Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problem s Airbagem

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
jano

#1 Příspěvek od jano »

Pri ceste na dovolenku sa mi z nicoho nic rozsvietila cervena kontrolka airbagu. Ked teraz startujem tak namalu chvylku zhasne ale hned sa zasa rozsvieti. Nevieto co by to mohlo byt ?
Jedna so o E46 318i `98. mam tam 6x airbag (volant, spolujazdec, dvere, predne stlpky)
:cry: :cry: :cry:
giovanny

#2 Příspěvek od giovanny »

jano píše:Pri ceste na dovolenku sa mi z nicoho nic rozsvietila cervena kontrolka airbagu. Ked teraz startujem tak namalu chvylku zhasne ale hned sa zasa rozsvieti. Nevieto co by to mohlo byt ?
Jedna so o E46 318i `98. mam tam 6x airbag (volant, spolujazdec, dvere, predne stlpky)
:cry: :cry: :cry:

To by měla být nahodilá závada,, zajed to vymazat nevím koho tam máš poblíž,mě to udělalo také ale jestli se ti to po vymazání a nastartování zase oběví tak musíš jít po konkrétní zavadě ono ti to napíše jen kde se chyba nachází ale co s tím udělat je další věc ,já jsem musel rozebrat všechny svorky u dopinačů pásů a pk jsem to prostříkal spreyem na elektriku a po složení se to už neoběvilo,. :wink:
FreeTree

#3 Příspěvek od FreeTree »

jj....... přesně tak...
milano

#4 Příspěvek od milano »

Já mám úplně stejný problém a myslím, že by mohlo jít o závadu váhového čidla pod sedadlem spolujezdce. Výměna čidla je hrozná pakárna. Proto jsem procházel starší příspěvky k tomuto tématu a občas se někde píše o řešení pomocí instalace odporu. Nikde ale nejsou žádné detaily nebo zkušenosti. Snad někdo poradí.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od starML Člen Klubu »

milano píše:Já mám úplně stejný problém a myslím, že by mohlo jít o závadu váhového čidla pod sedadlem spolujezdce. ..... Nikde ale nejsou žádné detaily nebo zkušenosti. Snad někdo poradí.

Mám tentýž problém a na diagnostice mi našli vadný zátěžový senzor = váhové čidlo. Stojí to 2.000,-Kč + DPH + práce. Smazat to šlo a zatím se to neobjevilo. Ale když se to zase rozsvítí, tak údajně aibagy nefungují. Může to být přechodný jev, způsobený např. vlhkostí - poraďte prosím. Nemáte někdo tuhle součástku doma ?

SENZORMATTE BEIFAHRER SITZERKENNUNG, Teilenummer 65 77 6 949 788,
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=65

Díky za SZ
Iceman-Guide

#6 Příspěvek od Iceman-Guide »

Je to vadná zátežová folie v sedadle spolujezdce.Už jsem to řešil,v sedadle na začátku té folie je dioda kterou proklamuješ na přívod do sedadla přímo na ten páskovej vodič.
jano

#7 Příspěvek od jano »

Asi tomu az tak celkom nerozumiem mam tu diodu dat paralelne alebo ako ? skus mi to prosim ta popisat trosku presnejsie vopred dakujem
Iceman-Guide

#8 Příspěvek od Iceman-Guide »

Vytahneš sedadlo rozčalouniš aby jsi se dostal na začatek tý folie tam je dioda kterou propojíš ten okruh co vede do sedadla.Já ten začátek folie odstřihl a hned na začátku to proklamoval(propojil) tou diodou.
Jarek

#9 Příspěvek od Jarek »

SUPER :D tohle sem už dlouho hledal a furt nic... Jen ještě prosím jeden detail - ta folie resp. její začátek pod čalouněním je v kterých místech? Předek,zadek nebo někde z boku sedadla? Dík :wink: [/quote]
Iceman-Guide

#10 Příspěvek od Iceman-Guide »

Jdi po kabelu do sedadla a uvidiš.Je to zespodu vzadu jenom tam to jde rozčalounit v každém připadě musí sedadlo ven.
milano

#11 Příspěvek od milano »

Tak jsem se konečně zbavil toho svítícího pajduláka. Ten trik s diodou na začátku folie opravdu funguje, jen se to musí umět. Sehnal jsem machra (v jižních Čechách), kterej mi to opravil za 1.500,- i s diagnostikou a tedy i se smazáním chyby. Můžu doporučit!!!
Huska
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Huska »

milano píše:Tak jsem se konečně zbavil toho svítícího pajduláka. Ten trik s diodou na začátku folie opravdu funguje, jen se to musí umět. Sehnal jsem machra (v jižních Čechách), kterej mi to opravil za 1.500,- i s diagnostikou a tedy i se smazáním chyby. Můžu doporučit!!!

pokud to berete jako výhodu že při havárce (ikdyž pojedeš sám)ti vyletí všechny bagy tak je ta oprava dobrá...jinak totiž vyjde levněji vyměnit pouze čidlo.
To že svítí kontrolka neznamená že bagy nefungují, ale že mají nějakou závadu. Ty co jsou vpořádku jsou stále aktivní a při havárii bouchnou :wink:
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Odpovědět