Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e92 kupe / jak spravne vybrat --> KOUPENO

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
majkouch

#1 Příspěvek od majkouch »

chtel bych nejaky nazor od nezaujatych odborniku v oboru :)
pote co jsem asi jiz definitivne zavrhl koupi M3 E46 sem presunul svuj zajem na E92 kupe, rada je to siroka, ovsem z me strany je investice mozna jen jedna cili pokud mozno do spravneho autii :)
pokud mozno bych chtel slyset nazory ohledne motorizace, nakladu na udrzbu a spotrebu u 325i,330i a 335i a 330d a 335d popr. jestli bude vetsi rozdil pokud to bude xi ci xd... cili radsi benzin nebo naftu, xdrive ano ci ne? budu s 325i jezdit za 10l a s 335xi za 20l/100?
napr. dejme tomu pri konstantnim uzivani bude rozdil v nakladech u 325i vs. 330d vs. 335xi v radech stovek, tisicu ci desetitisicu rocne? (odhad 2tkm/mesic, 80%/20% mimo mesto/mesto)

opravdu o techle novych vozech nemam moc prehled, jen co se clovek docte v recenzich, ale rad bych to slysel od nekoho nezaujateho...
je 335i zbytecnost?? pokud s tim neminim zavodit, ale jen se pohodlne vozit :)
proste za kazdou pripominku budu rad... DEKUJI
(staci napsat kup si 325i, na nase silnice to staci :) cituji znameho :) )

btw. sorry za OT, chtel sem to lupnout do pokecu, cili presun respektuji :D
Tehu

#2 Příspěvek od Tehu »

podle me 330i bude idelani volba je-li ti jedno nakladu na pohony latky. Pokud ne jdi do 330d !!! Pac vezmes-li si rozdil 3l ve spotrebe mezi 330i a 330d pri tvem najezdu 30tis rocne je pri dnesnich cenach nemala castka :roll: ktrerou lze proinvestovat jinak :wink:

Takze bych volil kam te tahne srdce ... Benzin/nafta ... :idea:
BudVlad

#3 Příspěvek od BudVlad »

Já bych radil 330i. 325i a 330i mají stejný 3l motor, takže pojistka je stejná a 330i má jen nepatrně větší spotřebu. Motory se liší jen sacím potrubím, jiný software a větší výkon. 330i je také spolehlivější než twin turbo 335i.
Obrázek
majkouch

#4 Příspěvek od majkouch »

diky za komenty, ocenuji kazdou radu... stejny nazor mam i od znamych, cili zrejme eliminuji modely 325 a 335 ... nyni zbyva nez se zamyslet nad zminovanym rozdilem ve spotrebe u 330(x)i-d, ten rozdil me zprvu zarazil, ale byl sem ujisten, ze to neni nic prekvapiveho, takze sem sklopil usi a musim si to rozmyslet :), srdce totiz veli benzin, mozek me premlouva k nafte :D
Dragonny530d

#5 Příspěvek od Dragonny530d »

Nevim, ja bych se te 330d nebal, mam taky radeji benzin, ale svezeni je i v nafte docela pecka - mam ji v petce. Zvuk taky neni z nejhorsich, mam tedy Eisenmann vyfuk, a v pohode:-) Spotreba ti to vykoupi, jezdim hodne, proto nafta a prumer do 9l s zivejsi nohou ... Tam kde mam s firemni 330i prumer 14l, tam mam se svoji 530d 8-9 ...

Resp. pokud ocekavas rocni najezd kolem 30tkm, tak pri rozdilu spotreby 5l na 100km, dela rozdil pri dnesnich cenach PHM kolem 45tis rocne ...
tpsenda

#6 Příspěvek od tpsenda »

Pokud se hodlas pohodlne vozit, bez do 330d nebo 330xd, obe maji dokonce i lepsi zrychleni nez benzinova 330i. Vubec bych se toho nebal.
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Marty_ »

Mno ja bych zase neresil nic jineho nez 335i:) s jidlem roste chut a za chvili ti bude cokoliv malo a budes litovat..
Rozdil v nakladech na udrzbu bude minimalni, mam 335i rok a pul a krome jedne extra vymeny oleje (menim 2x casteji nez je predepsano), dvou zarovek v Z lampach a par "tuning" dilu jsem do auta jeste nedal ani korunu, tuk tuk:) zato svezeni si vychutnavam maximalne a vzdy mi vyskoci usmev na tvari:)

Problem s 335i je ze az ti prestane stacit tak uz moc neni kam upgradnout. Tam uz je fakt leda Porsche Turbo, GTR nebo ZR1:(

Samozrejme pokud s autem hodlas litat kazdy den 200km tak to asi nebude nejlepsi volba (i kdyz 335i jezdi dalky REALNE kolem 9l..). Ale 2tis km / mesicne litam zhruba taky a necha se v poho..
majkouch

#8 Příspěvek od majkouch »

no parada, MOC DEKUJI za dalsi nazory, vse bude brano v uvahu pri koupi!

jak to tak vidim, tak at koupim cokoliv tak to bude dobra volba, kde samozrejme kazde ma nejake plusy a minusy... ale uz sem celkem v klidu, pze dle toho co ctu - at uz zvolim cokoliv tak nejspis nebudu litovat...
takze se uvidi jaka nabidka bude na trhu az mi za par tydnu vyplati sporeni a budu mit financ k dispozici a moct konecne kupovat...
Filozof

#9 Příspěvek od Filozof »

majkouch píše:no parada, MOC DEKUJI za dalsi nazory, vse bude brano v uvahu pri koupi!

jak to tak vidim, tak at koupim cokoliv tak to bude dobra volba, kde samozrejme kazde ma nejake plusy a minusy... ale uz sem celkem v klidu, pze dle toho co ctu - at uz zvolim cokoliv tak nejspis nebudu litovat...
takze se uvidi jaka nabidka bude na trhu az mi za par tydnu vyplati sporeni a budu mit financ k dispozici a moct konecne kupovat...

Určitě 335d načipované jede to jak M5 E39 a maximálka nekde u 290km/h je to masakr.

Auto vydrží pokud mu dopřáváš rozehřátí před výkonem a taky po výkonu jinak by odcházela turba. Ale to ostatně chce u každého auta s turbem.
No a kvalitní NAFTA podmínkou nebo ti odejdou vstřiky to je dnes samozřejmostí.

Jde o to kolik najezdíš. Ale je fakt že po těchto autech jedine M3 či nějaké silné porsche či ferrari. Ale na našich cestách i ta 3ka je dost tvrdá v Mpaketu na 18kách. Uvidíš sám.

Chtělo by to zkusit několik aut. 330Ci super i v naftě ale ty dvě turba mají cosi do sebe. Krouták skoro ihned k dispozici je prostě uchvatnej. Nevim bejt tebou zkusím všechny 4varianty a pak vybírám.

Ono po čase i 330Ci je slabá a když tomu šlapeš za krk, tak si taky něco vezme.

A upřímně tyto auta nejsou pro důchodce, ale pro lidi co mají rádi trochu adrenalin.

Jinak, když už investuješ 500-700k do auta tak tě nějaké drobnosti kolem nemohou vytrhnout a spotřeba by měla bejt až na druhem místě púokud vyložene nejezdíš 30-60k ročně.

335d tě bude dlouhé roky bavit pokud nekoupíš nějakou past nebo se nebudeš chovat k autu špatně.

Ten krouták je neskutečnej. Plus obrovskej potenciál k ladění. :twisted:
Syrup
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Syrup »

v tvym pripade bych sel do 335d, pokud jezdis delsi trasy a najezdis vic km tak by to dle me byla asi nej volba.

Nicmene ja tolik km nenajezdim, respektive ne svym, takze az prodam ten svuj pekac tak zacne setreni na e92 335i ;)
majkouch

#11 Příspěvek od majkouch »

no nezavidim sam sobe, co ja si jen vyberu, ale tesim se na to :)
cim dal tim lepsi ohlasy, mam z vas radost ;)
to je horsi nez Sophiina volba :D

nejspis to bude nejaky citovy rozhodnuti az se svezu v necem peknym...

taky drzim palecky s setrenim, me jedna spatna investice stala 2roky sporeni to cloveku taky neprida :( ale jdu si stale za svym :)
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Marty_ »

Jasan, tady asi chybu neudelas s nicim:) snad jen ty uplne nejslabsi verzbe bych opravdu vynechal..
Koukni na moje videjka treba ti pomuzou v rozhodovani:)
http://www.youtube.com/user/Martyn335i?feature=mhw5
Filozof

#13 Příspěvek od Filozof »

majkouch píše:no nezavidim sam sobe, co ja si jen vyberu, ale tesim se na to :)
cim dal tim lepsi ohlasy, mam z vas radost ;)
to je horsi nez Sophiina volba :D

nejspis to bude nejaky citovy rozhodnuti az se svezu v necem peknym...

taky drzim palecky s setrenim, me jedna spatna investice stala 2roky sporeni to cloveku taky neprida :( ale jdu si stale za svym :)

Člověk by si měl plnit své sny.

http://www.youtube.com/watch?v=KXndCQeU ... re=related

:twisted:
majkouch

#14 Příspěvek od majkouch »

mno tak potěš koště, právě sem si poslintal klávesnici a asi sem se zamiloval :lol: , ty videa vs. Corvetta a ta Audina... 8)

ještě že dneska nejdu spát páč bych stejně neusnul...

mno jestli se do července nestane zas něco brutálního na akciovým trhu, tak konečně prodám portfolio vyzvednu spoření a jde se nakupovat :twisted:

mno a ta 335d vs. E46 M3 to bych to nečekal...
reslo

#15 Příspěvek od reslo »

Zdar, jám mám 330 xd, super auto, ale příště bych už nešel do 4kolky. V našich podmínkách stačí zadek a nedávno jsem měl brutální náklady na přední tlumiče, poloosy a kotouče. U mně by jasně vyhrála buď 330d nebo 335d. Ty motory jsou skvělé.
Tehu

#16 Příspěvek od Tehu »

reslo píše:super auto, ale příště bych už nešel do 4kolky. V našich podmínkách stačí zadek a nedávno jsem měl brutální náklady na přední tlumiče, poloosy a kotouče.
no neco na tom bude, kdyz jsem kupoval pred par lety E46 tak jsem uvazoval taky o XD nakonec jsem rad ze mam zadek pac kdyz posloucham ty problemy ktere se me netykaj jsem za to rad :smile2: a ty hory se s retezy v kufru daj taky i v nejhorsich pripadech odjet :wink:
majkouch

#17 Příspěvek od majkouch »

diky, dulezita informace, o 4kolce se totiz seriozne uvazoval, ale takhle teda zustane jen u toho uvazovani :D
bmw335

#18 Příspěvek od bmw335 »

zdravím,

taky bych šel jen po 335i jelikož mezi 330i a 335i není cenovej rozdíl tak velikej a výkony jsou úplně někde jinde. 335i v sérii strčí do kapsy i M3 e46 a svezení v ní stojí opravdu za to. Navíc spotřeba je na auto s takovým výkonem opravdu skvělá. Taky vlastním 335i e92 a popravdě mně se to trochu víc se..re než by bylo vhodný. 2 roky starý a už mi měnily převodovku, protože chrastila, ale chrastí i ta nová, prý akustická závada, která tam prostě je. Dál odešlo čidlo abs, stability řízení a tlaku v pneu, výměna bez problému, samo otačející se zrcátko opraveno až po několikáté. teď mám ale jiný problém, při zahřátém motoru se mezi 1300-2000 ot ozývá kokové chrastění, mám podezření na ventily. V pondělí jedu na diagnostiku. najeto 22tis a v servisu bylo už docela hodněkrát, asi špatný kus, navíc když mám 1,5 měsíce po záruce. Ale jinak super svezení srovnatelné s předchozí M3 e46.
BudVlad

#19 Příspěvek od BudVlad »

330i má 272 hp oproti 306hp 335i ale je spolehlivější a základní cena je o 74K míň. 335i má víc problémů a nejde jenom o turba (2010 má jen jedno twin scroll turbo). Nejvíc informací o 335i najdeš na e90post.com pod sekcí Turbo. Starším modelům odcházely často čerpadla paliva a dodatečně do nich montovali chladiče oleje protože se přehřivaly. O naftě nic nevím a nechci vědět.
Obrázek
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Marty_ »

BudVlad píše:330i má 272 hp oproti 306hp 335i ale je spolehlivější a záklsdní cena je o 74K míň. 335i má víc problémů a nejde jenom o turba (2010 má jen jedno twin scroll turbo). Nejvíc informací o 335i najdeš na e90post.com pod sekcí Turbo. Starším modelům odcházely často čerpadla paliva a dodatečně do nich montovali chladiče oleje protože se přehřivaly. O naftě nic nevím a nechci vědět.

Cerpadla na e90post jsou diky nekvalitnimu US benzinu, u nas je problemu s HPFP minimum. Prehrivani vyresil "minifacelift" od rv 04/07, kdy se zacaly seriove montovat pridavne chladice. A stejne neznam nikoho kdo by "06 335i prehral:o) to se povedlo jen novinarum po x hodinovem huntovani na okruhu..
Jinak jak rikas 272 vs 306 hp, tak 335i ma neskutecnej potencial oproti N/A verzi, moje ma odbrzdenych 392HP jen par zakladnima upravama.

bmw335 safra tak to me mrzi, nerad slysim:( moje je "07, aktualne 40K najeto a bez jedineho problemu, tuk tuk:)
Odpovědět