Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Stříkání oleje ven z víčka
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravm,
chci se zeptat, jestli je normální, že pokud u BMW např. 1.8 M40 povolim za běhu motoru víčko od oleje, tak olej stříká a fouká ven??
S BMW se teprv seznamuju takže mě omluvte.
Jenom vim, že pokud jsem tohle udělal u jakýholiv auta, abych zjistil jestli nefouká ven ( kroužky atd ) tak mi to nikdy olej nevyhodilo.
To BMW takhle maže?
Popřípadě který motory to maj dělat a který ne?
Díky moc a fakt sry. Jenom jsme z toho byl překvapen.
chci se zeptat, jestli je normální, že pokud u BMW např. 1.8 M40 povolim za běhu motoru víčko od oleje, tak olej stříká a fouká ven??
S BMW se teprv seznamuju takže mě omluvte.
Jenom vim, že pokud jsem tohle udělal u jakýholiv auta, abych zjistil jestli nefouká ven ( kroužky atd ) tak mi to nikdy olej nevyhodilo.
To BMW takhle maže?
Popřípadě který motory to maj dělat a který ne?
Díky moc a fakt sry. Jenom jsme z toho byl překvapen.
-
- Kontaktovat uživatele:
No to jsem chtěl slyšet.
Dík
Jinak kupuju auto a jel jsem se právě na jedno podívat a měl tam bejt zánovní motor supr šolich, takže jsem neváhal otevřít víčko a během 5 vteřin byl olej uplně všude na motoru včetně skla a na mě
Tak jsem řikal, od tohodle ruce pryč.
šlo o motor M43 1.8
Tak by mě zajímalo jestli BMW takhle mažou a je to normální nebo ne, protože se mi to fakt nezdá.
Dík
Jinak kupuju auto a jel jsem se právě na jedno podívat a měl tam bejt zánovní motor supr šolich, takže jsem neváhal otevřít víčko a během 5 vteřin byl olej uplně všude na motoru včetně skla a na mě

šlo o motor M43 1.8
Tak by mě zajímalo jestli BMW takhle mažou a je to normální nebo ne, protože se mi to fakt nezdá.
RuDoSh píše:marv píše:jojo , tam jde o to že m-43 má rozvodovej řetěz a nemá žádné oddělení, tak to háže od toho řetězu.
jo dela to i TDS
Jo presne tak dela to i TDS 1.7 urcite aj viac motorov ..ja se ptal uz davnejsie na to sami ... ale presne jde tam retez a kedze se toci ..jednoducho musi olej z nej strikat .. a ked das veko prec ...tak von :O)
normalka
-
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak, zaleti na konstrukci motoru. Nekde maj pod vickem dokonce kryci plech, aby necakal olej vec. A jestli je u nejakyho bmw motoru vicko blizko rozvodaku a nekryty, tak to musi bejt celkem olejotrysk.
Jinak, treba u vw 1.8 16v s mechanickou vahou vzduchu, kdyz se za behu odspuntovalo vicko, tak nejen ze cakal ven olej, ale motor zacal sat vzduch prave tim otvorem misto vahy a po par vterinach chcipnul. A jedna z vacek byla presne pod otvorem, coz nebylo na skodu, protoze se dal ihned kontrolovat jeji stav. (Ale o to vic cakal olej ven pri behu).
Jinak, treba u vw 1.8 16v s mechanickou vahou vzduchu, kdyz se za behu odspuntovalo vicko, tak nejen ze cakal ven olej, ale motor zacal sat vzduch prave tim otvorem misto vahy a po par vterinach chcipnul. A jedna z vacek byla presne pod otvorem, coz nebylo na skodu, protoze se dal ihned kontrolovat jeji stav. (Ale o to vic cakal olej ven pri behu).
gyrous píše:Mám čerstvě E34 TDS a otevřel víčko a olej mi nestříká...
neadvno jsem to u svyho TDS taky zkoumal.. ne ze by byl olejotrysk, ale zachvili byl olej i venku.. drive jsem to taky nevidel, tak jsem z toho byl prekvapenej, ale moc jsem to neresil.. neprislo mi to az tak zvlastni, zvlast kdyz je pod vickem videt retez