněte si, jak je zasekaný server http://java.com/en/ .

Dříve to v IE8 + XP/Win7 nebo IE11 + Win8 fungovalo s Java 7 ver 45 bez problémů. Nyní Oracle vydalo aktualizaci ver 51, ve které to WDS nefunguje ani na jednom operačním systému. Problémem je, že Java obsluhuje spoustu aplikací včetně těch bankovních s certifikáty. Ale taky umí zapnout vestavěnou kameru na noťasu, když se kočka ráno maluje nebo sprchuje. Ani jedno z toho mne tak nevadí, ale tohle WDS mne dost mrzí. Vyzkoušel jsem 32 nebo 64-bitovou Java aplikaci na 32 nebo 64-bitovém systému v IE nebo Mozille - nejde. Vrátil jsem se k verzi 45, opět problém, protože systém zjistí, že existuje novější verze a WDS a další aplikace - prostě kvůli bezpečnosti koček pod sprchou to nespustí. Ti, co mají WDS na disku jsou asi v pohodě, ale nedá se to odkazovat - takže mají taky problém.

Nebo snad Opera nebo Google-Chrome s nějakým doplňkem to zvládají? Až bude mít někdo nápad, tak prosím o SZ.

Edit
Start Java ver 51 vyřešen:
Ovládací panely - poklepat na ikona Java - záložka Security - dole je Exception Site List - Edit Site List - Add - tady doplnit jazykovou mutaci

http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/de/ nebo
http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/

Ok + OK a je hotovo, Java se už ve Wiring Diagram spustí a funguje správně.
HonzaX

#19 Příspěvek od HonzaX »

Ahoj, mam WDS na disku, a po aktualizaci jsem měl taky problém. Ale podařilo se to odinstalováním javy a následně jsem nainstaloval verzi 6U45 a zakázal aktualizace oraclu. Ale jde mít v PC i obě verze jak 6u45 i 7u51, jen se musí upravit domovská lokace programu. Určitě to zná i ten kdo má lokální ETK které používá ještě 5kovou javu.
ACDC

#20 Příspěvek od ACDC »

Přesně tak, odinstaloval jsem aktualizaci javy a OK
Odpovědět