Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zámék kufru e46 sedan 2002
Ahoj, mam takovej problém. Rano prijdu k autu nastartuji a sviti mie ze mam otevrenej kufr, tak ho jdu zavrit a on je zavrenej. A navic nejde otevrit, jedine klickem a nerozne se ani osvetleni kufru.Mel jsem venku zamek jestli neblbne mikrospinac a ten se zda byt OK, kdyz ho odpojim, tak porad stejny a jeste ujsem zjistil, ze jdou na ty zarovicky svetylek kufru na oba draty plus, nemuze to delat jednotka centralu? Zavady na carsoft to nepise zadny... Dik yvsem za rydy. 

brumlae34 píše:Ahoj, mam takovej problém. Rano prijdu k autu nastartuji a sviti mie ze mam otevrenej kufr, tak ho jdu zavrit a on je zavrenej. A navic nejde otevrit, jedine klickem a nerozne se ani osvetleni kufru.Mel jsem venku zamek jestli neblbne mikrospinac a ten se zda byt OK, kdyz ho odpojim, tak porad stejny a jeste ujsem zjistil, ze jdou na ty zarovicky svetylek kufru na oba draty plus, nemuze to delat jednotka centralu? Zavady na carsoft to nepise zadny... Dik yvsem za rydy.
Zkus se mrknout, jestli ti neodešel zámek kufru s elektromotorem - jsou k němu přivedené 4 dráty a mám pocit, že drát 1 + 3 se při otevření kufru spojí ( zkratují ) a rozsvítí se ti světla v kufru, drát 4 (+12) a 3 zase slouží pro elektromotorek k otevření zámku a drát 2 ( jde tam slabý napětí ) jako signál pro řídící jednotku, že je - nebo není otevřený ( ale s ním si teď nejsem jistý). Pokud ti odešel zámek - mám náhradní, můžu prodat.