Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ŘJ 318iS-HELP!!!

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
coupeis

#1 Příspěvek od coupeis »

Zdravím,
mám problém s řídící jednotkou na iSu r.v.95. Už se mi jednou stalo že mi auto po tom co sem byl na wapu ho umejt chcípalo, nešlo nastartovat, chcípalo i normálně v tahu. Našel sem si tady čím by to tak mohlo být - mimo jiné sem našel že může být navlhlá řídící jednotka, tak sem se k ní dostal a byla pod ní voda a jednotka celá mokrá. Vysušil sem jí a bylo vše ok.
Ale teď se mi to stalo znova, pod jednotkou opět mokro, dokonce když sem jí vyndal z ní kapala voda. Auto nedrželo otáčky a mělo tendenci zase chcípat i pod plnym plynem. Tak sem jí dal na jeden den do tepla aby vyschla, vrátil sem jí do auta a teď už to ani nenaskočí. Je možný že to vevnitř nějak zoxidovalo? Je možný jí bez nějakých odborných znalostí rozebrat a vyčisitit?
Díky za rady.
satva

#2 Příspěvek od satva »

mel sem uplne ten samej problem u 318i, mel sem to ve vnitr jednotky zaoxidovany tolik ze sem radeji koupil jinou..
jednotku budes muset rozdelat a podivat se do vnitr, urcite se to da opravit ale to bych sveril nejakemu slaboproudari...
Potom ti doporucim silikonem zadelat mista kde prosakuje voda at ti tam nanachcije zas.
coupeis

#3 Příspěvek od coupeis »

Díky, dnes jí zkusím otevřít a uvidím..... S tím silikonem sem to už udělal protože sem myslel že je vyschlá. Tak teď ho z toho budu loupat :)
coupeis

#4 Příspěvek od coupeis »

Takže jednotka vypadá na pohled naprosto netknutě.
Potřebuju teda:
pokud je možné připojit jednotku z jinýho iSa, tak někoho kdo tu jednotku má a byl by ochoten mě jí nechat zkusit připojit na mým autě ať vím že je stopro tou jednotkou. Samozřejmě zaplatím něco za půjčení+promrdaný čas....

nebo zda někdo neví jestli se to dá řešit jinak, připojit na ňákej computer atd.

A ještě nevím jestli to možná nehraje roli ale jednotka byla z auta cca 24hodin....

Díky za rady....

Sem z Prahy.
satva

#5 Příspěvek od satva »

byl sem s tim na diagnostice a vubec se nenacetla......proste ani tuk, ale mel sem ji dost zaoxidovanou tak se ani nedivim

kdyz ji mas vytahlou 24 hod tak se nic moc nedeje, akorat ti budou chvili kolisat otacky a bude to mit max nepravidelnej chod, coz se po par km ustali a bude to v poho..
Odpovědět