Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vodni pumpa + termostat

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
CZ
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od CZ »

Cau,

mam 320i, rv. 1995 - prehriva se mi to a zrejme v tom bude oblibena kombinace vodni pumpa + termostat. Poradite, jakou vodni pumpu koupit (v kellyne jsou asi 4 znakcy od 1100 do 2500 kc) a ktery z termostatu vybrat (kolik stupnu celsia by mel poustet - na celorocni provoz).

Dik!
JIP

#2 Příspěvek od JIP »

Doporučuju vodní pumpu s kovovou vrtulkou (spolehlivější než plastová) a termostat přímo podle typu motoru (dle katalogu)...značka je viceméně šumák, pokud to není Starline...ty jsou většinou nakonec nejdražší...
bavorak

#3 Příspěvek od bavorak »

Já měl taky v prdeli vodní pumpu a když jsem ji vyndal tak byly utrhané ty umělé lopatky.Prodávají taky normálně s železnýma lopatkama.Tu kup,protože když koupíš zase tu umělou tak v oběhu jsou ty utrhané lopatky ti ty tu novou zničí.Nebo bys musel tu vodní soustavu pořádně propláchnout.Thermostat kup u BMW.Vydrží mnohem déle než nahražka a nestojí o tolik více.......
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Spajky »

je to v podstatě jedno, klidně to kup v kelly, stačí si zjistit origo výrobce a v kelly maj oboje. U těch čerpadel s kovovejma lopatkama ovšem zase časem může odejít ložisko, rspk. sou náchylnější...
honzibmw
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od honzibmw »

Spajky píše:je to v podstatě jedno, klidně to kup v kelly, stačí si zjistit origo výrobce a v kelly maj oboje. U těch čerpadel s kovovejma lopatkama ovšem zase časem může odejít ložisko, rspk. sou náchylnější...

tak tak vem ji od GRAFU ma kovove lopatky ale nemame na ne reklamace,jsou uplne v poho a good penize
Odpovědět