Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 530D 142Kw zvedla se spotřeba

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
petratria

#1 Příspěvek od petratria »

Zdravím

Může mít vliv odpojení EGR ventilu na spotřebu a teplotu vody ?

Odpojil jsem ho a cca po 2 tis/km jsme si všiml vzrůstu spotřeby cca o 2L/100Km. teplota vody mezi 94-100 C při normám provozu.

Zapojil jsem zpět EGR a spotřeba sic klesla ale ne o mnoho ( možná to bude tím že se ted při jízdě sousředím na to aby to nežralo :-D )

- napadla mě váha vzduchu nebo nějaké teplotní čidlo apod...

( už jsem tu četl něco o vahách vzduchu s koncc. číslem 002 apod ale prý se těžko zkouma správná funkčnost )

- kdyby náhodou měl fanda BMW Diagnostiku v Královehradeckém kraji
tak bych se rád nechal napojit :-). Do Bmw servisu jse mi už moc nechce za 1. to je na hypotéku a za druhé mi příjde že to tam řeší metodou, pokus omyl.

Dík za případné postřehy
fornax

#2 Příspěvek od fornax »

Podívej se při kolika otáčkách se začíná otevírat regulace turba. Mám asi stejný problém. Nejede odspoda. :?
DaweTDS

#3 Příspěvek od DaweTDS »

Já odpojil egr (vytáhl jsem hadičku a tu zaslepil) a žádná zvedlá spotřeba ani teplota se nekonala.
Jen se zapisuje chyba v paměti závad,ale na výkon a spotřebu to nemá vliv.
jararak

#4 Příspěvek od jararak »

chalani, prvy dotaz, brzdi vam to dobre? doslova, nepada vam brzdovy pedal, nemate to tam utopene?

dotaz druhy, zhodne vrchne plasty z motora a chodte po hadici podtlaku od roztrojky ktora je za EGR ventilom ide dlha hadica az ku turbu, nesmie byt prasknuta na koncoch ani po dlzke. skuste ju vytiahnut aj zo zasobnika podtlaku ci tam nieje rozprasknuta, pokracujte dalej, od zasobnika ku ventilu, nasledne od ventilu ku turbu.

ak su vsetky tieto hadice v poriadku, skuste sa pozriet este na podtlaky ku silentblokom.

konecne som moju nocnu moru doriesil, auto vie ist na 5tke pri 50km na 1000 otackach a po zosliapnuti plynu bez reptania zacne akcelerovat, od 1800otaciek je vcelku slusny tlak do sedacky na plny plyn.
fornax

#5 Příspěvek od fornax »

Podtlakové hadičky mám všechy nové. Brzdí dobře.
Vakuovým manometrem ukazuje před el. ventilem u turba -1,0
a za ním -0,6 a při jekémloki doteku na plyn pedál otevírá a podtlak klesá na -0,4
petratria

#6 Příspěvek od petratria »

- no ale jak poznam od kolika začne otevírat?

- hadičku od turba a EGR jsem nedávno měnil a brzdy jdou dobře
- nevím jak jsou na tom podtlaky u silentbloku ( respaktive nevím kde je hledat a k čemu slouží mi je zahadou, ale je pravda že hadiček tam vede víc než dost :-).
Mohl by jsi mi to stěma silentblokama osvětlit trochu, na co to tam je a jak hledat ( jít po hadičkách jsem zkoušel ale nějak se tam stracím :-(

Nové poznatky
-Odpojil jsem el. co vede do toho rozcestníku a turbo přestalo jít poté opět zapojil.

- odpojil jsem hadici co vede od turba do saní a byla trochu mastnější (řekl bych asi standart) při sešlápnutí plynu to plní ale jestli málo nebo hodně to nejsem schopen posoudit. žádnej fičák to teda ale není :-D

- Já mám podezření na tu váhu vzduchu zkusil jsem ji odpojit a na volnoběh to s motorem ani nehlo žádná reakce ani po opětovném zapojení ( nechám ji odpojenou a zítra to projedu jestli se něco bude dít) podle mě by to mělo alespon zakolísat nebo něco.
petratria

#7 Příspěvek od petratria »

Tak jsem vyměnil zbytek podltak hadiček co vedou do silentbloků a do rozcestníku a ono to jede jak 3 litr :) , kdo by to byl řekl.
KamilAC

#8 Příspěvek od KamilAC »

petratria píše:Tak jsem vyměnil zbytek podltak hadiček co vedou do silentbloků a do rozcestníku a ono to jede jak 3 litr :) , kdo by to byl řekl.

Budu se modlit, aby tahle prkotina vyřešila i můj podobnej problém.:-)
Odpovědět