ty vole to už sháním několik let a nic, copak ty svody se nechaj ale kola, s těma je to horší, teď dělám experiment s jednou práškovou lakovnou, mělo by to vypadat jako leštěnej hliník. :ucta:
Originál zaslal Klakson [B]ty vole to už sháním několik let a nic, copak ty svody se nechaj ale kola, s těma je to horší, teď dělám experiment s jednou práškovou lakovnou, mělo by to vypadat jako leštěnej hliník. :ucta:
Mam kamoše kterej taky dělá(l) v nějaky lakovně a řikal, že mi kdykoliv až budu potřebovat nechá stříknout kolesa..
Ale je to prej barva, která vypadá jako chrom!! Neviděl jsem to v realu, takže nevim..
no to je to co budu mít já, ale nesmí se na to dávat krycí lak, jinak to bude taková ta šedá co jsem měl v loni, budou na tom dvě vrstvy tak snad to něco vydrží.
Nechci vypadat jako č*rák, ale někde jsem od někoho slyšel, že by to mohli dělat v CHIRANě... CHIRANA - tam dělaj takový ty věcičky jako lekářský náčíní atd...
hodil jsem na to očko a a asi né, chiranu nebrat, to by tam možná musel mít někdo někoho známího, jinak asi nic, a hlavně nevim jestli by zvládli pochromovat tak velkou plochu
Snazil bych se vam chromovani kol vyrazne nedoporucit, chrom je previt, difunduje do materialu a zpusobuje krehkost, bud chromovany od vyrobce nebo vubec. Plati obecne pro dynamicky namahany dily.
...no ja bych na hlinikovejch kolech byl taky hodne opatrnej....tedka jsem se o to chromovani docela zajimal a neni to neproveditelne, ale pokud na to kolo opravdu nanesete vrstvu chromu (nejde to primo, musi se tam dat mezivrstva neceho jineho), tak se ten chrom s nejvetsi pravdepodobnosti zacne brzy loupat, protoze je krehky a nepruzny, zatimco to hlinikove kolo je prece jenom pruzne. Takze to casem popraska a zacne opadavat. Jedine reseni je ty kola bud vylestit a nebo pouzit nejakou "chrom" barvu - ale to bude vzdy poznat (chrom barvu, aby vypadala jako lesteny chrom jsem jeste nevidel).
No a co to udělat jako na maschině u rámu. Pasta + vrtačka a máš leštěnej hliník. Oproti chromu k nerozeznání jen to pak musíš nechat lakovat pač jinak ti to začne černat (přirozená vlastnost hliníku). Mimochodem ten se teď odstěhoval do Humpolce. :
...no tak by se to dalo vylestit, ale jak to hodis pod lak, tak to zabijes. Lepsi je to splichnout jen silikonovym olejem a jednou za cas lehce prejet lestici pastou a tak to udrzovat pekny, ale je to moc prace.
No a druhy problem je, kdyz mas vice clenity kola - treba ja mam asi deset tencich paprsku a jeste je to jaxi profilovany a to by byla docela hokna to vylestit.
Tak prácička by to byla, ale teď nevím proč by se to tím lakem zabilo. Hele je možný, že ty rámy se pak nelakují a dává se tam nějakej elox (možná je to pičovina co píšu) ale nějak se to řeší. U ocelovej rámů to právě nejde a poniklovává se to či jinak ten vyleštěnej rám ochráníš. Nějak to rosumně ne za draho jde. Si vem kolik vidíš pěknejch stíhaček s leštěným rámem a jde to. Problém je snad jen v tom, že u těch kol je to náchylnější na kamínky apod takže ten lak nemá takovou tvrdost.
...no nejak to asi pujde - resp. musi to jit, ale mam velmi silnou obavu, ze to ztrati cast lesku a nebude to "lesk jako blesk" - kdyz velmi jemne opiskujes kola, tak jsou pomerne leskla a kdyz na to hodis transparentni lak, tak je to mnohem matnejsi. Na druhe strane treba na madlu radici paky je taky lak a je to pekne leskle (teda na tech z Polska za 700CZK), akorat ten lak nic nevydrzi a sam se loupe, takze na kolech by musel byt 1000x kvalitnejsi