Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kolik si vezme oleje?
Kolik vám to žere od výměny k výměně?
Mám 328 95 a tam je ten interval oleje cca 13tkm.
Bylo mi doporučeno hlídat si olej, a že za těch 13tkm si asi litr, litr a půl vezme... Jasný záleží taky na stylu jízdy... dlouhodobá průměrná je 8.8l/100km
Má to najeto 180tkm ( dle tacho a servisky - ale čert tomu věř )
Je to hodně nebo normální? Kolik to žere vám?
Mám 328 95 a tam je ten interval oleje cca 13tkm.
Bylo mi doporučeno hlídat si olej, a že za těch 13tkm si asi litr, litr a půl vezme... Jasný záleží taky na stylu jízdy... dlouhodobá průměrná je 8.8l/100km
Má to najeto 180tkm ( dle tacho a servisky - ale čert tomu věř )
Je to hodně nebo normální? Kolik to žere vám?
-
Jawak
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Litr je hafo, to neni nejakej Opel nebo kdovico, kde musis lejt kazdych 1k
Zrovna vcera jsem se bavili s M3maniacem a jeho Mko (200k km) nic nezralo. Ja jsem jeste nikdy olej nedolival, akorat prevodak v 3apule, ale to sem nepatri
Normalne by mel byt od vymeny po vymenu uprostred mezi carkama na merce.

Zrovna vcera jsem se bavili s M3maniacem a jeho Mko (200k km) nic nezralo. Ja jsem jeste nikdy olej nedolival, akorat prevodak v 3apule, ale to sem nepatri

Normalne by mel byt od vymeny po vymenu uprostred mezi carkama na merce.
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
Jirka 328 píše:Já taky fullsyn 0-30W, najel jsem tak 500km takže fakt nevim, docela mě to překvapilo když mi to říkal, ale byl to servisák z BMW a prej si stím vůbec nemám lámat hlavu, že je to točivej motor a že si něco vzít musí. No a že 2.8 M52 jsou prej držáci, takže klid.......
co vy na to?
no vzdyt ti to pisu,mam stejnej motor a fpoho
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemusi jit jen o to kolik ma motor nalitano, staci kdyz ho nekdo pred tebou trochu uvaril a tim ztvrdla gufera na ventilech, ktere prave ten olej stiraji.
Jinak v priruckach od BMW je udavana spotreba oleje dle stylu jizdy s tim ze max je 1,5 dcl na 100 km!!! V takovem pripade si mas vyhledat servis.
A tohle je psano v brizure kterou si vezes s novym autem z fabriky....
Proste se chrani, jinak moja stara 525 brala 1L na 1000 km, ale porad jela dost dobre.Ted me neubyva ani trochu a mam plnou synt.
Jinak v priruckach od BMW je udavana spotreba oleje dle stylu jizdy s tim ze max je 1,5 dcl na 100 km!!! V takovem pripade si mas vyhledat servis.
A tohle je psano v brizure kterou si vezes s novym autem z fabriky....
Proste se chrani, jinak moja stara 525 brala 1L na 1000 km, ale porad jela dost dobre.Ted me neubyva ani trochu a mam plnou synt.
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
Lukas H. píše:Pavel 528 píše:Jirka 328 píše:co tam lejete za olej? Polo nebo plnou syntetiku? Třeba motorky co lítaj na plnou syntetiku a chlastaj olej ( např. YAMAHY YZF,R1 ) si při polosyntetice olej neberou. Asi že je hustší. Ale potom chudák motor.....
plna syn. Castrol 0W30
Chtel jsi rict 5w30 ne?
njn,nejak jsem to splet...