Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

radio e46 cd professional vs pioneer,kenwood,panasonic...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
xxvasek

#1 Příspěvek od xxvasek »

co myslíte že je lepší dát do auta? radio bmw professional e46 nebo nějaký neorigo bmw? co je lepší na funkce? jedná se o bmw 3 e46.
Toydolls

#2 Příspěvek od Toydolls »

xxvasek píše:co myslíte že je lepší dát do auta? radio bmw professional e46 nebo nějaký neorigo bmw? co je lepší na funkce? jedná se o bmw 3 e46.

Bez vahani bude kvalitnejsi to NEORIGO,protoze si uvedom od kdy se Proff BMW dela, dale pak ty parametry a funkci pobralo pomalu.Sou pak asi 2 verze s MP3 a bez MP3

Ja sem zastancem ovsem ORIGO,protoze proste to tam padne a vse co ma funguje (ztlumeni a zesileni dle rychlosti, ovladni na volantu atd.),ne ze by se to nedalo dodelat, ale proste sem nevidel to udelane tak,aby se me to libylo,vzdy je to jak pest na oko,nebo to proste vidim.

Co se tyka funkci, urcite by bylo paradni jich mit XY,ale ja nevim jak ostatni,me vyhovuji jednoduchy klasicky ovladani a ne matlani za jizdy mezi XY nastavenima, ktery pak stejne vubec nevyuziju a sou mi na obtiz (neco jako mob:)
Petris

#3 Příspěvek od Petris »

Myslím že nejvíc záleží na tom jak jsi náročný posluchač a jaké máš plány s ozvučením toho svého krasavce.U origa většinou stačí vyměnit repro a celkem obstojně to hraje.Ale v případě ,že chceš opravdu něco výkoného (zesilovač, vofer,kapacitor atd.) ,tak bude rozhodně lepší kvalitní neoriginální radio.
Deli

#4 Příspěvek od Deli »

Já mam origo, tuším Business (kazeta s changerem) a nemůžu na něj říct křivé slovo, ovládání na volantu etc.... :) Jen to, že neumí MP3 :?
Mutt

#5 Příspěvek od Mutt »

a kolik to origo s CD+Mp3 stojí? nemužu to nikde na těch jejich stránkách najít... :?
xxvasek

#6 Příspěvek od xxvasek »

to mi prave odrazuje od neoriga,ze kazdej se na to podiva a vidi ten rozdil ze to radio tam bejt nema (podle ramecku)...ale zase jsou ruzna radia ktere maji stejne podsviceni displeje jako bmw a maj lepsi ty funkce....tak vazne uz nevim....nerad bych to pokazil...
Tomassino

#7 Příspěvek od Tomassino »

Mám tam neorigo rádio i neorigo ovály i kompa. Vzádu sme museli udělat plato a do toho ty ovály dát, je to asi o 2cm výš než původně. Do dveří jsme repráky normálně navrtali, vypadá to v poho, vejškáče taky výměna, šly tam ztuha, protože byly větší, ale šlo to.
K výměně rádia sem se rozhod potom, co mi vyhořel changer a rádio dnes jen na kazety je o ničem. Takže CLARION DXZ668RMP, je to lepší průměr, hraje to teď skvěle... A to, že to rádio vypadá, že tam nepatří je tak trochu pravda. Ale zvyknout se na to dá, tohle rádio má asi 768 podsvícení a mezi nima sem naladil přesně BMW podsvícení. Takže to tam zapadá aspoň tak...
Toydolls

#8 Příspěvek od Toydolls »

Mutt píše:a kolik to origo s CD+Mp3 stojí? nemužu to nikde na těch jejich stránkách najít... :?

Jak/kde to nemuzes najit?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=05

==
Je to uz na Facelift,protoze Proff v r. 99 MP3 tuty neumi,to bude "asi" umet az verze Proff novejsi, bude huste drahy a na inzeratech nesehnatelny - ono je to tezky,protoze tech vyrobcu autoradii na CD je vice napr.Alpine, Blaupunkt ci Philips a dle toho pak to Proff bud MP3 umi nebo ne

NOvy to nema cenu kupovat, spatne se schani i "starsi" za Business bych dal max. 5tis a za Proff s MP3 10tis (ale veru sem ho videl snad 1x na Ebayi),ale ve vysledku bude mozna nej koupit Business,k tomu SOny ci Kenwood menic s redukci a podporou MP3(tak 10tis dohromady)

A nebo pak radio neorigo za 3500 s MP3
Deli

#9 Příspěvek od Deli »

xxvasek píše:to mi prave odrazuje od neoriga,ze kazdej se na to podiva a vidi ten rozdil ze to radio tam bejt nema (podle ramecku)...ale zase jsou ruzna radia ktere maji stejne podsviceni displeje jako bmw a maj lepsi ty funkce....tak vazne uz nevim....nerad bych to pokazil...

Mě by právě vadil hlavně ten vzhled... Takhle je ten středovej panel takovej celistvej, pěknej :)
Mutt

#10 Příspěvek od Mutt »

Toydolls píše:
Mutt píše:a kolik to origo s CD+Mp3 stojí? nemužu to nikde na těch jejich stránkách najít... :?

Jak/kde to nemuzes najit?

no když to ma bejt origo, tak jsem to hledal na http://www.bmw.cz :)

tak to je celkem v řiti, ja myslel že se to da v pohodě sehnat, tohle je opruz abych sháněl kdo ví jak dlouho předražený autoradio za 10k a ještě ke všemu starší... dokupovat jen CD měnič se mi zas nechce a zasírat s tim zbytečně kufr, takže zbejvá neorigo... :?
nemate nějakej typ na CD+Mp3 ktery by tam dobře vypadalo (e46)? jinak když to nechám vyměnit někde v servisu tak by snad pro ně neměl bejt problém zapojit to stejně jako stávající, aby fungovalo ovládání na volandu atd. ne?
Mutt

#11 Příspěvek od Mutt »

venca píše:Mám tam neorigo rádio i neorigo ovály i kompa. Vzádu sme museli udělat plato a do toho ty ovály dát, je to asi o 2cm výš než původně. Do dveří jsme repráky normálně navrtali, vypadá to v poho, vejškáče taky výměna, šly tam ztuha, protože byly větší, ale šlo to.
K výměně rádia sem se rozhod potom, co mi vyhořel changer a rádio dnes jen na kazety je o ničem. Takže CLARION DXZ668RMP, je to lepší průměr, hraje to teď skvěle... A to, že to rádio vypadá, že tam nepatří je tak trochu pravda. Ale zvyknout se na to dá, tohle rádio má asi 768 podsvícení a mezi nima sem naladil přesně BMW podsvícení. Takže to tam zapadá aspoň tak...

nemáš nějaký foto jak to vypadá? :wink:
Yngwie

#12 Příspěvek od Yngwie »

Proc si nekoupis CD changer, ktery umi MP3?Za prve nejde videt, takze ti brambora nebude nekdo kvuli draheho neorigo raida vykradat a za druhe ti zustanou vsechny funkce z volantu a dlasi drobnustky.
Mutt

#13 Příspěvek od Mutt »

Yngwie píše:Proc si nekoupis CD changer, ktery umi MP3?Za prve nejde videt, takze ti brambora nebude nekdo kvuli draheho neorigo raida vykradat a za druhe ti zustanou vsechny funkce z volantu a dlasi drobnustky.

jo kvuli tomu vykradani by to bylo nejlepší to máš pravdu, ale moc se mi nechce s tim zasirat kufr, mužeš mi dat zakladni info cca jak je to velky, kolik stoji, a hlavně jak to pak funguje? ja to nikdy ani neviděl natož obsluhoval... :oops: to má pak nějaký spešl ovládání nebo jde využít stávající na rádiu i pro ty CD?
Deli

#14 Příspěvek od Deli »

Mutt píše:jo kvuli tomu vykradani by to bylo nejlepší to máš pravdu, ale moc se mi nechce s tim zasirat kufr, mužeš mi dat zakladni info cca jak je to velky, kolik stoji, a hlavně jak to pak funguje? ja to nikdy ani neviděl natož obsluhoval... :oops: to má pak nějaký spešl ovládání nebo jde využít stávající na rádiu i pro ty CD?

Kufr si vůbec nezasereš :lol:

Je to malinkatý a u E46 to máš uložený, jako nad podběhem a kurf máš pořád stejnej... ;) A obsuluhuješ to na rádiu (resp. na volantu), jako třeba přepínání stanic, tak přepínáš jednotlivá CD :) Jestli chceš odpoledne ti to můžu vyfotit ;)
Toydolls

#15 Příspěvek od Toydolls »

Co se tyka toho,aby Neorigo fungovalo jako origo - si myslim,ze to nepujde uplne vse,nebo by to bylo drahy

Co se tyka kufru ala Menic - dej tady hledat,vcera tu jeden user daval presne typ menice s redukci (Sony)
V normalni vybave je v kufru klasicky tapec,pokud se do kufru umistuje Menic/ PDC apod je tapec jiny,kokretne leva strana je takova trochu mohutnejsi a je to tam cely schovany:-) Pokud chces videt jak to vypada, staci jen Google

Jinak pokud se nepletu je tam blbe to,ze misto,aby zobrazoval Display CD-TEXT nebo nazev MP3 dle ID tagu,tak myslim se zobrazuje jen Track 1,2 atd.. a max. skladeb je 99
Tomassino

#16 Příspěvek od Tomassino »

Mutt píše:
venca píše:Mám tam neorigo rádio i neorigo ovály i kompa. Vzádu sme museli udělat plato a do toho ty ovály dát, je to asi o 2cm výš než původně. Do dveří jsme repráky normálně navrtali, vypadá to v poho, vejškáče taky výměna, šly tam ztuha, protože byly větší, ale šlo to.

nemáš nějaký foto jak to vypadá? :wink:

Foto nemám, když si vzpomenu, tak ho udělám...
Mutt

#17 Příspěvek od Mutt »

Deli píše:
Mutt píše:jo kvuli tomu vykradani by to bylo nejlepší to máš pravdu, ale moc se mi nechce s tim zasirat kufr, mužeš mi dat zakladni info cca jak je to velky, kolik stoji, a hlavně jak to pak funguje? ja to nikdy ani neviděl natož obsluhoval... :oops: to má pak nějaký spešl ovládání nebo jde využít stávající na rádiu i pro ty CD?

Kufr si vůbec nezasereš :lol:

Je to malinkatý a u E46 to máš uložený, jako nad podběhem a kurf máš pořád stejnej... ;) A obsuluhuješ to na rádiu (resp. na volantu), jako třeba přepínání stanic, tak přepínáš jednotlivá CD :) Jestli chceš odpoledne ti to můžu vyfotit ;)

ano ano, chci
dik :wink:
Deli

#18 Příspěvek od Deli »

Mutt píše:ano ano, chci
dik :wink:

Tak já ti to jdu vyfotit :)
Deli

#19 Příspěvek od Deli »

ObrázekObrázek

Tak už :)

Neni to moc ostrý, ale znova tam už nejdu :lol: Snad to stačí ;)
Mutt

#20 Příspěvek od Mutt »

Deli píše:Tak už :)

Neni to moc ostrý, ale znova tam už nejdu :lol: Snad to stačí ;)

no fotograf z tebe asi nebude :lol:
ale pro nazornost plně dostačující :wink:
mno asi do toho pujdu, ale teda co tak prolejzam net tak koukam že ty měniče s Mp3 jsou celkem drahý kua, no co se da dělat... kde sis to nechaval dělat, v nějakym autor. servisu? na kolik to přišlo?
Odpovědět