Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Programování univerzálního dálkové ovládání

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
maxmin

#1 Příspěvek od maxmin »

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo z vás už synchronizoval univerzální dálkové ovládání v e39 s otvíráním garáže motorem značky Came V900e.

Zkoušel jsem to podle postupu na netu:
1) Smazat aktuální kódy v autě dlouhým stiskem tlačítek 1 a 3
2) Naprogramovat tlačítko dlouhým stiskem a současným stiskem tlačítka na ovladači. Myslím, že se mi to povedlo, protože když naprogramuji např. tlačitko 1, po stisku rychle bliká. Nenaprogramovaná tlačítka jen svítí.
3) Synchronizovat kódy s motorem od vrat. Sundal jsem kryt motoru, stiskl tlačítko ENC/RADIO - rozbliká se kontrolka.
Kontrolka se má rozsvítit a neblikat, když zachytí kód. S originálním ovladačem se chytí hned. Auto ale nemůže zachytit.

Jak zjistím, jestli auto správně chytlo kód nebo frekvenci z ovladače v bodě 2?
Máte s univerzálním ovladačem v autě delší dosah než s originálním ovladačem od vrat? (Originál mi reaguje asi z 20-30m)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Zkus nějakýho TV opraváře nebo radioamatéra s čítačem, jestli origo a vysílač v autě vysílá na stejné frekvenci.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xdentist »

já myslím že taky záleží jestli systém vrat používá plovoucí kód. Pokud ano, je podle toho potřeba naučit DO v autě (nevím jestli tohle ale E39 umí). Další věc je, jestli to vůbec podporuje frekvenci vrat. Já když měl E39, tenkrát jsem myslím zjistil, že to umí frekvence sotva do 433MHz a tím téměř nic nešlo ovládat.
maxmin

#4 Příspěvek od maxmin »

Motor vrat má právě 433Mhz, kód je určtě plovoucí. Ale e39 by právě měla umět 433Mhz (proto se asi rychle rozbliká, když chytne signál) a synchronizace s branou s plovoucím kódem by taky podle všeho měla být možná. Budu to ještě zkoušet. Někde jsem četl, že je nutné mít zapnutý motor a ne jen klíček v pozici 2.
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xdentist »

Mám tenhle ovladač teď v E61 (a zatím jej na nic nepoužívám) a matně si pamatuji, že v manuálu je popsáno v nastavení toho ovládání, že bez plovoucího kódu se to učí jednoduše (něco jak popisuješ žes udělal), ale pro plovoucí kód je nutné cosi udělat opakovaně aby se ovladač naučil algoritmus toho kódu. Ale jednak je to jiný model auta a druhak teď nemám možnost do manuálu mrknout.
firreroznov

#6 Příspěvek od firreroznov »

Odpovědět