Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
ABS-nefunguje
Zdar chlapi, mohl by mi někdo poradit?
Nefunguje mi ABS. Byl jsem u mechanika u nás (má dignostiku bosch) a nedokázal se s abs přes diagnostickou zásuvku ani spojit.
S ŘJ motoru se přitom spojil bez problémů.
myslíte že mám zajed na diagnostiku přímo do Renocaru? Nebo poraďte někoho osvědčeného z Brna a okolí.
A ještě jeden dotaz:
Brzy mě čeká technická a když abs do té doby neopravím poznají to na stk až budou zkoušet brzdy? Jinak mám vepředu nové kotouče vč. destiček a vzadu nové pakny i bubny takže jinak brzdy OK.
Díky za rady.
Nefunguje mi ABS. Byl jsem u mechanika u nás (má dignostiku bosch) a nedokázal se s abs přes diagnostickou zásuvku ani spojit.
S ŘJ motoru se přitom spojil bez problémů.
myslíte že mám zajed na diagnostiku přímo do Renocaru? Nebo poraďte někoho osvědčeného z Brna a okolí.
A ještě jeden dotaz:
Brzy mě čeká technická a když abs do té doby neopravím poznají to na stk až budou zkoušet brzdy? Jinak mám vepředu nové kotouče vč. destiček a vzadu nové pakny i bubny takže jinak brzdy OK.
Díky za rady.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
castro píše:pořádná diag. by myslim měla říct které čidlo je vadný. To pak vyměnit.
četl jsem tady něco o proměření čidla ohmmetrem? to funguje nebo je to jenom blábol, přijde mi že něco na tom je? tak bych klidně zkusil i to. jen tak mimochodem, kde se u e36 zapojuje kabel pro diagnostiku? nikde jsem si zásuvky nevšiml, je fakt že jsem po ní nepátral..

Jendix píše:castro píše:pořádná diag. by myslim měla říct které čidlo je vadný. To pak vyměnit.
četl jsem tady něco o proměření čidla ohmmetrem? to funguje nebo je to jenom blábol, přijde mi že něco na tom je? tak bych klidně zkusil i to. jen tak mimochodem, kde se u e36 zapojuje kabel pro diagnostiku? nikde jsem si zásuvky nevšiml, je fakt že jsem po ní nepátral..
Ohmmetrem proměříš tak maximálně, zda čidlo má obvod...ale pokud je závada ABS v něčem jiném, prozradí ti to jen diagnostika. Zásuvka je v motorovem prostoru u pravého hrnce uchycení P.P.tlumiče, je na ní taková kulatá krytka na bajonet...

Jendix píše:castro píše:pořádná diag. by myslim měla říct které čidlo je vadný. To pak vyměnit.
Ohmmetr funguje - funkcni cidlo ma pri otaceni kol odpor a vzhledem k tomu, ze vetsinou odchazeji prave cidla tak bych to urcite zkusil. Ale musis si udelat nejaky udelatko, protoze do ty koncovky cidla se ohmmetrem nedostanes.
-
- Kontaktovat uživatele:
Fanny píše:Jendix píše:castro píše:pořádná diag. by myslim měla říct které čidlo je vadný. To pak vyměnit.
Ohmmetr funguje - funkcni cidlo ma pri otaceni kol odpor a vzhledem k tomu, ze vetsinou odchazeji prave cidla tak bych to urcite zkusil. Ale musis si udelat nejaky udelatko, protoze do ty koncovky cidla se ohmmetrem nedostanes.
no někdo tady psal, nejsem si jistej teda jestli jsem to dobře pochopil, ale mám takovej pocit že tu někdo popisoval proměření čidel ze skřínky jak jsou pojistky, proměřením dvou pinů určitého čísla, do zásuvky jsem koukal, přístup je tam fakt naprd, navíc jak tu někdo taky psal, jsou tam tři drátky, tak který proměřit, a taky tu někdo psal že koupil čidlo nový, a byli tam drátky jenom dva, tak by mě zajímalo k čemu je ten třetí????
Takze.. Cidla jsem meril taky jak ste rikaly vy.. Predni meli asi 1,15 kilo ohmu a zadni nejak 1,05. Leve zadni sem nenameril nic. Takze soudim ze bude spatne. Samozrejme svitit kontrolka .Nicmene jsem tu cetl ze na diagnostice by to melo jit poznat. Takze to zkusim. Jeste je problem LP kolo. Na tom obrazku je ten plechovy krouzek co je na naboji kola pres ktery pocita to cidlo ABS ty otacky ale nedrzi mi na tom naboji. Tak se chci zeptat je moznost ho koupit jako nahradni nebo kdyz koupim naboj tak to na nem bude ? Jo a jeste kdyz na to mrknete tak kdyz to tam nejak nabaslim ten plech tak to cidlo bude fungovat ? Nebo tam musi byt nejaka specificka skvirka.
Obrazek tady. Nejak jem neprisel na to jak nahrat obrazek primo sem.
http://2i.cz/0a465872a1
Obrazek tady. Nejak jem neprisel na to jak nahrat obrazek primo sem.
http://2i.cz/0a465872a1