Vím že už se to tu zřejmě řešilo,ale z toho co jsem zde našel pouze vím ,že se tam musí dát nějaký odpor ,aby to nesignalizovalo prasklou žárovku.Zkuste mi někdo poradit(laicky nejsem elektromechanik) jak tento problém vyřešit.
Do serie dej 4 LEDKy (možmá 5 - to pak uvidíš, když ti ty 4 prasknou ). Pokud bude diagnostika říkat, že je v čudu žárovka, tak k tomu připoj paralaně odpor o velikosti odporu žárovky.
Petris, není lepší náhodou koupit diody do parkovaček který jsou přímo na Tvoji patici a neřešit nějaké bastlení.Vyndáš žárovku cvakneš diody do parkovaček a svítíš
Slid píše:Petris, není lepší náhodou koupit diody do parkovaček který jsou přímo na Tvoji patici a neřešit nějaké bastlení.Vyndáš žárovku cvakneš diody do parkovaček a svítíš
U E46 potom svítíš i blinkrama.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Petris píše:a nevíš prosím tě o jaké velikosti ten odpor je?
Z hlavy ne. Dej to podle pojistky, pokud bude např. 1A tak dej aby teklo cca 500mA čili ccca 24 Ohm, pokud je 2A tak dej 48 , odpory vol výkonové, mají keramické tělíčko.
Dneska jsem to dělal a musí se dát odpor 5W\33ohm. jak psal Jarek.Žádnou závadu to už nehlásí,ale ten odpor se šíleně ohřívá je to jak žárovka.Jsem zvědavej jak to dlouho vydrží.
Kdysi jsem to taky řešil, chtěl jsem, aby obrysovky svítily bíle a nakonec jsem koupil žárovky od Osramu (kus asi za 200).
teda, kdybyste takhle radili mě, tak to nikdy neudělám... taky sem to zkoušel, taky svítila chyba a blinkr. Ale to co ste tady předvedli je pro mě naprostá, ale naprostá španělská vesnice Ale budu to řešit taky, protože chci koupit LED zadní lampy... myslíte, že to bude dělat stejnej bordel bo už to maj vyřešený z výroby?
Já kupuju autožárovky Osram ve velkoobchodě Schaffer&Sýkora http://www.sasa.cz
máte někdo foto jak svítí ta halogenka? chtěl bych co nejbělejší žárovkový světlo.Na diody benga moc prudí, i na bílé mi ted tvrdili že mě můžou sebrat techničák a podobný kecy. navcí ve dne diody svíít jen bodově. na druhou stranu vydrží furt.
No já když jsem měl v minulosti žárovky od Philips Blue Vision tak jsem měl knim i parkovačky v sadě.Normální žárovky, ale nesvítili žlutě jako klasika, ale měli stejný nádech jako ty v podkávacích.Bohužel jsem je blbec prodal i s autem Proto mě zajímá kde se daj koupit žárovky do parkovaček co nejvíce bílému světlu jak psal Jarax.Diody bílé svítěj nafialově a stejně ve dne to není vůbec vidět.
Ale jak svítí tohle to by mě zajímalo http://www.autokap.cz/obchod/zarovky/in ... =2&id=1422