Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ABS - výměna čidla e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Jendix »

Mám problém, mám špatné čidlo abs, PZ, tak jsem si sehnal starší, když jsem se dostal na výměnu, rozpoijil jsem nedříve tu zásuvku a připojil místo původní čidla čidlo nové, auto jsem nastartoval ale žárovka ABS pořád svítí. Musim se s autem rozjet? co mi řikal známej automechanik, mělo by to prakticky hned zhasnout.

Tak jsou tu dvě varianty, obě čidla jsou v čudu a nebo je problém někde jinde. Když jsem je zkoušel proměřit nepodařilo se mi naměřit prakticky nic, je tam špatnej přístup. Ale když jsem nové čidlo vzal do ruky, a přibližoval se s ním ke kovovému předmětu, čidlo generovalo napěti.

Pak mi ještě někdo říkal, že musím na diagnostiku aby mi tu závadu odblokovali, že to bude svítit furt. Tak nevim..
jezda

#2 Příspěvek od jezda »

zdarec, čidlo by mělo mít odpor tuším 1kOhm. Jináč to zkus prohodit a popojet.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jendix »

jezda píše:zdarec, čidlo by mělo mít odpor tuším 1kOhm. Jináč to zkus prohodit a popojet.

no mě šlo hlavně o to, jak to je s tou svítící kontrolkou? zda se musí zavada vymazat na diagnostice, nebo zda stačí čidlo zapojit, v případě toho že závada není v čidle, ale např v kabeláži.. s tou demontáží čídla to není moc jednoduchý, nerad bych zničil dobré čidlo :(
motokarista

#4 Příspěvek od motokarista »

kurec ja mam taky problem s ABS, porad sviti kontrolka, a predtim majitel uz menil cidlo po diagnostice v bmw hlasili ze je spatne p.predni tak ho menil a porad chyba uz jsem to tak koupil, a ptal jsem se znameho co dela pres takove veci a rikal ze kdyby bylo vadne cidlo tak zhasne po nastartovani a pak se zas rozsviti, tak nevim, asi zkusim vsechny promerit a pak dal postupovat
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jendix »

motokarista píše:kurec ja mam taky problem s ABS, porad sviti kontrolka, a predtim majitel uz menil cidlo po diagnostice v bmw hlasili ze je spatne p.predni tak ho menil a porad chyba uz jsem to tak koupil, a ptal jsem se znameho co dela pres takove veci a rikal ze kdyby bylo vadne cidlo tak zhasne po nastartovani a pak se zas rozsviti, tak nevim, asi zkusim vsechny promerit a pak dal postupovat

no mě tvrdil známy že si řidící jednotka proměřuje obvody hned při startu, ale je fakt jak mluvíš o tom probliknutí, tak když otočím kličkem, na žárovičce abs je vidět jak blikne, ale je to takový bliknutí tak 0.1s, obtížně pozorovatelný, a to si myslim že to zjistí že je něco v pytli.. pokud by někdo měl tip čim by to ještě mohlo být, budu rád za každou radu
frank325i

#6 Příspěvek od frank325i »

ja mel spatny snimac na abs (snimac otacek) na pravem kole a vymenil jsem ho cca 1250kc a hned jak jsem ho vymenil tak zhasla kontrolka bez teho aby jsem jel na diagnostiku
motokarista

#7 Příspěvek od motokarista »

zkusim promerit ty cidla pak asi mrknu na kable a v posledni rade vymenim ridici jednotku :(
frank325i

#8 Příspěvek od frank325i »

co ti rekla diagnostika,,,,
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jendix »

frank325i píše:co ti rekla diagnostika,,,,

diagnostika řekla že pravé zadní čidlo neudává žádné hodnoty, ale když jsem dnes připojil čidlo nové (aniž bych ho přišrouboval - pouze propojené kabely) a nastartoval motor, abs pořád svítilo, je možné že je i čidlo nové špatné, je z bouraného auta, ale jak už jsem psal, čidlo vykazovalo při pohybu v blízkosti kovových předmětů napětí.. tudíž usuzuji že je snad ok, ale odpor se mi změřit nepodařilo, byl nekonečný, problém byl se ke kontaktům pořádně dostat.. zítra ještě rozeberu čidlo na předu a změřím to, uvidíme co bude udávat za hodnoty odporu.. to je 100% OK.. tak to bude s čím srovnat, pro mě by bylo ideální proměřit odpory přímo na jednotce ABS,ale vůbec netuším kde je.. a jak to proměřit..
jezda

#10 Příspěvek od jezda »

změř ten odpor a budeš vědět jestli to je čidlem, dej tam nějaké menší drátky a na ně pak měřák. Když tam bude nekonečný odpor je špatné čidlo. Změř takhle všechny čidla a začni u PP, to odchází nejčastěji.
castro
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od castro »

asi bych zkusil vymazat tu chybu přes diagnostiku... jestli to neni jak s airbagem, jakmile se někde stane chyba i po opravě se musí vymazat jinak svítí stále...
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jendix »

castro píše:asi bych zkusil vymazat tu chybu přes diagnostiku... jestli to neni jak s airbagem, jakmile se někde stane chyba i po opravě se musí vymazat jinak svítí stále...

no tak jsem zjistil že je v čudu i čidlo nové, proměřil jsem totiž čidlo na předku, které je ok, a naměřil jsem odpor 1050 ohmu, kdežto na zadku je odpor nekonečný.. :( a i jsme vymysleli poměrně dobrou metodu jak se dostat k těm kontaktum čidla a proměřit, silnější měděný kabel a do něj naznačit něčím ostřejšim na čele dirku, pak jde poměrně dobře nasunout.. na každej kontakt jeden takovejhle kablík a je naměřeno.. (pokud teda nemáte měřák s dlouhejma kontaktama.. )
dell

#13 Příspěvek od dell »

Také mám pryč čidlo přední levé a mám jiný problém, nemohu vyndat to špatné. Povolil jsem šroub točím sním ale vysunout nejde. Zkoušel jsem jej vyklepnout z druhé strany a také nic. Obávám se že budu muset sundat náboj abych se k němu dostal, nebo nemá někdo nějaký nápad jak na to?.
Sehnal jsem jiné, kontrolně jsem jej zapojil a kontrolka zhasne už při otočení klíčku.
jezda

#14 Příspěvek od jezda »

když jsem měnil čidlo tak jsem starý musel odvrtat, byla to pěkná pakárna. Dělal jsem to na autě. Ale mě se ani nepootočilo.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jendix »

dell píše:Také mám pryč čidlo přední levé a mám jiný problém, nemohu vyndat to špatné. Povolil jsem šroub točím sním ale vysunout nejde. Zkoušel jsem jej vyklepnout z druhé strany a také nic. Obávám se že budu muset sundat náboj abych se k němu dostal, nebo nemá někdo nějaký nápad jak na to?.
Sehnal jsem jiné, kontrolně jsem jej zapojil a kontrolka zhasne už při otočení klíčku.

díky za info, sem právě nevěděl jak je to s tim připojením, teď ale vim že se nemusí nic odmazávat, prostě by to mělo zhasnout.. ;)
qap
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od qap »

dell píše:Také mám pryč čidlo přední levé a mám jiný problém, nemohu vyndat to špatné. Povolil jsem šroub točím sním ale vysunout nejde. Zkoušel jsem jej vyklepnout z druhé strany a také nic. Obávám se že budu muset sundat náboj abych se k němu dostal, nebo nemá někdo nějaký nápad jak na to?.

Taky jsem měnil leve přední čidlo ale me se hned zalomil upevnovaci šroub a čidlo jsem normalne na tvrdo vysekal malim majzlikem.Jinakn jsem snim nehnul.Stejne jsem nakonec musel zdelat naboj abych odvrtal ten upevnovaci šroubek=prace navic a jestě pekna dr...
frank325i

#17 Příspěvek od frank325i »

tak to jsem mel asi velke stesti ja mel hotovo za cca 25min
dell

#18 Příspěvek od dell »

Tak jsem včera konečně vyměnil čidlo pro ABS. Musel jsem jej brutálně vyndat a zůstal tam hliníkovej váleček v kterým čidlo bylo a nešlo s ním hnout. To je ten hlavní problém protože hliníkovej váleček byl zarostlej a nešel ven. Jak tady někdo psal, musel jsem jej také vysekat, očistit díru pro čidlo, namontovat nové čidlo a vše je v pohodě. Nikdy bych si nedal čidlo které je v hliníkovém válečku. To nové nebo jiné které jsem měl je celé z umělé hmoty a proto nemůže zarůst. Píšu to jen jako postřeh kterým se budu příště řídit.
jezda

#19 Příspěvek od jezda »

dell píše:Tak jsem včera konečně vyměnil čidlo pro ABS. Musel jsem jej brutálně vyndat a zůstal tam hliníkovej váleček v kterým čidlo bylo a nešlo s ním hnout. To je ten hlavní problém protože hliníkovej váleček byl zarostlej a nešel ven. Jak tady někdo psal, musel jsem jej také vysekat, očistit díru pro čidlo, namontovat nové čidlo a vše je v pohodě. Nikdy bych si nedal čidlo které je v hliníkovém válečku. To nové nebo jiné které jsem měl je celé z umělé hmoty a proto nemůže zarůst. Píšu to jen jako postřeh kterým se budu příště řídit.

tak já jsem to měl přesně naopak, coplastové jsem nemohl vyndat a pak jsem tam dal s hliníkovým obalem :D
Killca

#20 Příspěvek od Killca »

me ted zaclo zniceho nic svitit ABS, kdyz sme jeli s castrem, tak sem azstavil vsechno vypl, vyndal a zandal secky RELE blizko ABS rele, poradne jima zahejbal, jeste vyndla a zandal, trochu poskrabal a pri otoceni klicku uz to tam nebylo
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Odpovědět