Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 checkcontrol
-
- Kontaktovat uživatele:
CZAirwolf píše:matiz píše:mate oba bc, ale nemate check...A ani nebudete mit -)
Ale jo, dodelat se da.
Dodělat se dá vše, ale za jakou cenu. Drbání se s třema prdelama drátu navíc. Nejlepší by bylo sehnat komplet selektriku z auta s Chekem a přehodit to všechno, ale už vidím kdo se do toho pustí

-
- Kontaktovat uživatele:
jarda píše:a pokud máte tak je to potřeba nastavit skrytou funkcí č.11..
čus prosimtě mužeš to rozvést víc do nedavna mi to psalo ok ale čekal jsem na ženu než nakoupí v

-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Co má být u E36 nevím, takže najít někoho se stejným autem a do bodu 11. nastavit totéž, co tam má on. Skryté fce BC jsou posány na http://sweb.cz/vs31/Test_palubniho_pristroje_CZ.doc , ale to je pro E39, Ty to budeš mít jinak.
The following is for newer OBC found in E36 cars for example:
To determine if your OBC is eligible .. press 1000 and 10 together.
you should see TEST NO . -- or something like that.
Now, some of the functions are locked out -- I do NOT recommend messing with them and you do so at your own risk -- that said ...
To unlock all functions .. press 1000 and 10 and at the TEST prompt enter 19 using the keys .. press SET/RES .. you should see LOCK:ON or something similar ... press the DATE key .. (today you'd see 08.20) and add the two numbers (day and month) together (today 28)
Now enter the number you just calculated (28) and press SET/RES. TADA .. you have unlocked the secret functions ...
To lock them back up .. press 1000 and 10 then enter 19, SET/RES now press SET/RES again .. it should show .. LOCK:ON again
In general when I show a test enter it by pressing 1000 and 10 together then enter the number of the test with the numeric keys and press SET/RES to actually execute the test ...
Test numbers for E36 OBC (Note: Joe this should also work for your 535!) Test no.
Description
1 Display Test .. all LCDs and LEDs activate
2 Current Consumption in l/100km
3 Current Consumption in l/hour
4 Average Consumption (used to calc. Range)
5 Current Range
6 Not used ..
7 Average Fuel in Tank (l)
8 Current Speed (km/h)
9 System Voltage at terminal R
10 Country/Language
11 Units/ AM.PM
12 Average Speed (km/h) for calc. ETA
13 ETA
14 Date of software/mask of OBC
15 Production Diagnosis (??)
16 Production Diagnosis (??)
17 Display Vehicle Specific Data
18 Alarm Changeover (continuous v. intermittent)
19 LOCK/UNLOCK all functions
20 Correction Factor for OBC Fuel Consumption (SEE BELOW!)
21 Reset all defect codes, date and time ... activate by pressing SET/RES
To determine if your OBC is eligible .. press 1000 and 10 together.
you should see TEST NO . -- or something like that.
Now, some of the functions are locked out -- I do NOT recommend messing with them and you do so at your own risk -- that said ...
To unlock all functions .. press 1000 and 10 and at the TEST prompt enter 19 using the keys .. press SET/RES .. you should see LOCK:ON or something similar ... press the DATE key .. (today you'd see 08.20) and add the two numbers (day and month) together (today 28)
Now enter the number you just calculated (28) and press SET/RES. TADA .. you have unlocked the secret functions ...
To lock them back up .. press 1000 and 10 then enter 19, SET/RES now press SET/RES again .. it should show .. LOCK:ON again
In general when I show a test enter it by pressing 1000 and 10 together then enter the number of the test with the numeric keys and press SET/RES to actually execute the test ...
Test numbers for E36 OBC (Note: Joe this should also work for your 535!) Test no.
Description
1 Display Test .. all LCDs and LEDs activate
2 Current Consumption in l/100km
3 Current Consumption in l/hour
4 Average Consumption (used to calc. Range)
5 Current Range
6 Not used ..
7 Average Fuel in Tank (l)
8 Current Speed (km/h)
9 System Voltage at terminal R
10 Country/Language
11 Units/ AM.PM
12 Average Speed (km/h) for calc. ETA
13 ETA
14 Date of software/mask of OBC
15 Production Diagnosis (??)
16 Production Diagnosis (??)
17 Display Vehicle Specific Data
18 Alarm Changeover (continuous v. intermittent)
19 LOCK/UNLOCK all functions
20 Correction Factor for OBC Fuel Consumption (SEE BELOW!)
21 Reset all defect codes, date and time ... activate by pressing SET/RES
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Vytiskni si ten návod a vem si to do auta. Kdo to dělá poprvé, nazapamatuje si to.Pacey píše:ale nepovedlo se mi to... podarilo se mi dostat k tomu ze sem zadal ten code 19 zobrazilo se mi lock on... a ted nevim jak dal.. :/
- když máme nastavené Menu 19, začne se údaj měnit na L_oFF a L-on
- v okamžiku, kdy display ukazuje L_oFF, zmačknout tlačítko, zůstane ON=odemčeno a je tam menu 19
- mačkej dál-bez zastavení, 20,21,0, 1... a tím procházíš na další a další menu
- pokud zastavíš, bere se to jako že menu je vybráno a zobrazí se podmenu
- pokud to v podmenu podržíš déle, jde to o úroveň výše
Takže to přes 19 odemkni, promačkej se do té 11. a vyzkoušej, co to tam nabízí, já ty kódy na E36 neznám, ale to už jsem psal. Nakonec vypni klíček, počkej 3 vteřiny a zkoušej dál.
petrh píše:jarda píše:a pokud máte tak je to potřeba nastavit skrytou funkcí č.11..
čus prosimtě mužeš to rozvést víc do nedavna mi to psalo ok ale čekal jsem na ženu než nakoupí vtak jsem si hral s checkcontrol až jsem někam zajel potvrdil a už mi to při zmačknuti kostičkuje
jinak funguje bez problemu ,mam ho odblokovany tak mi ukazuje i skryté funkce ,dík za připadnou radu
sorry že jsem neodpovídal, byl jsem pryč...
No nejdříve je to potřeba tou 19kou odemknout a potom když dáš funkci 11 tak Ti to ukáže EINHEIT a dvoumístné číslo v 16kové soustavě (00 až FF). No a tohle číslo je potřeba změnit. Zkusil bych tam nastavit BB, ale pro různá auta se to může lišit. Podrobnosti viz http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1036932
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Pacey píše:mam velkej BC v e36 96rok.. kdyz zmacknu check tak se celej displej vykostickuje jako ze celej sviti a pak vypne... Je to normalni? Kamos ma malej BC a tam mu to napise Checkcontrol OK... Tak se radsi ptam.. Diky
Dost lidi to tu tak ma, je to normalni. Jednoduse nemas ve vybave ceckcontrol.