Je to přesně olej Castrol SLX professional powerflow bmw LL04 0W-30
Můj odhad je že v tom BMW šestiválci by ta plná syntetika ve špičkové kvalitě měla vydržet alespoň 25tisíc KM,pějí o tom oleji samou chválu,ale kolik to je jsem nikde nevyčetl,tak pokud někdo víte budu rád,dík
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
V kolika KM se mění olej castrol profi 0W-30 v BMW 323i E46?
-
- Kontaktovat uživatele:
No otázkou spíše je zda li je tento olej pro ten motor to pravé... Někde jsem četl že do (nejen) 6ti valcu v e36 longlife olej rozhodně nelít tudíž počítám že e46 je to samé. Já osobně bych u auta co už má něco najeto rozhodně nedával longlife olej a měnil ho po 25tisicich
Ať mě někdo opraví pokud tam tento olej skutečně může být, rád se poučím. Jen se mi to prostě nezdá....

Ať mě někdo opraví pokud tam tento olej skutečně může být, rád se poučím. Jen se mi to prostě nezdá....

xSAFA píše:No otázkou spíše je zda li je tento olej pro ten motor to pravé... Někde jsem četl že do (nejen) 6ti valcu v e36 longlife olej rozhodně nelít tudíž počítám že e46 je to samé. Já osobně bych u auta co už má něco najeto rozhodně nedával longlife olej a měnil ho po 25tisicich![]()
Naprostej souhlas. Kup si 5W-40 a necamrej tam takovy olej, jak bys bydlel na sibiri. Menit co 10-15tkm a bude to v pohode.
Vzhledem k tomu, že E46 si dokáže sama spočítat příští termín výměny, který je závislý na provozních podmínkách a způsobu jízdy, řídil bych se údajem na BC. Interval je nastavený na určitej počet km (u M3 jsem měl 25k km), předpokládám, že je to stejně i u jiných modelů E46. Olej 0W-30 popř. 5W-30 (event. 5W-40) se specifikací BMW LL-98, LL-01 nebo LL-04 je pro E46 (mimo M3) předepsán přímo BMW. V olejích xW-30 bude víc základové syntetické složky.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
mám v autě Texaco Havoline Ultra 5W-40 - 1 litr za 288kč
je to odnož castrolu, má stejné vlasnosti jen je levnější...
taky má specifikaci BMW Long Live
Auto si tak po 12tis říká o novej, tudíš to tak dělám....
orientuju se podle kilometru (nikdy nepřesáhnu 15tis)
a nebo podle oil service na palubovce.. jak je poslední zelená, tak kupuju olej....
jediné co můžeš pro motor udělat je dobrej olej a nehonit ho studenej, proto na tom není dobré šetřit.... osobní rada, která je proveřená....
je to odnož castrolu, má stejné vlasnosti jen je levnější...
taky má specifikaci BMW Long Live
Auto si tak po 12tis říká o novej, tudíš to tak dělám....
orientuju se podle kilometru (nikdy nepřesáhnu 15tis)
a nebo podle oil service na palubovce.. jak je poslední zelená, tak kupuju olej....
jediné co můžeš pro motor udělat je dobrej olej a nehonit ho studenej, proto na tom není dobré šetřit.... osobní rada, která je proveřená....