Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nefunguje ukazatel moment.spotrebyE46

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
foxfox

#1 Příspěvek od foxfox »

Mám problém, jedná se o nefunkčnost ručičkového měření momentální
spotřeby paliva který se nachází v dolní polovině otáčkoměru(Je
trvale na nule při jakékoli akceleraci).Chtěl bych vědět jak tuto
nefunkčnost odstranit,či vysvětlit postup .Otáčkoměr i tachometr
jsou plně funkční. Jedná se o BMW 318i (E46) rok výroby 2000.
Moc děkuji za pomoc.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

A palubni pocitac neco ukazuje? Jestli ano, tak to bude pravdepodobne nekde u toho budiku, bud vypadly dratek na konektoru, nebo vadny budik.
kark

#3 Příspěvek od kark »

som nový majitel E 46 asi 3 dni a tiež mi nejako blbne tá aktuálna spotreba, väčšinou v meste, ručička sa chová dos divne niekedy vyletí až za maximálnu spotrebu a zostane tam aj keď vyradim do neutrálu. alebo niekedy spadne na nulu a nepohne sa aj keď už mám zaradenú rýchlosť a rozbieham sa. Mimo mesta a na dialnici (čiže pri väčšej rýchlosti ) ide v poriadku je to normálne?

Ďakujem
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

kark píše:som nový majitel E 46 asi 3 dni a tiež mi nejako blbne tá aktuálna spotreba, väčšinou v meste, ručička sa chová dos divne niekedy vyletí až za maximálnu spotrebu a zostane tam aj keď vyradim do neutrálu. alebo niekedy spadne na nulu a nepohne sa aj keď už mám zaradenú rýchlosť a rozbieham sa. Mimo mesta a na dialnici (čiže pri väčšej rýchlosti ) ide v poriadku je to normálne?

Ďakujem

Za roh(pres 30l) vyleze pri akceleraci nebo kdyz stojis na miste nebo pomalu jedes. 0 ukazuje, kdyz brzdis motorem z otacek vyssich nez asi 1500(dokud ot nespadnou pod 1000). Pokud to funguje jinak, tak je tam nejaky problem.
d.aemon

#5 Příspěvek od d.aemon »

Speedy píše:...Za roh(pres 30l) vyleze ... kdyz stojis na miste nebo pomalu jedes.

U E46 už ne. Spadne na nulu. Asi to lidi příliš děsilo, ta nekonečná spotřeba :lol:
kark

#6 Příspěvek od kark »

Speedy ďakujem.
Tak tam mám pravdepodobne niečo blbé. Len mi to je zaujimavé že pri dlhších cestách to funguje správne.

Ešte raz vďaka
Miguel

#7 Příspěvek od Miguel »

Speedy píše:
kark píše:som nový majitel E 46 asi 3 dni a tiež mi nejako blbne tá aktuálna spotreba, väčšinou v meste, ručička sa chová dos divne niekedy vyletí až za maximálnu spotrebu a zostane tam aj keď vyradim do neutrálu. alebo niekedy spadne na nulu a nepohne sa aj keď už mám zaradenú rýchlosť a rozbieham sa. Mimo mesta a na dialnici (čiže pri väčšej rýchlosti ) ide v poriadku je to normálne?

Ďakujem

Za roh(pres 30l) vyleze pri akceleraci nebo kdyz stojis na miste nebo pomalu jedes. 0 ukazuje, kdyz brzdis motorem z otacek vyssich nez asi 1500(dokud ot nespadnou pod 1000). Pokud to funguje jinak, tak je tam nejaky problem.

Jsem myslel, že u e46 je na ekonoměru maximální hodnota 20.
Odpovědět