Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

vaha vzduchu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vlada8

#1 Příspěvek od Vlada8 »

ahoj, chtel jsem se zeptat, jak poznam, ze mam spatnou vahu vzduchu? zda se mi, ze u me e46 320d je docela nepravidelny chod motoru, kolem 2800tis se mi zda, ze je propad
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

zkusit cist live hodnoty diagnostikou za jizdy nebo nastartovaneho motoru

odpojit vahu a kdyz se zmeni jakkoli volnobeh, tak by mohla byt dobra, ale stale to neni 100%tni, chce to merit
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
maguli

#3 Příspěvek od maguli »

S tim odpojenim vahy bych si nebyl tak jisty. Mně cukal motor za jizdy tak jsem tady na foru přečetl že mam odpojit vahu vzduchu za chodu motoru a že jak se nic nebude dit tak že je špatna. Odpojil jsem, nic se nedělo, otačky se vubec nezměnily. Tak jsem zajasal: "BINGO!" a běžel jsem na vrakač pro vahu za 2,5k. Ale vubec to tomu cukani nepomohlo. Pak se nakonec ukazalo že to bylo čidlo kliky, a tak ted mam dvě funkčni vahy vzduchu. Nechce někdo jednu? 8)
Toydolls

#4 Příspěvek od Toydolls »

Vaha nemusi byt nutne ko, proste funguje napr. na 70%. Vycist to lze live hodnotama jak uz tu nekdo podotkl.

Ja to resim takto: Odpoj Vahu - pokud ti auto pojede lepe, je nejspis uz mizerna. Pokud ti auto pojede hure - je dobra.
Pak si nekde domluv nakup vahy (normalne v autoservisu) - ja to proste vyzkousim a sem s klukama domluven, ze kdyby neco tak to vratim - ovsem v 99% neni duvod pac to odchazi a jede to jak kdyby si tahnul za sebou dvoukolak.
Pred vymenou mazu chyby Carsoftem.

Na E46 jsem zkousel Polskej srac ala Autokelly (myslim Starline), pex (DE), Siemens (de) a Hella.
Paavo

#5 Příspěvek od Paavo »

Dneska jsem se presvedcil o tom,ze vaha opravdu muze fungovat treba na 50%.A to jsem se u autorizovanyho dozvedel,ze bud funguje a nebo ne.Je zvlastni,ze co clovek nezkusi na vlastni kuzi tak neuveri.Ja jsem taky haproval s vahou........auto bez vahy jelo snad i lip,lip drzelo otacky na volnobehu.Po vymene vahy jede jako z praku,daleko lepe jde za plylnem,ochotneji tahne a volnobeh je na cca 95% jak by mel drzet.Proste vyzkouset, a pokud to pojede lip tak je to tim.
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Radim046 »

Taky mi začlo zlobit auto 318i E46 M43 ,auto nejde přes 4000 otáček.Jak dosahnu 4000ot tak auto začne strašně cukat a nejede ,jak otáčky klesnou jede normálně i když se mi zda že ten vykon je nějakej utaženej.Pak třeba druhej den ráno vyjedu a auto jede dobře,někde zastavim nastartuju a dělá to znova.Volnoběh drži jak má a nehoupe.Když odpojim váhu vzduchu dělá to pořád to samé naprosto stejně jako kdyby ta vaha když je připojená tam nebyla.Ještě podotknu že v autě je sekvenčni LPG ale zkoušel jsem vypnout lpg a jet jen na benzin a dělá to taky.Jak to dosahne těch 4000ot cuká at to jede na benzin nebo lpg. Pokud jedu na lpg tak při těch 4000ot jak to začne cukat tak začne ještě blikat přepínač na plyn ale nepiska. Jak uberu plyn vše se srovná.Mohla by to být vaha vzduchu? A nemá někdo v okolí Prahy nějakou funkčni na pujčení na den nebo dva?
Killca

#7 Příspěvek od Killca »

no s timhle sem mysel ze to bude cerpadlo benalu, ale kdyz mluvis o tom plynu, tak to asi nemuze byt zaroven cerpadlo benalu a k tomu spatny tlak plynu, vaha tohle nedela podle me, mozna se ti spatne mazou vacky a muzou byt pridrene, castro by ti k tomu rekl vic, ale to by to asi delalo uz furt kdyby to bylo tou vackou
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
FreeTree

#8 Příspěvek od FreeTree »

Radim046 píše:Taky mi začlo zlobit auto 318i E46 M43 ,auto nejde přes 4000 otáček.Jak dosahnu 4000ot tak auto začne strašně cukat a nejede ,jak otáčky klesnou jede normálně i když se mi zda že ten vykon je nějakej utaženej.Pak třeba druhej den ráno vyjedu a auto jede dobře,někde zastavim nastartuju a dělá to znova.Volnoběh drži jak má a nehoupe.Když odpojim váhu vzduchu dělá to pořád to samé naprosto stejně jako kdyby ta vaha když je připojená tam nebyla.Ještě podotknu že v autě je sekvenčni LPG ale zkoušel jsem vypnout lpg a jet jen na benzin a dělá to taky.Jak to dosahne těch 4000ot cuká at to jede na benzin nebo lpg. Pokud jedu na lpg tak při těch 4000ot jak to začne cukat tak začne ještě blikat přepínač na plyn ale nepiska. Jak uberu plyn vše se srovná.Mohla by to být vaha vzduchu? A nemá někdo v okolí Prahy nějakou funkčni na pujčení na den nebo dva?

100% váha vzduchu... přesně jak píšeš jsem měl příznaky.... když jsem dal plná jedna, dva, tři, atd tak při přeřazení a rychlým sešlápnutím plynu auto měl pytel jak kráwa... :wink:
Martin330

#9 Příspěvek od Martin330 »

No mě trochu kolísají otáčky na volnoběh, motor při tom vibruje. Když zrychluji tak přibližně při 3OOO ot/min si taky trochu zacuká. Myslíte že to bude taky váha?
Huey

#10 Příspěvek od Huey »

měl bych dotaz chci koupit e46 328i r99 ale je tam váha vzduchu starline kolisaji otačky při neutralu zkoušeli jsme to odpojit a motor zdechnul tak jsme to víc nezkoušeli.. nevim jestli je to tím nebo je tam špatny ještě něco jiného ale co jsem se dival tak na ten model je k mani jen váha vzduchu starline cca 700,- nebo hella za 9k je i jina možnost třeba bosch?? diky za pomoc
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kortys »

Nezkoušel jste někdo tuto váhu, asi je to kopie dle ceny že?
http://www.ebay.com/itm/Mass-Air-Flow-S ... b2&vxp=mtr
hannys82

#12 Příspěvek od hannys82 »

Starline je čínská "kvalita"......tomu se vyhýbej jak čert kříži týhle "značce" ;)
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kortys »

Jak jsi zjistil, že je to Starline? Nic tam není uvedeno. Dle balení se to dá poznat, nevím do čeho balí Starline?
bmw730

#14 Příspěvek od bmw730 »

Paavo píše:Dneska jsem se presvedcil o tom,ze vaha opravdu muze fungovat treba na 50%.A to jsem se u autorizovanyho dozvedel,ze bud funguje a nebo ne.Je zvlastni,ze co clovek nezkusi na vlastni kuzi tak neuveri.Ja jsem taky haproval s vahou........auto bez vahy jelo snad i lip,lip drzelo otacky na volnobehu.Po vymene vahy jede jako z praku,daleko lepe jde za plylnem,ochotneji tahne a volnobeh je na cca 95% jak by mel drzet.Proste vyzkouset, a pokud to pojede lip tak je to tim.

Přesně tak, souhlas...Mám taky zkušenost že buď váha umře - motor jde jen na volnoběh (po přidání plynu motor chcípal), nebo zase normálně fungoval - pouze při jízdě ustálenou rychlostí otáčky cca 2700 začal nehorázně cukat... Ideální je před koupí vyzkoušet (když je ochotný prodejce 8) )
Odpovědět