potřeboval bych radu: po zapnutí světel se mi nerozsvítí podsvícení kapličky a když zhasnu motor se zaplýma světlama nezazní ten otravný bzučák.
koukal jsem se na pojistky a vyměnil jednu spálenou 10A, jenže to nepomohlo (ani nevím od čeho ta pojistka byla )
nevíte někdo co s tím?
U mé E36 mě nesvítilo vevnitř nic,jak budíky,tak podsvětlení kolem a nakonec to bylo špatně zapojenym rádiem,jeden drátek byl tam kde neměl a po předělání vše O.K. Nevim jestli to je tvůj případ,ale já na to koukal jak puk...
A jinak u kamarádovy E34 to bylo to samé-špatně zapojené rádio
kabely mezi autem a víkem kufru budou asi k.o. , mě zhasly budíky za jízdy - pojistka k.o. po výměně druhá pojistka taky hned k.o., kabely byly na šrot a třely se o sebe, je tu na to téma
ale taky to může být něco jiného .........
4am píše:kabely mezi autem a víkem kufru budou asi k.o. , mě zhasly budíky za jízdy - pojistka k.o. po výměně druhá pojistka taky hned k.o., kabely byly na šrot a třely se o sebe, je tu na to téma ale taky to může být něco jiného .........
Tak tak,mel sem uplne to same,prodrene kabely ve viku kufru v te pruchodce se dre o plech a tam se prodrou a to schazuje pojistky,pak nesviti palubovka......10A je presne ta pojistka.......
zrob píše:Tak tak,mel sem uplne to same,prodrene kabely ve viku kufru v te pruchodce se dre o plech a tam se prodrou a to schazuje pojistky,pak nesviti palubovka......10A je presne ta pojistka.......
Hm, no vypadá to, že to je ono, po výměně stejná pojistka zas spálená... kde přesně je ten průchod z motoru do kabiny? Resp. najdu to a spravím sám?
zrob píše:Tak tak,mel sem uplne to same,prodrene kabely ve viku kufru v te pruchodce se dre o plech a tam se prodrou a to schazuje pojistky,pak nesviti palubovka......10A je presne ta pojistka.......
Hm, no vypadá to, že to je ono, po výměně stejná pojistka zas spálená... kde přesně je ten průchod z motoru do kabiny? Resp. najdu to a spravím sám?
Spatne jsi si to precetl. Otevri kufr a na levem blatniku by jsi mel videt kabelovy svazek vedouci do vika kufru.. Ten zkontroluj, to je ten casty problem - s prechodem motorovy prostor-kabina to nema spolecneho, tam se ty kabely nehybou. Pro priste by bylo i vhodne uvest, kterou trojkovou radu mas - u tech novejsich mohlo dojit ke zmene vedeni kabelaze.
Spatne jsi si to precetl. Otevri kufr a na levem blatniku by jsi mel videt kabelovy svazek vedouci do vika kufru.. Ten zkontroluj, to je ten casty problem - s prechodem motorovy prostor-kabina to nema spolecneho, tam se ty kabely nehybou. Pro priste by bylo i vhodne uvest, kterou trojkovou radu mas - u tech novejsich mohlo dojit ke zmene vedeni kabelaze.
presne,bavime se o modelu E36 mimo compacta...
otevres viko kufru a na leve strane vedou svazky kabelu s blatniku do kufru gumovou pruchodkou (jsou to jedine kably co jsou viditelne pri otevreni kufru),tu vyndej a kabely si trosku povytahni smerem ven z kufru,uvidis ze nektery s cca 12 kabelu je prodreny...
Je tam spatny pristup na opravu,budes to muset trosku rozbalit a nejlepe pouzit samozavarovaci izolacni pasku.....
hledal jsem a nenašel...resp.nevím jak se k tomu mám dostat ze strany od kufru - z kabiny je to ok, je tam plastová průchodka a nic tam prodřeného není, ale z toho kufru se tam nemožu jaksi prokousat, odvezu to radši servisákovi.
Tak bych se chtěl zeptat. U E36ky mi nesvítí zadní mlhovka, prý by měla být poslední žárovka dole vlevo, ale nemůžu to proměřit, když nevím, kteréj spoj vede k čemu, nemáte někdo schema zapojení zadních světel? A ještě dotázek, neměl jsem přední mlhovky ( záslepky ) teď jsem je koupil, příprava tam asi nebude že? Koupil jsem i rámečky a vypínač, protože na tom mým byl pouze vypínač na zadek. Bude mi po zapojení fungovat automaticky kontrolka předních mlhovek? POkud máte nějaké zkušenosti, please SZ. Díky
Ahoj,
máme e46 (limo., nebo kombík) po faceliftu. Z ničeho nic nám přestal svítit levý zadní blinkr. Žárovka to není, bo když jsme jí přehodili do pravého světla, tak bez problému svítila. Při brzdění se na přístrojovce rozsvítí, že vzadu chybí žárovka. Teprve budeme koukat na pojistky, ale obávám se, že to bude asi stejný problém, jaký zde řešíte ???
shot_oneuv problem byl dle meho ve spatnych budikach (budiky totiz bzuci pri rozsvicenych svetlech a vyplem motoru i ridi sve osvetleni kdyz se pusti svetla) takze stacilo vymenit
u tebe zrejme jde o spatnou kostru v konektoru zadniho svetla, dost casta zavada u e46, staci sceknout zadni svetla, vyndat konektor, poradne ocistit, proskrabat plisky, prostrikat olejem, co to pujde a zasadit zpet, s tim, ze se proskrabe, vycisti a prostrikne olejem (pozor, potom se to musi trochu otrit, jinak by se spojily elektricky nektery dalsi piny spolu a to je chyba) i konektor ve svetle, nekdy jsou ty piny v konektorech tak spaleny, ze pomuze jen vymena konektoru ci prepajeni kontaktu
Ahoj mam taky ten sami problem. mam E36 a praska mi porad dokola pojistka 10A a nesviti palubka a prava strana svetel ale jen obrysovky ostatni svetla sviti a viko kufru nesviti takze se mam kouknout na kabely od vika kufru?? a nekdo psal ze mel spatny nejaky spinac svetel ten najdu kde?? diky chlapy.
Backer píše:Ahoj mam taky ten sami problem. mam E36 a praska mi porad dokola pojistka 10A a nesviti palubka a prava strana svetel ale jen obrysovky ostatni svetla sviti a viko kufru nesviti takze se mam kouknout na kabely od vika kufru?? a nekdo psal ze mel spatny nejaky spinac svetel ten najdu kde?? diky chlapy.
Kabely sou snad jasny?? a spinac svetel? cim zapinas svetla?