Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bouchání u předních kol u BMW 320i e46 rv 98

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Baworman

#1 Příspěvek od Baworman »

Chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví čím by to mohlo být, když jedu po rovné cestě asfalt tak nic nebouchá ale jak jedu po polní cestě nebo nejaká vetší nerovnost tak tak něco bouchá. Tlumiče jsou dobré zkoušení propérování a čepy řízení jsou taky ok není tam žádná vule. Mohlo by to být že by byly špatné ramena přední nápravy? A jestli jo stačí vyměnit jen silembloky nebo celé rameno? Díky za každou radu.
davidj
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od davidj »

To bych taky rád věděl 8)
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od gyrous »

Baworman píše:Chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví čím by to mohlo být, když jedu po rovné cestě asfalt tak nic nebouchá ale jak jedu po polní cestě nebo nejaká vetší nerovnost tak tak něco bouchá. Tlumiče jsou dobré zkoušení propérování a čepy řízení jsou taky ok není tam žádná vule. Mohlo by to být že by byly špatné ramena přední nápravy? A jestli jo stačí vyměnit jen silembloky nebo celé rameno? Díky za každou radu.

Bouchání dělá většinou vrchní uložení. :idea:
Tuning

#4 Příspěvek od Tuning »

no no :nono: ...vrchní uložení to nebude (spíš to odchází na zadních tlumičích).... první co odchází jsou tyčky stabilizátoru + gumy, pak pokud máš ok čepy na ramenech, které se mimochodem nedají přelisovat, tak kukni na uložení ramena na autě (silenblok uložený dvěma šruby v takové jakoby vrtulce)-to bývá dost často ko...super je tam dát Powerflexy, cena je stejná jako náhrada-dýl vydrží!
srle

#5 Příspěvek od srle »

Tuning píše:...super je tam dát Powerflexy, cena je stejná jako náhrada-dýl vydrží!

vzdyt jsi tam dal powerflexy pred tydnem :D :D :D
MIKI
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MIKI »

u me to delali tycky rizeni...
Maslista

#7 Příspěvek od Maslista »

Tuning píše: pokud máš ok čepy na ramenech, které se mimochodem nedají přelisovat!

Ale dají...

...např.. fa. MEYLE vyrábí náhradní čepy do hliníkových ramen e46 jak ten dlouhý tak i ten krátký.. 8)
Tuning

#8 Příspěvek od Tuning »

srle píše:
Tuning píše:...super je tam dát Powerflexy, cena je stejná jako náhrada-dýl vydrží!

vzdyt jsi tam dal powerflexy pred tydnem :D :D :D

já je tam ještě nemám :D , ale našel jsem člověka co je má na Myšáku EVO VII už po třetí a auto používá na trénování a říká super ...
Tuning

#9 Příspěvek od Tuning »

Maslista píše:
Tuning píše: pokud máš ok čepy na ramenech, které se mimochodem nedají přelisovat!

Ale dají...

...např.. fa. MEYLE vyrábí náhradní čepy do hliníkových ramen e46 jak ten dlouhý tak i ten krátký.. 8)

a už jsi to dělal???? zrovna Meyle není nějak světoborná značka..., já to ještě neviděl :oops: , ale nevím, radši bych koupil celé ramena.

To uložení ramen na autě se dá také přelisovat...v náhradě stojí komplet silenbloky cca 2300 pár, Powerflex 2300 pár a jen ty samotné vložky origo vyjdou na nějakých 1200kč/pár
Zave
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Zave »

meyle dela dost casto ruzny zesileny dily apod...
Maslista

#11 Příspěvek od Maslista »

Tuning píše:a už jsi to dělal???? zrovna Meyle není nějak světoborná značka..., já to ještě neviděl :oops: , ale nevím, radši bych koupil celé ramena.

To uložení ramen na autě se dá také přelisovat...v náhradě stojí komplet silenbloky cca 2300 pár, Powerflex 2300 pár a jen ty samotné vložky origo vyjdou na nějakých 1200kč/pár

měnil jsem zadní silentbloky (přelisování) použil jsem MEYLE - konstrukce lepší jak u origo dílu který jsem měnil... navíc MEYLE na tyhle silenty dává asi 30 let záruku... 8)
Z čepů mám vyměněný pouze jeden ten kratší na kraji ramene a pohoda... neregistruji žádný problém ..

CENY:
zadní silentblok předního ramene vnější průměr 66,0mm - 750,- Kč/ks vč. DPH
krátký čep ("svislák") - 600,- Kč/ks vč. DPH
Baworman

#12 Příspěvek od Baworman »

Teprve ted jsem se dostal k netu. Díky za rady. Teď jsem se na to trochu díval čepy řízení jsou ok aj čepy v ramenech jsou ok.

Ale co se mi nezdá je uložení ramene v silenbloku co je přišroubován ke spodku vozu. Když jsem sundal kolo a pak jsem pěstí bouchl do kotouče ze předu tak se rameno v tom silembloku hýbalo. Ta guma propružuje. Má se to dít? Nebo to má být jako kameň? Zatim dík
Tuning

#13 Příspěvek od Tuning »

Baworman píše:Teprve ted jsem se dostal k netu. Díky za rady. Teď jsem se na to trochu díval čepy řízení jsou ok aj čepy v ramenech jsou ok.

Ale co se mi nezdá je uložení ramene v silenbloku co je přišroubován ke spodku vozu. Když jsem sundal kolo a pak jsem pěstí bouchl do kotouče ze předu tak se rameno v tom silembloku hýbalo. Ta guma propružuje. Má se to dít? Nebo to má být jako kameň? Zatim dík

no to je to co jsem ti psal a co tady probíráme, silenblok jakoby vrtulka nebo přesně : zadní silenblok předního příčného ramene... buď to přelisuj jak píše Maslista (cena cca 1500 oba) nebo kup za 2300,- náhrady nebo za to samé Powerflex...mě to teď také odešlo a budu dávat Powerflex-někdo to musí na E46 prubnout.. :D
Baworman

#14 Příspěvek od Baworman »

A máš nějakou adresu na Powerflex?
Nebo kde bych to sehnal , zatím dík
Tuning

#15 Příspěvek od Tuning »

Baworman píše:A máš nějakou adresu na Powerflex?
Nebo kde bych to sehnal , zatím dík

http://tuning.autodoplnky.cz/silentbloky-powerflex/?smid=404
Michal_320i
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Michal_320i »

Tuning píše:
Baworman píše:Teprve ted jsem se dostal k netu. Díky za rady. Teď jsem se na to trochu díval čepy řízení jsou ok aj čepy v ramenech jsou ok.

no to je to co jsem ti psal a co tady probíráme, silenblok jakoby vrtulka nebo přesně : zadní silenblok předního příčného ramene... buď to přelisuj jak píše Maslista (cena cca 1500 oba) nebo kup za 2300,- náhrady nebo za to samé Powerflex...mě to teď také odešlo a budu dávat Powerflex-někdo to musí na E46 prubnout.. :D

Ahoj, mám stejný problém.....už jsi to vyměnil, je to složitý na montáž pro amatéra ?
buchtik
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od buchtik »

Michal_320i píše:
Tuning píše:

Ahoj, mám stejný problém.....už jsi to vyměnil, je to složitý na montáž pro amatéra ?

asi 30 minut úplná prkotina
JanK

#18 Příspěvek od JanK »

a ma se to v zadnich silakach predniho ramene hybat nebo ne??menil jsem oba dva a ted kokam,ze kdyz dotahuju kolo ta se normalne hybe dopredu a dozadu..je to normalni??
mira2

#19 Příspěvek od mira2 »

není to žádná složitá operace. u Bmw se dá koupit pouze komplet a pohybuje se kolem 95 - 110 Euro.
U E30 a E36 jsem vždy kupoval jen silenblok jako Ersatz a to uz BMW u E46 nenabízí. Myslím ale, že ten Powerflex je dobrá volby.
Zajímalo by mě zda se dá jen ten silenblok koupit od Powerflexu?
Tady vidim jen komplet.
http://tuning.autodoplnky.cz/silentblok ... /?smid=404
twitousek

#20 Příspěvek od twitousek »

mě to dělali tyčky stabilizátoru..když by to dělali ramena tak kup radši celé a ne jen silentbloky..měnil jsem si to sám a jo to v pohodě,není to nějaká těžká pakárna.
Odpovědět