Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

výměna oleje servo a převodovka??

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrp

#1 Příspěvek od petrp »

ahoj,tak dneska sem vyměnil olej v servu,nějak mi ta nádobka nešla vyndat tak sem to vytáhnul hadičkou ...koukal sem že je tam předepsanej olej ATF tak sem koupil červenej a dal ho tam...
Snad sem neudělal hovadinu :)
Ted bych ještě rád vyměnil olej v převodovce,nevíte jak to vypustit?Případně bych ho taky vytáhnul a dal tam novej ,ale hlavně nevim kde je otvor
petrp

#2 Příspěvek od petrp »

nevíš kolik se ho tam vejde mam tady olej sunoco asi 1L co zbyl když sem vyměnoval u minulýho auta ,ale nevim jestli bych ho tam mohl dát ?
Jiras

#3 Příspěvek od Jiras »

K tomu servu, pokud olej neměním ale jen dolejvám, mám tam dát jen nějakej ATF olej, nebo jsou i různý druhy, barvy apod.? (ještě jsem to nedolejval). Jinak kam až má sahat na měrce hladina? Nemám tam žádný max. a min. jen 3x jakoby zmenšení průměru měrky... Teď mám hladinu tak 1 cm nad spodní okraj.
Kolísá to nějak při vypnutým/zapnutým motoru? Pokud ano, kdy se to měří?

Taky jsem si všiml, že ve víčku nádržky na servoolej je z boku dírka - k čemu tam je?
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Co máš za auto a za motor a r.v. a co máš předepsáno v manuálu? Tam se to různě liší. jinak na napuštění převodovky budeš potřeobvat asi nějakou pumpičku na bázi stříkačky, kterou to tam natlačíš, páč ten otvor je dost vysoko a flašku tam rozhodně nenakloníš.

Jinak jak psal ALp, ATF do posilovače je správná volba. ještě se to odvzdušňuje tak, že při volnoběhu točíš kolama tam a z5 z plného rejdu na plný. Ale nesmí se to v tom plným rejdu držet dlouho, pár fteřin max :-)
petrp

#5 Příspěvek od petrp »

A kolik se ho vejde do tý převodovky?Případně jakej typ
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Speedy píše:Co máš za auto a za motor a r.v. a co máš předepsáno v manuálu? Tam se to různě liší.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

do prevodovky do 2litru, olej dle specifikace, vetsinou taky ATF nic nezkazi... jinak pze jsem masochista, menil jsem olej v servu na Mku... jako jooo :-)) kdo videl kde je ukryta ta nadobka, vi o cem pisu...
“Ability is what you're capable of doing.”
Jiras

#8 Příspěvek od Jiras »

A jak je to teda s tím dolejváním do serva? (můj starší příspěvek)
Zave
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zave »

Jiras píše:A jak je to teda s tím dolejváním do serva? (můj starší příspěvek)

ja taky jen dolejvam... trochem mi to prolinalo ty hadice okolo tej nadobky tak sem to prepaskoval novejma paskama a uz je sucho a dokonce myslim neubejva :lol: ale to by me zajimalo jestli ho mam vymenit, protoze sem to nikdy nedelal :oops: :)
a jinak druhy sou ruzny, podle barev - cervenej a zlutej se daji kombinovat, cervenej je ATFdextronII
a jeste je pry zelenej a ten stoji balik a ten sem teda jeste nikdy nevidel :)

jo a do prevodovky sem ja mel asi 1,05litru :) koupil sem dve litrovky, byla na nich na tom vicku takova trubicka, na tu sem natahl zahradni hadici a pumpoval sem to do almary... po jednom to jeste neteklo, otevrel sem druhou litrovku, jednou zmackl a uz to pretikalo, zatahl sem, projel sem to, neuveritelne to pomohlo, pak sem to zkontroloval a hladina neklesla, takze ten litr to melo... jinak by to melo byt ve vin dekoderu... a lil sem tam taky ATFdextronII.¨, je predepsanej...
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Hanz píše:do prevodovky do 2litru, olej dle specifikace, vetsinou taky ATF nic nezkazi... jinak pze jsem masochista, menil jsem olej v servu na Mku... jako jooo :-)) kdo videl kde je ukryta ta nadobka, vi o cem pisu...

Voe, co tě přesvdčilo k takovému masochismu?
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

pze jsem trubka a nebavi me jen jezdit :-) navic mi vadi, kdyz tam ma bejt neco cervenyho a je to pekne cerny...
“Ability is what you're capable of doing.”
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

To mi povídej, celou neděli jsem lítal kolem auta. A pořád to nekončí, teď přijde na řadu plechařina + barvylaky. Ještěže mě to baví :lol:
Odpovědět