No těžko říct jen tak. Jestli je to ze dne na den, tak buď těsnění hlavy, to by jsi ale poznal v expanzní nádržce chladiče, anebo zapečené pístní kroužky, ale to by mělo čudit. Nevím fakt.
BMWPaja píše:dolil jsem ho že byl mezi max. a min. a najel jsem maximálně 2tis. km. a je to na minumu...
Pokud to hodně točíš, tak bych řekl, že normal. Jestli si to měl "mezi" tak k minimu to bude tak 1/4 litru oleje. Řekl bych že je to v pohodě. BMW prostě olej žere s tím se smiř.
chtel bych se zeptat na neco k tematu mam e36 318is a nalital sem 11tis km a za tu dobu sem dolejval 2 litriky podle toho co sem tady cetl by to teda melo byt v pohode obcas dostava za usi a jaka by mela byt vymena oleje u tohodle motoru tech 10 tis leju tam 5w-40 v manualu sem to nenasel ?
10tis je doporučený interval. Nebo se můžeš řídit počítadlem co je v autě a zmízí ti všechny zelené čtverečky tak vyměníš olej. Mě než zmizly najel jsem cca 12tis.
Na 10tis bych řekl, že 2l jsou v pohodě. Někde je psáno, že to může bát i 1l oleje na 1000 km.