Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zahada stoleti..klesajici otacky nebo vaha vzduchu ci lambda

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
frank325i

#1 Příspěvek od frank325i »

bmw e36 2.5i nastartuji a po chvili kdyz se zacne zahrivat voda ukazatel je na konci modreho pole tak jako kdyby spadne vykon na otackach a v tu chvili pokud pridam plynu na volnobech tak zacnou kolisat otacky 800-1500...i kdyz je pak motor zahraty...a nekdy to nedela ale zacne po cca 20min diagnostika me hlasi vahu vzduchu,lambda sondu,veci jsem vymenil a diagnostika ukazuje to same i po smazani chyb...

kde je chyba???
1.muze to byt volnobezny ventil?ukazal by chybu na diagnostice?
kde najdu foto kde presne je umisteny?ma cenu ho cistit?
2.po vymene vahy jsem to jel projet a dobre ale pak se vratilo kolisani....cca3dny
3.asi zmerit prubech lambda sondy?
4.co radite?kde zacit
5.rücklicht defekt to me ukazuje co?
Brembo_318i

#2 Příspěvek od Brembo_318i »

Já měl skoro to samé jako ty, ale naštěstí po všech pokusech jsem zjistil, že mám díru ze spod hadice na sání. Někdy velká záhada je způsebená uplnou pí....... A to rücklicht defekt podle mě znamená, že máš prasklou někde zadní žárovku :idea: ve světlech nebo špatnej kontakt, teda podle překladu bych to tak chápal. Nebo že by třeba svíčka? Ale na to a kontrolka asi nebude.....
frank325i

#3 Příspěvek od frank325i »

dekuji za odpoved.......ale urcite by se nasel odbornik ktery jeste poradi.........jinac koleno mam vymenene a zadni svetla mam diody tak asi kontakt....
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

frank325i píše:dík za odpověď a náhodou nevíš, jak vyřešit moji záhadu století?
Zkusil bych se podívat na čidlo teploty chladící kapaliny. Takže upevnění drátů v konektoru, oxidace kontaktů, odpor čidla. Myslím si, že :
- když je motor studený, je to OK, ŘJ dává do motoru paliva víc (jako sytič)
- když teplota stoupá, ŘJ dle teploty motoru množství paliva snižuje, ale
- když je čidlo špatné, ŘJ nemá informace o teplotě a dává množství paliva jako do studeného, volnoběžné otáčky jsou vyšší nebo se motor přebytkem paliva dusí. Proti tomu pracuje volnoběžný ventil a celé se to takhle houpe. Ty čidla teploty tam jsou dvě, jedno je pro teploměr na přístojovce a druhé pro řídící jednotku, možná, že jsou dokonce stejná. Zkus proměřit jejich odpor, měl by být podobný. Pokud jsou přívody dost dlouhé, prohoď jen konektory mezi sebou a uvidíš, co bude dělat teploměr na přístojovce. Potom to už asi bude jasné.
frank325i

#5 Příspěvek od frank325i »

dik za odpoved vyzkousim to....
frank325i

#6 Příspěvek od frank325i »

tak jsem to resil a pisu aby co maji stejny problem vedeli.....prohodil jsem cidla a na palubce behem chvile rucicka v modrem a pak cca2min motor ohraty....tudiz predpokladam cidlo je spatne jinac cidla nejsou stejna tak to nejelo kdyz jsem je nechal prehozena a sel cerny dym motor pri vytoceni....kdyz jsem nechal zapojeny jen na ridici jednotku tak to zdechavalo.vyhodnoceni=objednal jsem obe cidla cca250kc za ks a vymenim to...
frank325i

#7 Příspěvek od frank325i »

tak jsem je vymenil a ukazuje to dobre ale kolisani zase pak doslo.regulator jsem vycistil a kolisani bylo tak 800 az 1100ot za cca10vterin prestalo a jel dobre nechal jsem ho 5min jet aniz by zakuckal pak jsem pridal plynu a pak zase zacal kolisat a zase za 10vterin prestal tak si myslim ze spatne maka regulator tak ho vymenim a uvidime....
JIP

#8 Příspěvek od JIP »

Regulátorem myslíš volnoběžný ventil?
angel_1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od angel_1 »

vecny tema to kolisani, uz jsem se rozhodla to dat do elitu na dilnu sice se nedoplatim, ale verim ze to najdou, uz me to stve....
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Whisky »

me taky kolisj otacky a zjistilo se ze je to nejakym elektricky predehrevemn motoru nebo co a ono se spina nejaky rele a vzdycky kdyz se to sepne, tak jdou otacky dolu.
frank325i

#11 Příspěvek od frank325i »

jo jo trefa a taky tim koncim pak to zavezu do servisu....
JIP

#12 Příspěvek od JIP »

Nezapomeň nás prosím informovat o výsledku...já jsem prolezl snad všechny Topicy, které se kolem tohodle problému točí v sekci trojek i pětek a nikde jsem se nedopátral pořádného výsledku...může to prý dělat:
-čidlo vačky
-čidlo kliky
-čidlo teploty vody v bloku
-volnoběžný ventil
-váha vzduchu
-lambda
-indukční cívky, příp.fajfky
-...a já nevím co ještě ... S takovou bych mohl vyměnit celé auto, kór když ve většině případů diagnostika hlásí, že je všechno vpořádku a není... :cry:
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fikop »

angel_1 píše:
Whisky píše:me taky kolisj otacky a zjistilo se ze je to nejakym elektricky predehrevemn motoru nebo co a ono se spina nejaky rele a vzdycky kdyz se to sepne, tak jdou otacky dolu.

me desis:-)

Neděs se, to mají jen určité typy motorů. Ty to určitě nemáš...
Maverick666
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Maverick666 »

Já bych řek že váha vzduchu to určitě neni. Otáčky by kolísaly ihned po nastartování a teplota by nehrála roli...
JIP

#15 Příspěvek od JIP »

Notak pánové, šup šup...nějaké nové poznatky někdo?
Já jen, že mi to občas jede úplně normálně(málem to trhá asfalt a ručička ekonoměru moc nechce jít nad 20L), ale většinou je chod motoru při ustálené jizdě a otáčkách dost nekultivovaný(jede ale normálně na 6 válců), výkon je slabší a spotřeba 12-13L/100km... :cry:
jarda

#16 Příspěvek od jarda »

JIP píše:
frank325i píše:jo jo trefa a taky tim koncim pak to zavezu do servisu....

Nezapomeň nás prosím informovat o výsledku...já jsem prolezl snad všechny Topicy, které se kolem tohodle problému točí v sekci trojek i pětek a nikde jsem se nedopátral pořádného výsledku...může to prý dělat:
-čidlo vačky
-čidlo kliky
-čidlo teploty vody v bloku
-volnoběžný ventil
-váha vzduchu
-lambda
-indukční cívky, příp.fajfky
-...a já nevím co ještě ... S takovou bych mohl vyměnit celé auto, kór když ve většině případů diagnostika hlásí, že je všechno vpořádku a není... :cry:

v seznamu nemáš to hlavní - děravý hadičky. Tim bych začal, zvlášť pokud nic nehlásí diagnostika.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Maverick666
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Maverick666 »

Jojo hadičky by to mohli bejt. Pak bych taky tipoval vlnoběžný ventil...Chce to zkoušet od toho nejjednoduššího k nejhoršímu.
Jak by jste začli?
JIP

#18 Příspěvek od JIP »

jarda píše:v seznamu nemáš to hlavní - děravý hadičky. Tim bych začal, zvlášť pokud nic nehlásí diagnostika.

Hmm...výměnou děravého kolena jsem začal... :cry:
A co mě zaráží ze všeho nejvíc...že studené to jede jako pila, jakmile se to ohřeje-KONEC. Na volnoběh blafání do výfuku a při ustálené jízdě(pedál plynu v pořád stejné poloze) to jakoby poškubává... :(
Maverick666
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Maverick666 »

To by mohlo bejt čidlo vačky...
castro
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od castro »

nebo taky umírající palivové čerpadlo.... to je věcí...

to chce dát na pořádnou diagnostiku...
Odpovědět