Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Váha vzduchu E46 320d

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hrnca

#1 Příspěvek od Hrnca »

Tak se mi dneska ukázal první problém ...Mám E46 320d r.v.99...najeto 200tis. Na dálnici do Brna jsem tomu trošku šlápl, zkusil sem co todá a když už jsem dosáhl maxima (asi 215km/h), sundal jsem nohu z plynu. Když jsem chtě po chvice zase přidat, auto najednou ztratilo výkon. Od té doby to jelo tak max 110...Táhlo to jen do 2000 otáček...Dokonce se z toho někdy zakouřilo...Takový světlý šedý kouř...Telefonicky jsem to konzultoval se známým, který mi řekl, že to bude nejspíš váha vzduchu...Když jsem auto nechal stát asi hodinu, potom jelo uplně normálně...Ale po chvilce se zase objevil stejný problém...Může mi někdo potvrdit nebo vyvrátit, žen je to tou váhou?Neměl někdo podobný problém?Díky a zdar jaxviňa...
airbone

#2 Příspěvek od airbone »

auto ti pada do nudzoveho rezimu. Moze to byt vaha, regulacia turba, dopravne cerpadlo paliva (to by som videl ako najpravdepodobnejsie). Neviem ako na E46, ale na dieseloch E39 prave toto dodavacie cerpadlo ma velku zalubu odist ... No mudry z toho budes jedine ak si zajdes na diagnostiku a precitas pamat zavad....
Hrnca

#3 Příspěvek od Hrnca »

Tam jsem dnes byl...Ukázalo to chybu EGR ventilu a ventilu na turbu...Ale prý se nedalo poznat, jestli je to aktuální...Chyby se vymazaly a až se to bude opakovat, zase to napíchneme a uvidíme, která závada je aktuální...Dnes to jelo upně bez problémů a to jsem toho najel docela dost...Tak fakt nevím...
us-tim
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od us-tim »

pokud je to váha nebo turbo, tak se to samo jen tak neopraví :)
Hrnca

#5 Příspěvek od Hrnca »

To asi ne...Vypadá to na ten EGR ventil...Prý se mohl seknout nebo co...Zatím to jede normál tak čekám až se to zas objeví...
us-tim
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od us-tim »

Hrnca píše:To asi ne...Vypadá to na ten EGR ventil...Prý se mohl seknout nebo co...Zatím to jede normál tak čekám až se to zas objeví...

abys pak necekal nekde na odtah :wink:
Hrnca

#7 Příspěvek od Hrnca »

To je taky možný...Ale nějak musím zjistit čím to je...Teď tam žádný chyby nejsou...Jsem z toho uplně vedle sebe...
eZekiel

#8 Příspěvek od eZekiel »

Nemuze to byt spatnou naftou :oops: ?
Hrnca

#9 Příspěvek od Hrnca »

Tankuju jen u Shellky...Ikdyž to asi není uplně 100% záruka...Člověk nikdy neví...Auto už jede normálně...Ujel sem už skoro 1000 km bez problémů...Prý se sekl EGR ventil...Ale není to uplně jisté...Já tomu moc nerozumím...Tak mi to řekl jeden mechanik, který se nespecializuje na BMW a taky to neví uplně na 100%...
lalim

#10 Příspěvek od lalim »

Mám přesně ten samej problém. EGR ventil jsem zaslepil, zkusil jsem váhu vzduchu i vyčistit nádrž, ale teď už vim, že je to průser s čerpadlem. Oprava prej vyjde i s prací na cca 30 tisíc, takže by se z toho po.....
mira2

#11 Příspěvek od mira2 »

včera mě kamarád požádal o radu, tak to přeposílám.
má 320D. 2002. Poslal jsem ho na Diag, ale chtěl by aspoň vědět s čím má počítat. Řekl bych, že je to voda, protože to čadí bíle, nebo myslíte turbína? Hledal jsem ve fóru, ale nic konkrétního nenašel.

viz. jeho poznatky

Nevím z jakého důvodu mi přestalo jet auto. V mírném kopci jsem podřadil na druhý rychlostní stupeň začal přidávat plyn a auto vůbec nemělo zátah a i když jsem měl plynový pedál až na podlaze otáčky byly kolem dvou tisíc. Celou cestu jsem jel maximálně 50 km/hod, víc to nejelo. Pro tmu jsem bohužel neviděl hustý dým z mého výfuku. Druhý den jsem nastartoval a zkusil se rozjet. Hustý dým má býlou barvu a je cítit, jako by se něco v motoru pálilo. Ale nesvítí žádná kontrola.

Díky všem za radu a důležité informace.
Martin46

#12 Příspěvek od Martin46 »

ten biely dym to je olej, pravdepodobne odislo turbo
Odpovědět