Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ESP na E46

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od MadMaxII »

Mam dotaz, ted kupuji E46 r.2000 a mel by mit ESP a dalsi systemy, jakym zpusobem overit ze ESP vubec ma? Moje domenka je ze to jde pres rele a kdybych rele na ESP vyndal mela by palubovka signalizovat poruchu ne?
Bohuzel jeste nejsem clenem nicmene dneska odpo jdu poslat prispevek takze bych prosil pripadny odkaz tak abych ho mohl shlednout....
Zave
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zave »

spis DSC ne? A to jestli ho ma tak tam mas tlacitko DSC. Kdyz ho stisknes tak ho vypnes a rozsviti se ti kontrolka... Nevidim duvody kuchat relatka :lol: :lol: :lol:
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MadMaxII »

Nn, jedna se o ESP coz je elektronicka stabilizace podvozku, byla to volitelna vybava a v zakladu u nej vybavy, a co mam info tak to na 99% vypinatelny nebylo, takze zadne tlacitko u listy s ASC a dalsimi tlacitky...
martilulin

#4 Příspěvek od martilulin »

jen tak na okraj,kdyz ho zmacknes jednou vypne se ti jen napul-rozsviti se jedna kontorlka ve stredu.skus ho chvilku podrzet a rozsviti se ti dve kontrolky,pak se da tocit dokola.
P-J

#5 Příspěvek od P-J »

-----------
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od PPetr »

No a já ho můžu držet jak dlouho chci a svítí tam jen 1 kontrolka.
Je to 10/03 a dle vinka je to už 04ka
Pavel H

#7 Příspěvek od Pavel H »

Jak pise P-J je to DSC. ESC je to svym zpusobem taky, ale BMW pouziva zkratku DSC a ASC. ASC - omezeni vykonu na pohanene naprave, DSC - Dynamic Stability Control - omezeni vykonu, plus umi brzdit v prvni fazi smyku pohanenou zadni napravu a pak i predni. Jestli funguje zjistis tak, ze auto rozjedes a posles prudce do zatacky tak az ho dostanes do smyku, zacne blikat kontrolka DSC a auto zacne smyk vyrovnavat.
Tomassino

#8 Příspěvek od Tomassino »

je mozny, abych mel DSC i kdyz mam tlacitko jen na ASC? Protoze do prudky zatacky kdyz je napr. mokro mi to ustreli a mam pocit, ze se auto samo vyrovnava a blika ASC na palubce... nebo umi svym zpusobem auto vyrovnavat i ASC jenom tim, ze zamezi prokluzu? dik
P-J

#9 Příspěvek od P-J »

--------------
Infe

#10 Příspěvek od Infe »

Ty jo, uz jsem chtel napsat, jestli se bavime o stejnem aute nez jsem si precet posledni posty...

Mam asi stejnej problem, kupoval jsem to s tim, ze to ma ESP (tj. stabilizaci podvozku) i ASR (protiprokluz), a myslel jsem ze to je cele schovane pod ASC a ze tim tlacitkem zapinam/vypinam obe tyto funkce soucasne. Takze jinymi slovy ASC u BMW = ASR u jinych znacek (mozna trosku vylepsene) a DCS u BMW = ESP u jinych znacek a ja tam mam jen tlacitko ASC a tudis ESP nemam? Jen abych si udelal jasno 8O?
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Pavel 528 »

Infe píše:Ty jo, uz jsem chtel napsat, jestli se bavime o stejnem aute nez jsem si precet posledni posty...

Mam asi stejnej problem, kupoval jsem to s tim, ze to ma ESP (tj. stabilizaci podvozku) i ASR (protiprokluz), a myslel jsem ze to je cele schovane pod ASC a ze tim tlacitkem zapinam/vypinam obe tyto funkce soucasne. Takze jinymi slovy ASC u BMW = ASR u jinych znacek (mozna trosku vylepsene) a DCS u BMW = ESP u jinych znacek a ja tam mam jen tlacitko ASC a tudis ESP nemam? Jen abych si udelal jasno 8O?

ano,pokud mas jen ASC,nemas stabilizaci....napsal jsi to spravne....
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MadMaxII »

Omluva Zave a P-J, samozrejme jste meli pravdu. Kdyby byli tyto zakl. info zmineny v tech zakladnich popisech jako treba tady:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=13548

tak by to bylo supr, nebo prinejhorsim zalozit takoveto tema ovsem vice zamerene pro kupujici neznalce, chapu ze znalym lidem prijde samozrejme ze DSC=ESP...

Takze THX za rady a pls lock a smaznout toto jiz zbytecne tema.
Addis
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Addis »

sakra děláte si kozy?? :D jsem z toho jelen.. Co je teda v mojí 330Ci E46 (2001) tlacitko DSC ??? měl jsem za to že to je protiskluz, jelikož když ho vypnu tím stylem že ho podržím (rozsvítí se mi i vykřičník v pravo dole) a můžu protáčet kola a driftovat jak se mi zlíbí, ale když to mám DSC zapnuté tak nemám šanci se roztočit ani na sněhu..
martilulin

#14 Příspěvek od martilulin »

Tak ted to nechapu i ja.Taky mi to pri podrzeni ukaze vykricnik,takze co tam mam za systemy?ESP a Dsc?
P-J

#15 Příspěvek od P-J »

------------
P-J

#16 Příspěvek od P-J »

-------------
martilulin

#17 Příspěvek od martilulin »

No ja to uz konecne pochopil.Jelikoz nemuzu za boha sehnat nekoho kdo by vypsal moji vybavu,mam takove blbe otazky.Jeste diky bohu ze nebyla priplatkova vybava 4krat4 u 320d,mam vybavu docela zvlastni a nedivil bych se nejakemu velkemu prekvapeni.Treba mam konzoli ta telefon,ktera je origo bmw,ale podle katalogu se tam nikdy nemontovala.
Yuichiro

#18 Příspěvek od Yuichiro »

DSC je dle vseho hodne prinosne nad ASC. V kritickych situacich zvlaste.
Ale z vasich zkusenosti, je napriklad E46 330ka ukocirovatelna rozume bez DSC (pouze s ASC, bez profi-ridice, ale rozume prizpusobujicimu se podminkam) nebo bez DSC "ani ranu" ?
martilulin

#19 Příspěvek od martilulin »

vse je o ridici,osobne me asc sere.ubira to vykon motoru v pripade prokluzu to reaguje pomalu,coz je trochu problem pokud chces vyrazit z krizovatky rychleji.Mam dsc a stejne prvni pozici asc vypinam.
Killca

#20 Příspěvek od Killca »

asc je uplne k nicemu, na snehu to nepomaha a kdyz ti v zatacce jdou kola rovne i kdyz mas volant uplne doprava, tak te jeste asc pohrbi ve strome, kdyz by stacilo si poradne pridat a projet zatacku v rizove situaci bokem

dsc aspon ovlada uz ten predek, kterej potrebuje pomoc vic, nez zadek

osobne v e36 asc vypinam vzdy jak rozhnu motor a v e46 dsc nechavam zapnute, protoze to opravdu pri jizde pomaha (kdyz se ale chce jet brutal, tak se musi taky vypnout, jinak se furt dusi motor :-D )
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Odpovědět