Ahoj všem. Vím, že už se tady o tom hodně diskutovalo, ale nějak jsem nenašel tu "svou" diagnozu. Mam 320D E46, poslední dobou mi to dělá nemilou věc. Jakmile dám maximum plynu, tahne to podstatne míň než tomu je běžný. Na začátku je zátah, ale pak to zvadne a zátah je minimální. Pokud uberu a znovu přidám tak se to většinou chytne. Pokud sleduju ekonoměr, je vydět, že při ztrátě výkonu tak jde míň nafty. Čím by to mohlo být? Myslíte, že by mohlo být zanešený palivový filtr nebo nějaká podobná blbost.
Mám najeto 110k km.
Díky za radu,
Tomáš
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Snížený výkon
tomas80 píše:Ahoj všem. Vím, že už se tady o tom hodně diskutovalo, ale nějak jsem nenašel tu "svou" diagnozu. Mam 320D E46, poslední dobou mi to dělá nemilou věc. Jakmile dám maximum plynu, tahne to podstatne míň než tomu je běžný. Na začátku je zátah, ale pak to zvadne a zátah je minimální. Pokud uberu a znovu přidám tak se to většinou chytne. Pokud sleduju ekonoměr, je vydět, že při ztrátě výkonu tak jde míň nafty. Čím by to mohlo být? Myslíte, že by mohlo být zanešený palivový filtr nebo nějaká podobná blbost.
Mám najeto 110k km.
Díky za radu,
Tomáš
Který to máš měsíc a rok výroby?Jestli máš model od 4/04 výš,tak těch problémů může být mraky.Vlastní zkušenost.
Příčinou může být egr ventil,elekronický ovladač egr ventilu,elektr.ovládač turba,čerpadlo paliva,filtr paliva,váha vzduchu,nebo starý nepovedený software.
Nejlepší je zajet na diagnostiku,a pokud nic nenajdou,můžu poradit dál.