spider111 píše:ahojte,
neviem riesit jednu vec na mojej e46 , kde ked sklopim spätne zrkadla tak sa sklopia spravne ale ked ich necham otvorit tak lave sa otvori spravne a prave sa otvori uplne co to da. Su tam nejake dorazy? ako sa to da nadstavit? Lebo ked chcem dat to prave do polohy v akej ma byt, musim ho rucne vratit a to tak, ze ho vyvadim z jeho koncovej polohy a potom uz ide hybat lahko.
dik moc za pomoc
Milan
Tys mi snad ukrad auto, jdu se rychle podívat do garáže, jestli tam je
Mám totiž úplně stejnej problém a i na identickým pravým zrcátku, taky se mi při otevření otvírá úplně až co to jde. No měli jsme to rozebraný a asi takhle. Podle nás je ten motůrek co s tím hýbe nějakej zátěžovej, jakmile se zatíží, tak se vypne a zrcátko se zastaví. proto se zastaví až vzadu. Když si začneš zrcátka vyklápět a to pravý podržíš rukou, tak se ti zastaví v poloze, kde ho podržíš a nic nepřeskočí. Si to zkus, mě to tak dělá.
To, že za něj musíš vzít trochu silou, aby jsi ho vrátil zpět, když se ti přetočí, tak to je způsobeno tím, že na tom kloubu zrcátka jsou takový 2 jakoby podložky, jedna má vybraný 2 dírky a druhá má hrot a ten zapadá, proto musíš vyvinout sílu, aby jsi ho z toho dostal a vrátil ho kam chceš. To je asi tak trochu pojistka proti těm zmetkům, který ulamujou zrcátka. Ale když se zrcátko točí, tak hrot nevyskakuje z těch dírek.
To jsou nějak tak věci, který jsme zjistili, ale nevíme, proč se to zrcátko tedy nezastavuje, jestli je tam třeba nějaký čidlo, který zatíží ten motorek ve správnej čas a ono se přetížením zastaví, nebo jestli je tam ještě nějakej jeden doraz a o ten se to zasekne a ten je třeba ohoblovanej. Víc jsme to nerozdělávali, protože ten kloub zrcátka je roznejtovanej a mě se to nechtělo nějak odvrtávat, abych rozložil zrcátko do posledního kousku a viděl tedy co se tam přesně děje. Ale jednou mě to naštve, zrcátko sundám z auta (ted jsme ho sundaný neměli) a odvrtám to a potom uvidím.
Moc jsem ti tedy neporadil, ale aspoň jsem napsal nějaký moje poznatky.
Kdyby to bylo nějak úplně jinak a někdo věděl jak, tak si to taky rád přečtu, abych to kdyžtak taky nějak lehce opravil a nekouzlil s tim nějaký věci.