Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Do e46 jedině kufrem!!!

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
sturm
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od sturm »

Mám takový kuriózní problém s 320d e46 r.v.99. Dnes příjdu k autu a chci ho odemknout. Centrál cvakne a interiér se rozsvítí, ale auto je pořád uzamklé. Zkouším odemykat a zamykat a pořád nic. Přes řidičovy dveře to odemknout nejde, protože bývalý majitel asi nechal vyhodit táhla nebo co. Už se do toho asi někdo pokoušel dostat násilím. No tak jsem si řekl, že musím holt kufrem, protože ten na dálkáči fungoval... Tak vlezu do auta kufrem a chytnu za táhlo dveří, ale pořád nejde otevřít nevíte čím by to mohlo být? Jak příjdu domů tak si to napichnu na diag a snad to tím odemknu. Ale jak se to mohlo stát? Dík za každé info...
bmwmaniac
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bmwmaniac »

co ostratni dvere?jestli je to jen u ridice muže byt vypadeny tahlo ze zamku.
FreeTree

#3 Příspěvek od FreeTree »

... zkoušel jsi odemknout klíčem a pak zamknutí co je vedle výstr. trojúhelníku? Se divím, že se neodemknou alespoň u spolujezdce... 8O
Killca

#4 Příspěvek od Killca »

vevnitr je to furt zamceny na doublelock, podle me to nepude ani diagem, ale uvidis, asi nejakej spatnej konektor na jednotce dalky

nebo snimace/prepinace zamceni/odemceni ve dverich, ale ze by byly vadny ve vsech dverich by bylo divny
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
sturm
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od sturm »

Opravdu to dálkáčem nešlo za boha odemknout. Když jsem to napichl na diag tak jsem si aspoň stáhl okýnka. No a když jsem zabral normálně za kliky zevnitř tak se to prostě neodemklo... Nic. Tak pak jsem zkusil párkrát odemknout a zamknout na středovém panelu a najednou už to funguje... Pak když jsem dal diagnostiku tak mi to vypsalo dvě chyby na centrálním zamykání. Nějaké relé + pojistka. Chybu jsem vymazal a už je to naprosto v pohodě... Taky nechápu jak se něco takového mohlo stát...
Killca

#6 Příspěvek od Killca »

no tak rele, tim ze nesepne, tak to nic nedela kdyz to delat ma, bude uz asi nejak vychozeny, pak kdyz se parkrat protahne odemcenim zamcenim (muzes zkusit i pres dalku) tak to mozna pojede
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
sturm
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od sturm »

Killca píše:no tak rele, tim ze nesepne, tak to nic nedela kdyz to delat ma, bude uz asi nejak vychozeny, pak kdyz se parkrat protahne odemcenim zamcenim (muzes zkusit i pres dalku) tak to mozna pojede

No dobře to bych pochopil, ale proč to nešlo odemknout zatáhnutím za kliku zevnitř? Musel jsem z auta ven opět kufrem.
Passi

#8 Příspěvek od Passi »

pripisu sem svuj cerstvy problem s DO a centralem....

-dnes prijdu k autu, chci odemknout a nic. nastesti mam zamky v poradku, tak jsem odemknul klicem...
-sednu dovnitr, zmacknu zamykani na stredovem panelu a zamknou se jen ridicove dvere. odemknout uz ale nejdou....
-kdyz zmacku zamykani na klicku, tak se taky zamknou jen ridicovy dvere. odemknout taky nejdou...
-v ostatnich dverich je slyset jen cvakani motorku, ale nezamknou se.

kde najdu pls komfortku nebo nejakou jednotku od centralu??? nebo pripadne tipy kde muze byt zrada....

diky
alfi666

#9 Příspěvek od alfi666 »

sturm píše:No dobře to bych pochopil, ale proč to nešlo odemknout zatáhnutím za kliku zevnitř? Musel jsem z auta ven opět kufrem.

Ta funkcia sa vola DEADLOCK... to znamena, ze ked sa zamkne dialkacom, tak zlodej nevie otvorit auto tym, ze rozbije okno a potiahne packu zvnutra ;)
Cize - ak zostanes v aute, zamknes s dialkovym, tak sa nevies dostat von z auta, pokial dialkovym neotvoris ;)

A ten problem, ze sa ti rozsvieti vnutorne osvetlenie, ale neodomkne - je to problem s GRUND modulom... konkretne.. su tam 4 relatka ktore su pokazene... priprav sa, ze sa ti to bude srat stale castejsie ;)

Mal som presne to iste, a touto chorobou trpi kazda tretia E46

PS: ten modul sa da aj opravit, ale obcas sa daju z EBAY zohnat za lacne peniaze ;)
alfi666

#10 Příspěvek od alfi666 »

Passi píše:pripisu sem svuj cerstvy problem s DO a centralem....

-dnes prijdu k autu, chci odemknout a nic. nastesti mam zamky v poradku, tak jsem odemknul klicem...
-sednu dovnitr, zmacknu zamykani na stredovem panelu a zamknou se jen ridicove dvere. odemknout uz ale nejdou....
-kdyz zmacku zamykani na klicku, tak se taky zamknou jen ridicovy dvere. odemknout taky nejdou...
-v ostatnich dverich je slyset jen cvakani motorku, ale nezamknou se.

kde najdu pls komfortku nebo nejakou jednotku od centralu??? nebo pripadne tipy kde muze byt zrada....

diky

pozri moju odpoved vyssie... presne ten isty problem - GRUND modul a relatka ktore su vnom... proste sa nanich odpalia kontakty.. a casom to viac nefunguje ako funguje..
obcas staci parkrat stlacit zamknutie/odomknutie.. a tkato to striedat...
Passi

#11 Příspěvek od Passi »

GROUND modul je ta velka krabicka za pojistkovou skrinkou??? vedou do ni tri konektory....
mel jsem ho venku a koukal do neho, ale mylslim ze na tom nic neopravim. kouknu po jinem....
alfi666

#12 Příspěvek od alfi666 »

Passi píše:GROUND modul je ta velka krabicka za pojistkovou skrinkou??? vedou do ni tri konektory....
mel jsem ho venku a koukal do neho, ale mylslim ze na tom nic neopravim. kouknu po jinem....

Ano.. je to presne ono ;).. vnutri su 2 alebo 4 kusy asi 1,5cm x 1,5cm relatok ktore sposobuju problemy ;)... vymenit sa to da.. len sa blbo zhanaju ;)
alfi666

#13 Příspěvek od alfi666 »

este ma napadlo - E46 ma nejaku taku funkciu co sa vola selective locking.. ze sa proste nejak nezamykaju vsetky dvere naraz :roll: .. ale to sa musi zvlast aktivovat cez diagnostiku... nezacalo by ti to robit len tak z nicoho nic... skor to vidim naozaj na ten grundmodul
Passi

#14 Příspěvek od Passi »

jeste dotazek.... musim zhanet modul se stejnym stitkem jako mam na svem... ???

stitek z meho modulu:
Obrázek

muzu mit za peknej penizek tenhle, ale nemam moznost odzkouset....
Obrázek
kamikaze5100

#15 Příspěvek od kamikaze5100 »

Mam stejnej problem u E46, otevřu dalkačem a dveře zustanou zamkle ale interier se rosviti. Někdy to blbne a někdy ne :cry: Budu to muset taky poměnit v bmw řikaly že by to mohla byt řidici jednotka centralu. Tak nevim 8) Jinak my tvrdily že to jde nahradit jedině stejnou, protože se liši podle vybavy auta, zaleži kolik oken je elektrickych, jestli to ma šibr atd.....

Jinak potvrdily to co tu už někdo psal že každa 3ti e46 to ma vhaji :?
alfi666

#16 Příspěvek od alfi666 »

Passi píše:jeste dotazek.... musim zhanet modul se stejnym stitkem jako mam na svem... ???

stitek z meho modulu:
Obrázek

muzu mit za peknej penizek tenhle, ale nemam moznost odzkouset....
Obrázek

hmm.. tak to ti neviem povedat :(.. mozno by to fungovalo, ale musel by si odkusat...ono tam vyzera byt ina verzia software... ale to moze znamenat aj ine zmeny...
V kazdom pripade - ak mas moznost to odkusat, tak to skus.. ak nie, tak je to asi zbytocne kupovat...
alfi666

#17 Příspěvek od alfi666 »

kamikaze5100 píše:Mam stejnej problem u E46, otevřu dalkačem a dveře zustanou zamkle ale interier se rosviti. Někdy to blbne a někdy ne :cry: Budu to muset taky poměnit v bmw řikaly že by to mohla byt řidici jednotka centralu. Tak nevim 8) Jinak my tvrdily že to jde nahradit jedině stejnou, protože se liši podle vybavy auta, zaleži kolik oken je elektrickych, jestli to ma šibr atd.....

Jinak potvrdily to co tu už někdo psal že každa 3ti e46 to ma vhaji :?

Ano.. zalezi to presne podla vybavy... ale ako som povedal - sikovny elektrotechnik ti to opravi ;).. staci ak mu povies, ze su odpalene relatka vtom module a nech ich nahradi inymi... bude ta to stat zrejme omnoho menej.. a hlavne - bude to vyriesene raz a navzdy 8)
Passi

#18 Příspěvek od Passi »

ok. diky...

jeste dotazek, co vsechno ma vlastne komfortka na starosti???
i treba vyhrivani sedadel? nekdy se stava, ze se mi podari zapnout vyhrev az na dvacaty pokus.... vzdy se po 1-2 vterinach vyhrivani samo vypne... ale nekdy to naskoci na poprve...
alfi666

#19 Příspěvek od alfi666 »

Ma na starosti interierove osvetlenie, central, el.okna, elektricke sedadla, zrkadla, siber, ... tak predpokladam, ze aj vyhrievanie sedadiel ;)
jeedla

#20 Příspěvek od jeedla »

Dokonce vim, jaky relátko to dělaj, akorát je docela problém je sehnat....
Odpovědět