Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Že by servo pumpa či jen málo oleje? BMW E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Lion
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Lion »

O weekendu jsem vytáhl konečně auto a jel ho projet. Asi po 40 km klidný jízdy jsem zajel na letiště, kde jsem mu trochu naložil v podobě rychlejších startů, prudčejšího zatáčení či agresivnějšího brždění. Po pár minutách se začalo ozývat při zatáčení vrnění, "nařikání", který přecházelo k vibracím do volantu. Když sem hned na to nechal auto na volnoběh odpočnout a odjížděl v klidu pohodovou jízdou z5 domů, vše už bylo zase ok. Nic nehučelo, při zatáčení se nic neozývalo. Vloni se mně to už jednou stalo, ale ne v takovým rozsahu a po chvilce to tenkrát ustalo, tak sem to neřešil, ale ted už to řešit musím. Po přečtení pár článku co jsem si našel pomoci " HLEDAT " to vypadá na malé množství oleje v nádobce serva. Chci se jen pro jistotu zeptat jestli jste někdo z vás už taky měl podobný příznaky, že to při zatáčení či i když se jelo mírně šikmo ozývaly "skučivé" zvuky a mírně vybroval volant, tak jestli to bylo tím olejem čí byla servo pumpa KO. Předem moc dík. :wink:
Author
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Author »

jj jak řikáš, vzal sem to na parkoviště, pár driftů a pískot jak bejk,vyměnil sem olej a pohoda, vypustil sem z toho dost sračky, ale nvm jesi to bylo tim nebo že ho tam bylo málo :wink:
Neo_n

#3 Příspěvek od Neo_n »

Bude málo servo oleje nedavno mi to udelalo to stejny kdyz jsem mu trosku nalozil tak to zacalo. dolil jsem olej a slape dal
Calib

#4 Příspěvek od Calib »

Když jsem měnil ten olej, tak to vydávalo podobné zvuky, než se soustava odvzdušnila... zkus litr vyměnit a potom párkrat odvzdušnit otáčením volantu nadoraz...
fix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od fix »

Přidám se z dotazem: když za jízdy nebo při stání pootočím o pár milimetrů volantem, což dělám skoro pořád, ozývá se nepříliš hlasité hučení které kazí zvuk motoru. Olej ATF jsem měnil, ale žádná změna. Dokážete někdo říct jestli je to spíš přidřenou servopumpou nebo špatným servořízením? A nebo to může být něčím jiným? Děkuji
manasml
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od manasml »

chlapi a kde sa ten servoolej vlastne vypusta??je tam nejaky srob??
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xSAFA »

Je to primo na rizeni zespod takovej vetsi 6ti hranej sroub
Lion
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lion »

Ok díky, jak jen to bude možný, tak to vyměním. Ale přístup k tý ATF nádobce je opravdu hroznej. :(
Lion
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lion »

Leveler píše:
Lion píše:Ok díky, jak jen to bude možný, tak to vyměním. Ale přístup k tý ATF nádobce je opravdu hroznej. :(

Však tvoje šikovný ručičky si stím poradí :wink:

No uvidíme, pokud to bude opravdu masochismus, tak to radši dám do servisu. :twisted:
manasml
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od manasml »

si ho tiez vymenim...diki
Calib

#11 Příspěvek od Calib »

Lion píše:
Leveler píše:
Lion píše:Ok díky, jak jen to bude možný, tak to vyměním. Ale přístup k tý ATF nádobce je opravdu hroznej. :(

Však tvoje šikovný ručičky si stím poradí :wink:

No uvidíme, pokud to bude opravdu masochismus, tak to radši dám do servisu. :twisted:

Kdyžtak odpoj hadičku od nádobky :-) A nebo z nádobky vysaj olej stříkačkou. Několikrát - nikdy nevypustíš všechnu kapalinu.
Lion
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Lion »

No dneska jsem se na to koukal a plánoval jak to vyměnit, ale řeknu vám, že jako žádná sranda u M3. Chlapci v BMW tu nádobku na ATF olej slušně umístili. Přístup naprosto nahovno. Zřejmě se bude muset sundat celej airbox s filtrem. Takže výměna zase tak jednoduchá nebude. Zlatá E36 318i, tam člověk dosáhnul na všechno. :)

Tady je pohled na novou a starou kapalinu ATF, co si myslím, že bude můj případ.

Obrázek
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od D-E-J-V »

já mám zase zkušenost s tím že když ti oleje ubyde jen trochu..tak servo začne chrastit...ale když vyteče skoro všechen tak nevydává žádný zvuk....zjistil sem to tak že sem tomu taky naložil a povolil se mi šroub na servu a začal kapat docela dost olej...vyteklo ho trochu než sem to opravil a servo chrastilo.......a tento týden sem to hnal do kopce s plným autem co to dalo a z ničeho nic bylo za mnou dýmu jak z temelína...zastavím a olej byl všecek pryč...servo nedělalo žádný zvuk ale posilovna byla točit volantem:)....pokud ti to chrastí i když ti olej nevytekl tak možná bude servo v háji..a nebo opravdu málo oleje...
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Spajky »

xSAFA píše:Je to primo na rizeni zespod takovej vetsi 6ti hranej sroub

Tím se to může dělat taky? Já četl něco o jakési hadičce, když sem vlez pdo auto říkám si, sakra, proč hledat nějakou zatracenou hadičku když ten šroub se k tomu přímo vybízí..nakonec sem se an to vykašlal a servo nevyměnil dodnes :?
_peper
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od _peper »

2 Spajky: Jasně je tam klasickej šroub tuším 17 nebo 19 na straně u řidiče. Pěkně všechno vyteče, jestě jsem teda kroutil volantem aby vykapaly poslední zbytky :) A z nádobky odsát stříkačkou.
Lion
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Lion »

_peper píše:2 Spajky: Jasně je tam klasickej šroub tuším 17 nebo 19 na straně u řidiče. Pěkně všechno vyteče, jestě jsem teda kroutil volantem aby vykapaly poslední zbytky :) A z nádobky odsát stříkačkou.

A to si kroutil s nastartovaným motorem? Bych se bál abych to nezadřel, i když na tu chvilku.
klanuk
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od klanuk »

no nevim ja ten sroub nenasel jen jeden zespoda strana ridice velikost tak 19mm. Tak sem ho vysrouboval a pod nim bylo jen nejaky lozisko a vubec nic nevyteklo.
_peper
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od _peper »

2 Lion: Kdepak motor jsem měl samozřejmě zhaslej, jen pootočenej klíček aby se mi nezamkl volant. Pak jsem nalil novej olej a zase jsem to zamíchal bez motoru, až pak jsem startoval a bylo po rachotu a hnusném skřípění :)
_peper
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od _peper »

Pro ty, kteří nevědí o který šroub jde

Obrázek

Je to ten na obrázku vpravo dole.
Lion
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lion »

To _peper: Díky moc, začínám mít představu jak co udělat. :cool2:
Odpovědět