Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E61 - nejde DO, problém s kab. svazkem 5. dv

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
k0s

#1 Příspěvek od k0s »

Ahoj,

mám 530dA touring, 10/2007 a nefunguje mi DO, podle všech možných návodů jsem zkontroloval ŘJ v křídlu 5. dveřích, jak nová.

Co se týče přelámaných kabelů které jdou do 5. dveří tak jsem opravil většinu, co jsem si všiml, že je rozlámaná, začalo mi fungovat to co dříve nefungovalo ale DO stále nejde.
Nevíte někdo, který drátek přesně to má na starosti tohle? Z té ŘJ vede plochý kabel do křídla, což by měla být anténa, mohl by být problém i tam? Nebo kde jinde by mohl být problém? Klíčky mám 2 nefunguje ani jeden.

Díky.
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od VRsix »

Dej mi mail, poslu ti k tomu nejake info, jestli ti to pomuze. Priloha sem nejde nahrat, je moc velka.
k0s

#3 Příspěvek od k0s »

VRsix píše:Dej mi mail, poslu ti k tomu nejake info, jestli ti to pomuze. Priloha sem nejde nahrat, je moc velka.

Ahoj díky moc za odezvu, můj mail je martin.kremer [zavinac] vizualy.cz
dury2

#4 Příspěvek od dury2 »

Ahoj, řeším stejný problém na stejném autě. Svazek na levé straně už jsem opravil ale DO pořád nejde. Co jsem koukal do pravého svazku, tak tam jsem žádnou evidentní chybu neviděl. Mohl bych taky poprosit nějaké schéma nebo tak něco, abych věděl co kam má jít?
Moc děkuji za ochotu
dury2

#5 Příspěvek od dury2 »

Nikdo neporadí?
Filozof

#6 Příspěvek od Filozof »

Tak to dejte na uloz.to a postněte odkaz. Řeší to hodně lidí a bude řešit ještě více v budoucnu...
sedyvlk6

#7 Příspěvek od sedyvlk6 »

Přidávám se do klubu rozlámaných kabelů 5tých dveří.Dnes jsem zjistil že mi nejde výhřev zadního okna.Může to být těma kabelama?Popřípadě kde sehnat opravnou sadu těch svazků.
dury2

#8 Příspěvek od dury2 »

Opravnou sadu mají v BMW-tuším že stojí něco kolem 6 tis.
Filozof

#9 Příspěvek od Filozof »

Lepší je si to kvalitně opravit doma sám. Vyhodit 6tisic a mužeš za pár let řešit stejně znovu za dalších 6tisic. :D
sedyvlk6

#10 Příspěvek od sedyvlk6 »

Cože? Za pár drátků 6 talířů si děláš srandu boco?Max do tisícovky jinak si ho zdělám sám.
Přílohy
image.jpg
image.jpg (162.33 KiB) Zobrazeno 1400 x
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od VRsix »

sedyvlk6

#12 Příspěvek od sedyvlk6 »

VRsix píše:To co jsi poslal vychazi na 120EUR

http://www.sencom-kabeltechnik.de/j25/shop/rep-saetze/bmw/results,10-9

No tak volba je jasna SAMODOMA protože ta cena je i tak přemrštěná. :mad: Ale ještě mi říkal známej že měl ten samý problém s vyhříváním a měl jen někde upadlou kostru ale neví kde dělali mu to v servisu.
sedyvlk6

#13 Příspěvek od sedyvlk6 »

Tak jsem to tak sečetl svorky,kabely,bužírka a na víc jak 500,- ten materiál nemůže vyjít.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Jendix »

sedyvlk6 píše:Tak jsem to tak sečetl svorky,kabely,bužírka a na víc jak 500,- ten materiál nemůže vyjít.

problém je sehnat dostatek barev.. navíd dost těch sad má silikonový kabely který o něco víc vydrží.. normálně se nedaji koupit.. taky jsem to tak chtěl původně zbastlit.. a nakonec jsem to vyřešil taky tou sadou z ebay.. i když jsem za ní myslim tolik nedal..
sedyvlk6

#15 Příspěvek od sedyvlk6 »

Jendix píše:
sedyvlk6 píše:Tak jsem to tak sečetl svorky,kabely,bužírka a na víc jak 500,- ten materiál nemůže vyjít.

problém je sehnat dostatek barev.. navíd dost těch sad má silikonový kabely který o něco víc vydrží.. normálně se nedaji koupit.. taky jsem to tak chtěl původně zbastlit.. a nakonec jsem to vyřešil taky tou sadou z ebay.. i když jsem za ní myslim tolik nedal..

Nějakou dobu jsem pracoval pro společnost co dělala svazky do aut a žádné silikonové kabely jsem tam neviděl.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já připojoval varnou desku v kuchyni silikonovým kabelem a nebyl na první pohled k rozeznání od gumovýho
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
dury2

#17 Příspěvek od dury2 »

No když původní vydrželo 6 let, tak by bastl z kabelů doma mohl vydržet 5 let :) a pak to klidně udělám znova.
Jinak problém na stejném principu mají takřka auta všech značek. Není se čemu divit, rozdil v teplotách cca 60 stupňů. Když jsem viděl jak to má 530 udělané-v těch plecháh, myslel jsem, že konečně někdo udělal něco, co vydrží a ejhle, je to ještě horší něž kdyby to bylo v gumovém husím krku. Největší problém bude asi zima, když je -15 stupňů, tak ten kabel asi moc pružný nebude a podle mě, čím méně prostoru, kam ty kabely můžou uhnout tím hůře.

Nicméně pořád čekám, že mi někdo poradí, ve kterém svazku vede napájení a data od přijímače dálkového ovládání. byl bych vděčný za každou radu. Díky
sedyvlk6

#18 Příspěvek od sedyvlk6 »

dury2 píše:No když původní vydrželo 6 let, tak by bastl z kabelů doma mohl vydržet 5 let :) a pak to klidně udělám znova.
Jinak problém na stejném principu mají takřka auta všech značek. Není se čemu divit, rozdil v teplotách cca 60 stupňů. Když jsem viděl jak to má 530 udělané-v těch plecháh, myslel jsem, že konečně někdo udělal něco, co vydrží a ejhle, je to ještě horší něž kdyby to bylo v gumovém husím krku. Největší problém bude asi zima, když je -15 stupňů, tak ten kabel asi moc pružný nebude a podle mě, čím méně prostoru, kam ty kabely můžou uhnout tím hůře.

Nicméně pořád čekám, že mi někdo poradí, ve kterém svazku vede napájení a data od přijímače dálkového ovládání. byl bych vděčný za každou radu. Díky

Když už to měníš je lepší udělat oba svazky v pravé straně a kostru v levé straně.Viz odkaz na video níže. Jinak ty silikonové kabely jsem sehnal za 5 minut na netu a přímo u nás ve městě.
http://www.youtube.com/watch?v=04-6fN_i9GE
dury2

#19 Příspěvek od dury2 »

Jo Jo díky, než jsi mi to poslal, tak jsem akorát tohle video shlédl. :D
Oba svazky v pravé straně?-myslíš oba svazky za spolujezdcem?
Asi před rokem nešel zavřít kufr-jezdilo se s otevřeným.byly přelámané kabely v levém svazku-za řidičem.
Ty plechové průchodky.to je fakt Ko*otina!
sedyvlk6

#20 Příspěvek od sedyvlk6 »

dury2 píše:Jo Jo díky, než jsi mi to poslal, tak jsem akorát tohle video shlédl. :D
Oba svazky v pravé straně?-myslíš oba svazky za spolujezdcem?
Asi před rokem nešel zavřít kufr-jezdilo se s otevřeným.byly přelámané kabely v levém svazku-za řidičem.
Ty plechové průchodky.to je fakt Ko*otina!

Jo jo v levém je taky kostra na vyhřívání zadního okna.Což je můj problém tak že tam začnu ale udělám asi komplet když už to bude všechno dole.
Odpovědět