Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Seřízení okna u coupé

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Sprite

#1 Příspěvek od Sprite »

Serizoval tu někdo někdy okna u kupé? Jde nějak ( připadne jak ) nastavit dojezd okna v dolní poloze? Přijde mi, ze mi okno sjede dolu až moc. Když mi totiž sjede až dolu, tak mi vzadu vytlacuje ten gumovy špunt co je vespod dveří. Takže bych byl rad, kdyby sjizdeli o par mm min. Díky moc
Sprite

#2 Příspěvek od Sprite »

Nikdo neserizoval? :(
Matrix Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Matrix Člen Klubu »

Sundej tapecírunk a dole a nahoře najdeš mechanické dorazy.Po sundání tapecírunku myslím že to okamžitě pochopíš
Sprite

#4 Příspěvek od Sprite »

Matrix píše:Sundej tapecírunk a dole a nahoře najdeš mechanické dorazy.Po sundání tapecírunku myslím že to okamžitě pochopíš

Než to sundám, ať to nedělám zbytečně.. Jdou nějak nastavovat, nebo je to pevně dané?

Našel jsem v ETK toto: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=10 Je to ten díl č.8? Nebo to je doraz horní? Přiznám se, že dveře jsem měl za poslední týden dole asi 4x, ale nic takového jsem tam neviděl. Kde to hledat? Díky
joko020

#5 Příspěvek od joko020 »

nie nie, nastavujes v bocnej vodiacej liste..takej plechovej..budes muset dat dole aj bocnu listu, tam su diery cez ktore sa dostanes k 2om srobom, ostatne stelujes zvnutra pod tapacirom, ked to budes robit, vyber z tej listy cely bezec a poriadne ho vycisti a namaz, len nestrat s neho taku strunku, ktoru trosku napruz..okno pojde ako po masle :idea:
Sprite

#6 Příspěvek od Sprite »

joko020 píše:nie nie, nastavujes v bocnej vodiacej liste..takej plechovej..budes muset dat dole aj bocnu listu, tam su diery cez ktore sa dostanes k 2om srobom, ostatne stelujes zvnutra pod tapacirom, ked to budes robit, vyber z tej listy cely bezec a poriadne ho vycisti a namaz, len nestrat s neho taku strunku, ktoru trosku napruz..okno pojde ako po masle :idea:

okno mi teď jezdí skvěle. Mazali jsme cely mechanismus, protože se okno zasekavalo. Ty silonove jezdce ( pokud myslíš ty ), tak ty mám dane nové. Pak jsou ještě 2 šrouby zespod dveří. Nemusí se ani sundavat tapec. Ty jsou na co? Ale tou lištou co říkáš Ty, myslis listu zvenku dveří? Pod ni jsou teda šrouby na stelovani dorazu?
joko020

#7 Příspěvek od joko020 »

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ism_front/
Myslim listu c.16 a koliecka-voditka c.17, dalsiu listu som myslel vonkajsiu, ale ked ti to jazdi fajn, tak sa do toho uz nesparaj.
Sprite

#8 Příspěvek od Sprite »

joko020 píše:http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Coupe/Europe/320i-M50/LHD/M/1994/april/browse/vehicle_trim/door_window_lifting_mechanism_front/
Myslim listu c.16 a koliecka-voditka c.17, dalsiu listu som myslel vonkajsiu, ale ked ti to jazdi fajn, tak sa do toho uz nesparaj.

A nastavuje se to teda někde na té liště č. 16?? Nebo těmi šrouby pod venkovní lištou? :oops:
Sprite

#9 Příspěvek od Sprite »

Tak mi capri poslal návod, za což mu moc děkuji :wink: ale ani tam není o spodním dorazu vůbec nic. Je tam o koncovém dorazu (což jestli dobře chápu je horní), aby okno nezajíždělo moc do těsnění, o nastavení okna do stran, atd., ale o tom, jak okno pozná že je dole, nebo o spodním mechanickém dorazu nic. Takže spodní doraz okna nemají? Je nějakým způsobem daný a nelze nastavit?? :oops:

Jediné co mě napadlo, ale napřed se zeptám, ať zbytečně něco nerozdrbu, jak jsou ty 2 lišty, ve kterých jezdí ti bílí plastový silonový jezdci, tak na konci každé z nich je takový doraz (v návodu je psáno přední a zadní doraz okna). Ale nic o tom, že by se dali jakkoliv nastavovat. Není tohle ono? Že by se to posunulo a tím by se ty nůžky nemohli víc rozevřít a okno by tím pádem zastavilo?? Ale nevím jestli to vůbec jde posunovat, když o tom není ani zmínka :? A jestli je to vůbec ono. Ať nerozdrbu něco, co vůbec nemá vliv na to co potřebuju.
Kalasnikov

#10 Příspěvek od Kalasnikov »

ty 2 šrouby dole když povolíš tak se dá nastavovat příklon okna k autu,
jinak hezky je to popsané tady http://www.rcsportmodel.sk/i/mayo/bmwe36.htm od stránky 220 dál
Sprite

#11 Příspěvek od Sprite »

Kalasnikov píše:ty 2 šrouby dole když povolíš tak se dá nastavovat příklon okna k autu,
jinak hezky je to popsané tady http://www.rcsportmodel.sk/i/mayo/bmwe36.htm od stránky 220 dál

Přesně tento návod mi poslal capri. :) Takže už to mám pročtené. Ale o dorazu spodku nikde nic.

Na strance 219 a 220 se píše právě o těch předních a zadních dorazech okna, co jsem se ptal jestli by tohle nemohlo vyřešit ten problém..
joko020

#12 Příspěvek od joko020 »

tak to sa neda nastavit, aspon ja o tom neviem, dokonca sa mi zda, ze tie dorazy sa aj tak nikdy nedotknu plastovych kociek - voditok
Sprite

#13 Příspěvek od Sprite »

joko020 píše:tak to sa neda nastavit, aspon ja o tom neviem, dokonca sa mi zda, ze tie dorazy sa aj tak nikdy nedotknu plastovych kociek - voditok

Tak toho jsem se bál :( Proč mi to teda kua sjíždí tak moc?? :evil:
Kami1

#14 Příspěvek od Kami1 »

zkus se kouknout, jak je ten ozubenej mechanismus u motorku (osa ramene) a u toho ozubení je takovej šroubek s podložkou tím by to mohlo jít, ale moc si už na to nevzpomínám...
Sprite

#15 Příspěvek od Sprite »

Kami1 píše:zkus se kouknout, jak je ten ozubenej mechanismus u motorku (osa ramene) a u toho ozubení je takovej šroubek s podložkou tím by to mohlo jít, ale moc si už na to nevzpomínám...

To je hlavní doraz, ale nahoře. :?
Sprite

#16 Příspěvek od Sprite »

Tak ted mi říkal známej, že by mohlo pomoct sundat motorek a přesadit ho o 1 zub v tom mechanismu. Že prý když ho nechám jet venku naprázdno, tak nahoru pojede do nekonečna, ale dole má jakoby doraz. Tak že by to mohlo pomoct. Ale to se mi moc nezdá. Co si o tom myslíte, :?

Jinak dveře jsem teď znova prozkoumal, ale nic jako spodní doraz tam opravdu není. Nahoře jsou takový plastový kostky. Ale dole nic. Takže nakonec zjistím, že to opravdu dole nastavit nejde...
Sprite

#17 Příspěvek od Sprite »

Tak jsem byl dnes přímo v BMW, technik zkoumal, ale 36ka pry asi opravdu spodní doraz nemá. Pry to zřejmě funguje na principu odporu. Tzn. ze az se okno opre dole o dveře. Což je u mě problém. Dali mi takové malé gumové spalicky které když se daji na spodek dveří, tak okno zastaví o ne.

A teď bych potreboval nutne poradit. Zkoušel jsem to lepit oboustranou paskou - marný. Zkoušel jsem je přilepit chemoprenem ale ten tlak okna to po par sjetich utrhne. Ma někdo tip čím to přilepit?? Co by slepilo gumu a kov a vydrželo tlak? Moc díky za rady
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od xSAFA »

Moc přesně nevím kde to má být přilepeno? Jestli na spodním vodorvném plechu těch dveří nebo nějak na svislé části? Nedokážu si představit kde to tam přesně dáváš?
joko020

#19 Příspěvek od joko020 »

Sprite píše:Tak jsem byl dnes přímo v BMW, technik zkoumal, ale 36ka pry asi opravdu spodní doraz nemá. Pry to zřejmě funguje na principu odporu. Tzn. ze az se okno opre dole o dveře. Což je u mě problém. Dali mi takové malé gumové spalicky které když se daji na spodek dveří, tak okno zastaví o ne.

A teď bych potreboval nutne poradit. Zkoušel jsem to lepit oboustranou paskou - marný. Zkoušel jsem je přilepit chemoprenem ale ten tlak okna to po par sjetich utrhne. Ma někdo tip čím to přilepit?? Co by slepilo gumu a kov a vydrželo tlak? Moc díky za rady

Lep na okna, alebo K + D od wurthu..
joko020

#20 Příspěvek od joko020 »

este jeden napad...odpojit baterku, nech sa rozsteluju okna a naucit okno nanovo s tym, ze na spodnej polohe okna nebudes drzat tlacidlo az na spodu, ale zastavis tam, kde chces aby okno bolo...vrch nastav klasicky podrzanim tlacidla, motorcek si orata otacky a hadam si ich aj zapameta...len napad :idea:
Odpovědět