Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

El. víko kufru e39 touring

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Squixx

#1 Příspěvek od Squixx »

Čaute, prosím rád bych se zeptal na jednu věc. Mám 5er čerstvě, takže zatím tak pomalu prolézám auto a jedna věc mi pořád vrtá hlavou.
Mají všechny e39 touring na 5 dveřích otvírání bez plynových vzpěr a s automatickým dovíráním? Jakože pomalu zacvaknout a samo se to dovře..a to tlačítko zevnitř na kufr pouze odemče zámek nebo to mělo i tu funkci, že plně otevřelo kufr?

Mám 528iA touring individual ( rv 98 )
Díky, hledal jsem to, ale ničeho jsem se nedopátral.. :oops:
Krasavec

#2 Příspěvek od Krasavec »

Ahoj, je to jen na odemčení kufru. Nicméně vzpěry tam jsou, ale jestliže ti nejde kufr plynule otevřít a musíš zatlačit tak je máš prasklé, min jednu.
Squixx

#3 Příspěvek od Squixx »

Už jsem si to konečně našel, díky!! 8)
Jen pro upřesnění, píst je na okno a ten píst s pružinou je na celý dveře, jo?
Tompo

#4 Příspěvek od Tompo »

Jen přidám svou zkušenost, když jsem pořídil E39 tour, tak jak okno, tak i dveře šli děsně ztuha. Asi 14 dní jsem obden prostříkával panty odrezovačem a následující týden jsem promazával WDčkem. a už fungujou perfektně jak okno, tak celé dveře.
Squixx

#5 Příspěvek od Squixx »

Mě to jde lehounce, jenom dveřím musím pomoct, aby šli nahoru..takže asi už budou slabé písty.
Maximech

#6 Příspěvek od Maximech »

Pakliže nemáš elektronické otevírání a zavírání kufru tlačítkem, tak těm dveřím musíš pomoct tak jako tak.. :)

Pokud ti drží víko kufru nahoře a nepadají ti na hlavu, tak je máš cajk a nejni co řešit.. :wink:
Squixx

#7 Příspěvek od Squixx »

Tlačítko tam mám, jak na klíčku tak nad otvíráním kapoty. A to právě nevím, zda to je elektronicky nebo růčo :P
Maximech

#8 Příspěvek od Maximech »

Zavíráš dveře tlačítkem na pátých dveřích nebo ne? :lol:
Když jsou otevřena, tak vedle světýlka, co svítí červeně a do kufru bíle je tlačítko se symbolem zavírání kufru.
Máš ho tam? :D
Pokud ano, tak máš v hajzlu pohon pátých dveří.
Pokud myslíš tlačítko na klíčích, tlačítko vlevo pod palubkou a tlačítko nad spz, tak to nemusí být elektrický pohon dveří, ale jen ti dveře odskočí ze zámku. Při zavření dveří se zase elektronicky dotáhnou. :)
LUKAJDA

#9 Příspěvek od LUKAJDA »

Pokud jdou zadní dveře nebo okno těžce otvírat, tak to budou zarezlé panty. Řešil jsem to 3 roky zpět. Okno šlo ztuha jako blázen. Přístup je tam děsný, takže se půl dne lomcovalo s oknem nahoru a dolů a průběžně prostříkávalo.
Pak to docela šlo, ale optimální by bylo to rozebrat a obrousit pantíky.
DrLifeguard

#10 Příspěvek od DrLifeguard »

Zdravim, mam moznost koupit zdrave pate dvere na touringa. Ty moje jsou obycejne a ty nove maji e. dovirani (je tam tlacitko). Kdybych mel zajem zprovoznit to el. dovirani, pujde to? Co vse budu potrebovat? Diky.
Odpovědět