Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Stříkání oleje ven z víčka

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Koby
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Koby »

Zdravm,
chci se zeptat, jestli je normální, že pokud u BMW např. 1.8 M40 povolim za běhu motoru víčko od oleje, tak olej stříká a fouká ven??

S BMW se teprv seznamuju takže mě omluvte.

Jenom vim, že pokud jsem tohle udělal u jakýholiv auta, abych zjistil jestli nefouká ven ( kroužky atd ) tak mi to nikdy olej nevyhodilo.

To BMW takhle maže?

Popřípadě který motory to maj dělat a který ne?

Díky moc a fakt sry. Jenom jsme z toho byl překvapen.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Koby »

Lidi tak je to normál nebo neni? :)

Jak říkám, tohle jsem dělal minimálně 50x u všech možných aut a ted BMW a ono to foukalo a stříkalo, že sem se nestačil divit. jde o to, že tam měl být fungl nový motor tak proto mě to hodně zarazilo.
100RM

#3 Příspěvek od 100RM »

Podla mojho skromneho nazoru to teda normalne rozhodne neni. Dekel od oleja by si mal mat po vybrati totalne cisty, to znamena ze nepripada v uvahu, aby ti dokonca striekal olej von z motora. Nemas ho tam nahodou nejak moc ?
7er. True definition of luxury. Yours.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Koby »

No to jsem chtěl slyšet.
Dík

Jinak kupuju auto a jel jsem se právě na jedno podívat a měl tam bejt zánovní motor supr šolich, takže jsem neváhal otevřít víčko a během 5 vteřin byl olej uplně všude na motoru včetně skla a na mě :) Tak jsem řikal, od tohodle ruce pryč.
šlo o motor M43 1.8

Tak by mě zajímalo jestli BMW takhle mažou a je to normální nebo ne, protože se mi to fakt nezdá.
marv

#5 Příspěvek od marv »

no u m 43 je to uplně normální, ještě jsem se nesetkak s bmw které by neházelo olej. Ale jen motor m-43
Koby
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Koby »

Marv: Supr, díkes.
Takže házet může jenom M 43 jo? Přesně tohle jsem potřeboval vědět.
marv

#7 Příspěvek od marv »

jojo , tam jde o to že m-43 má rozvodovej řetěz a nemá žádné oddělení, tak to háže od toho řetězu.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RuDoSh »

marv píše:jojo , tam jde o to že m-43 má rozvodovej řetěz a nemá žádné oddělení, tak to háže od toho řetězu.

jo dela to i TDS :)
bas

#9 Příspěvek od bas »

To iste robi aj M60 (a vobec vsetky motory, ktore pod vickom maju retaz), strieka to od retaze.
sadlo

#10 Příspěvek od sadlo »

Pokud to trochu hází tak je to pohodě. Jestli to fouká jak lokomotiva (i z měrky), tak zas tak v pohodě neni.
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Maikl »

A nestříká to nahodou z vačky...?
jordeeman

#12 Příspěvek od jordeeman »

RuDoSh píše:
marv píše:jojo , tam jde o to že m-43 má rozvodovej řetěz a nemá žádné oddělení, tak to háže od toho řetězu.

jo dela to i TDS :)

Jo presne tak dela to i TDS 1.7 urcite aj viac motorov ..ja se ptal uz davnejsie na to sami ... ale presne jde tam retez a kedze se toci ..jednoducho musi olej z nej strikat .. a ked das veko prec ...tak von :O)

normalka
jordeeman

#13 Příspěvek od jordeeman »

bas píše:To iste robi aj M60 (a vobec vsetky motory, ktore pod vickom maju retaz), strieka to od retaze.

sedi viec :O)
sb
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od sb »

Me to sice olej nehazi,ale zase kdyz odsroubuju vicko od oleje,tak mi zacnou klesat otacky a motor se jakoby dusi,kdyz zacpu dlani tak se vse vrati.
bas

#15 Příspěvek od bas »

sb píše:Me to sice olej nehazi,ale zase kdyz odsroubuju vicko od oleje,tak mi zacnou klesat otacky a motor se jakoby dusi,kdyz zacpu dlani tak se vse vrati.

To je OK.
krakatit

#16 Příspěvek od krakatit »

to je snad normalni ze kdyz oddelas olejovy vicko ze strika olej ven...
Rubini
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Rubini »

Presne tak, zaleti na konstrukci motoru. Nekde maj pod vickem dokonce kryci plech, aby necakal olej vec. A jestli je u nejakyho bmw motoru vicko blizko rozvodaku a nekryty, tak to musi bejt celkem olejotrysk.
Jinak, treba u vw 1.8 16v s mechanickou vahou vzduchu, kdyz se za behu odspuntovalo vicko, tak nejen ze cakal ven olej, ale motor zacal sat vzduch prave tim otvorem misto vahy a po par vterinach chcipnul. A jedna z vacek byla presne pod otvorem, coz nebylo na skodu, protoze se dal ihned kontrolovat jeji stav. (Ale o to vic cakal olej ven pri behu).
Koby
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Koby »

JO díky kluci.

A co třeba motor \M42? Má řetěz, takže olej by měl po předchozích zkušeností lítat ven?
Zkrátka, že to olej hází ven nevadí, ale nesmí to foukat vzduch, že ano?
Díky
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od gyrous »

Mám čerstvě E34 TDS a otevřel víčko a olej mi nestříká... 8O
toretto

#20 Příspěvek od toretto »

gyrous píše:Mám čerstvě E34 TDS a otevřel víčko a olej mi nestříká... 8O

neadvno jsem to u svyho TDS taky zkoumal.. ne ze by byl olejotrysk, ale zachvili byl olej i venku.. drive jsem to taky nevidel, tak jsem z toho byl prekvapenej, ale moc jsem to neresil.. neprislo mi to az tak zvlastni, zvlast kdyz je pod vickem videt retez :)
Odpovědět