Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

okno u kupé nezajede vždy

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
kajanak

#1 Příspěvek od kajanak »

Zdar,mám takový problém,okno u kupé (u řidiče) nezajede vždy. Když zavírám dveře z venku,tak většinou ano,ale když jsem vevnitř tak to je jeden pokus z deseti.Nedělá si ze mě prdel? :evil:
castro
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od castro »

nezajede dojezd nebo okno zezdola nahoru?

pokud dojezd - koukni se jestli uz nemas osoupanej ten cudlik v zamku dveri kterej uz pak je na hranici otevřeno/zavřeno.

pokud ti nechce vyjet okno nahoru na jeden stisk tlacitka, tak to mi dela kdyz stahnu okno az na doraz dolu . pokud ho zastavim tesne pred koncem (treba 1cm) tak pak nahoru vyjede na jeden stisk... a taky nechapu cim to je... asi ridici jednotkou stahovacky.. nevim.. :roll:
kajanak

#3 Příspěvek od kajanak »

nezajede dojezd při otevření nebo zavření dveří.
kde je ten čůdl v zámku?
tweety

#4 Příspěvek od tweety »

Je v sloupku do kterého pak zacvakává zámek :idea:
kajanak

#5 Příspěvek od kajanak »

tweety píše:Je v sloupku do kterého pak zacvakává zámek :idea:

a dá se to nějak štelovat?
tweety

#6 Příspěvek od tweety »

Pomůže jedině výměna .
kajanak

#7 Příspěvek od kajanak »

tweety píše:Pomůže jedině výměna .

už jsem na to koukal,ten caplik je způlky uštíplý....
zkusím to nějak opravit,protože jinak funguje dobře.
díky
Bbert

#8 Příspěvek od Bbert »

Mám stejnej problém, někdy je pár dní klid, a pak to jak na potvoru zlobí furt. bylo by možný popsat, kde přesně se ten čudlík nachází? Případně ho vyfotit?
A pokud by byl potřeba vyměnit, dá se sehnat zvlášť?
Díky
castro
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od castro »

ten čudlík je jakoby dole v B sloupku, presne tam kam zacvakává zámek dveří.
Je to videt.

Kdyz uz byl osoupanej a na hrbolech blbnul dojezd ze za jízdy stahoval/vytahoval, tak jsem nalepil sekundovym lepidlem kus plíšku, kterým jsem jakoby zvětšil ten čudlík a od té doby už je to dobry.

Jinak to stoji cele asi 600,- v BMW
Bbert

#10 Příspěvek od Bbert »

Aha, takže někde tam, kde je takový to velký kovový U přišroubovaný ke kastli, kam zapadá zámek? Přiznám se, že jsem to zkoumal minulej víkend, ale zaměřil jsem se spíš na mechanismus zámku dveří a kastli jsem neprozkoumával
Dá se to najít v ETK?
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Spajky »

Taky se mi to už 2x stalo...a u řidiče chci občas na jeden stisk vytáhnout okno,vyjíždí a najednou se zastaví,tak musim máčknout znova,pak zase jede a někdy třeba ještě jednou zastaví,než vyjede úplně nahoru,to nechápu :? ...příde mi to jako by to na něco narazilo,tak to zastaví :cry:
kajanak

#12 Příspěvek od kajanak »

Bbert píše:Aha, takže někde tam, kde je takový to velký kovový U přišroubovaný ke kastli, kam zapadá zámek? Přiznám se, že jsem to zkoumal minulej víkend, ale zaměřil jsem se spíš na mechanismus zámku dveří a kastli jsem neprozkoumával
Dá se to najít v ETK?

Jo,je to přesně tam,stačí malý kousek nalepit na ten malinkej spínač a už to funguje jak má.... :D
Bbert

#13 Příspěvek od Bbert »

Tak to jsem asi blázen, nebo mi ten čudlík někdo ukrad. Mám tam jenom to U s krytkou, ale čudlík (sebemenší) tam není. Mám tam pouze to, co je popsáno pod čísly 7,6,8 a 17 tady: http://bmwfans.info/original/E46/Cou/32 ... l-41_1111/
Není možný, že moje kupé 11/99 to má řešený jinak?
kajanak

#14 Příspěvek od kajanak »

Bbert píše:Tak to jsem asi blázen, nebo mi ten čudlík někdo ukrad. Mám tam jenom to U s krytkou, ale čudlík (sebemenší) tam není. Mám tam pouze to, co je popsáno pod čísly 7,6,8 a 17 tady: http://bmwfans.info/original/E46/Cou/32 ... l-41_1111/
Není možný, že moje kupé 11/99 to má řešený jinak?

no u mého kupé :lol: (E36) je ten čudlík na 8.
uvnitř toho účka.
Bbert

#15 Příspěvek od Bbert »

Tak to budu ještě muset prozkoumat, třeba bude schovanej pod tím krytem...jinde ale vidět není. Mám ale takový podezření, že je nějak integrovaný do mechanismu zámku dveří...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Mně se to stalo jednou a měl jsem pocit, že se vzpříčilo okno, pak se zas srovnalo a od té doby zas naprosto OK. Okna s dojezdama by všechny měly mít ochranu proti přivření ruky, ne?
BOHHy

#17 Příspěvek od BOHHy »

No a já mám skříplé gumičky (těsnění) oken .. takže mi to tam jakože fučí kdyz jedu rychleji .. má s tím někdo zkušenost? jako třeba kolik stojí výměna popřípadě seštelování stahovačky .. díkes
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Spajky »

BOHHy píše:No a já mám skříplé gumičky (těsnění) oken .. takže mi to tam jakože fučí kdyz jedu rychleji .. má s tím někdo zkušenost? jako třeba kolik stojí výměna popřípadě seštelování stahovačky .. díkes

Zespodu dveří máš pod gumovejma krytkama dva torxy,jeden jakoby vpředu dveří a druhej vzadu,kerejma šteluješ dojezd okna,je to piplačka,ale když si s tim vyhraješ,dá se to seštelovat,někde tady byl i obrázek,co kerej torx dělá,nevim to jistě,ale jeden snad šteluje sklon okna???
Odpovědět