Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
ESP na E46
-
- Kontaktovat uživatele:
Mam dotaz, ted kupuji E46 r.2000 a mel by mit ESP a dalsi systemy, jakym zpusobem overit ze ESP vubec ma? Moje domenka je ze to jde pres rele a kdybych rele na ESP vyndal mela by palubovka signalizovat poruchu ne?
Bohuzel jeste nejsem clenem nicmene dneska odpo jdu poslat prispevek takze bych prosil pripadny odkaz tak abych ho mohl shlednout....
Bohuzel jeste nejsem clenem nicmene dneska odpo jdu poslat prispevek takze bych prosil pripadny odkaz tak abych ho mohl shlednout....
-
Jak pise P-J je to DSC. ESC je to svym zpusobem taky, ale BMW pouziva zkratku DSC a ASC. ASC - omezeni vykonu na pohanene naprave, DSC - Dynamic Stability Control - omezeni vykonu, plus umi brzdit v prvni fazi smyku pohanenou zadni napravu a pak i predni. Jestli funguje zjistis tak, ze auto rozjedes a posles prudce do zatacky tak az ho dostanes do smyku, zacne blikat kontrolka DSC a auto zacne smyk vyrovnavat.
Ty jo, uz jsem chtel napsat, jestli se bavime o stejnem aute nez jsem si precet posledni posty...
Mam asi stejnej problem, kupoval jsem to s tim, ze to ma ESP (tj. stabilizaci podvozku) i ASR (protiprokluz), a myslel jsem ze to je cele schovane pod ASC a ze tim tlacitkem zapinam/vypinam obe tyto funkce soucasne. Takze jinymi slovy ASC u BMW = ASR u jinych znacek (mozna trosku vylepsene) a DCS u BMW = ESP u jinych znacek a ja tam mam jen tlacitko ASC a tudis ESP nemam? Jen abych si udelal jasno
?
Mam asi stejnej problem, kupoval jsem to s tim, ze to ma ESP (tj. stabilizaci podvozku) i ASR (protiprokluz), a myslel jsem ze to je cele schovane pod ASC a ze tim tlacitkem zapinam/vypinam obe tyto funkce soucasne. Takze jinymi slovy ASC u BMW = ASR u jinych znacek (mozna trosku vylepsene) a DCS u BMW = ESP u jinych znacek a ja tam mam jen tlacitko ASC a tudis ESP nemam? Jen abych si udelal jasno

- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
Infe píše:Ty jo, uz jsem chtel napsat, jestli se bavime o stejnem aute nez jsem si precet posledni posty...
Mam asi stejnej problem, kupoval jsem to s tim, ze to ma ESP (tj. stabilizaci podvozku) i ASR (protiprokluz), a myslel jsem ze to je cele schovane pod ASC a ze tim tlacitkem zapinam/vypinam obe tyto funkce soucasne. Takze jinymi slovy ASC u BMW = ASR u jinych znacek (mozna trosku vylepsene) a DCS u BMW = ESP u jinych znacek a ja tam mam jen tlacitko ASC a tudis ESP nemam? Jen abych si udelal jasno?
ano,pokud mas jen ASC,nemas stabilizaci....napsal jsi to spravne....
-
- Kontaktovat uživatele:
Omluva Zave a P-J, samozrejme jste meli pravdu. Kdyby byli tyto zakl. info zmineny v tech zakladnich popisech jako treba tady:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=13548
tak by to bylo supr, nebo prinejhorsim zalozit takoveto tema ovsem vice zamerene pro kupujici neznalce, chapu ze znalym lidem prijde samozrejme ze DSC=ESP...
Takze THX za rady a pls lock a smaznout toto jiz zbytecne tema.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=13548
tak by to bylo supr, nebo prinejhorsim zalozit takoveto tema ovsem vice zamerene pro kupujici neznalce, chapu ze znalym lidem prijde samozrejme ze DSC=ESP...
Takze THX za rady a pls lock a smaznout toto jiz zbytecne tema.
-
- Kontaktovat uživatele:
sakra děláte si kozy??
jsem z toho jelen.. Co je teda v mojí 330Ci E46 (2001) tlacitko DSC ??? měl jsem za to že to je protiskluz, jelikož když ho vypnu tím stylem že ho podržím (rozsvítí se mi i vykřičník v pravo dole) a můžu protáčet kola a driftovat jak se mi zlíbí, ale když to mám DSC zapnuté tak nemám šanci se roztočit ani na sněhu..

-
-
No ja to uz konecne pochopil.Jelikoz nemuzu za boha sehnat nekoho kdo by vypsal moji vybavu,mam takove blbe otazky.Jeste diky bohu ze nebyla priplatkova vybava 4krat4 u 320d,mam vybavu docela zvlastni a nedivil bych se nejakemu velkemu prekvapeni.Treba mam konzoli ta telefon,ktera je origo bmw,ale podle katalogu se tam nikdy nemontovala.
-
asc je uplne k nicemu, na snehu to nepomaha a kdyz ti v zatacce jdou kola rovne i kdyz mas volant uplne doprava, tak te jeste asc pohrbi ve strome, kdyz by stacilo si poradne pridat a projet zatacku v rizove situaci bokem
dsc aspon ovlada uz ten predek, kterej potrebuje pomoc vic, nez zadek
osobne v e36 asc vypinam vzdy jak rozhnu motor a v e46 dsc nechavam zapnute, protoze to opravdu pri jizde pomaha (kdyz se ale chce jet brutal, tak se musi taky vypnout, jinak se furt dusi motor
)
dsc aspon ovlada uz ten predek, kterej potrebuje pomoc vic, nez zadek
osobne v e36 asc vypinam vzdy jak rozhnu motor a v e46 dsc nechavam zapnute, protoze to opravdu pri jizde pomaha (kdyz se ale chce jet brutal, tak se musi taky vypnout, jinak se furt dusi motor

vlevo je matal
a vpravo Killca