ahojky,do budoucna mám v plánu koupit E46 330 Ci a chci se zeptat na názory,jestli raději manuál,nebo automat? smg už mi bylo rozmluveno,tak to ne.. díky za rady a osobní zkušenosti
Nevím proč by měl automat pořád odcházet - pokud víš, jak se k němu chovat, vydrží. Každopádně rozmyslet se musíš sám, ale podle mě se automat do trojky nehodí. Trojka je přece jen malý sportovní autíčko. Automat do pětky a výš.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Moje zkušenost:Měl jsem v 323ci automat,pohoda,člověk si víc vychutná jízdu,má spoustu času navíc a docela to i jelo...Nakonec jsem ale provedl přestavbu na manuál (zrychlení+spotřeba) a párkrát mě to zamrzelo.Z manuálu na automat se mi přecházelo pěkně,ale zpět si zvyknout na manuál byl opruz a to mám rád dravější styl jízdy.
pokud jezdíš často město, kolony, tak vol spíš automat, pokud jezdíš hodně ostřeji, rád prohrábneš kola a moc město ne, tak vol manual,
jinak nákladově to vychází stejně, kdo tvrdí že je automat drahej na provoz tomu nerozumí, pokud se k tomu člověk chová a mění olej a neřadí tam za jízdy tak je to ok, to co člověk narve do automatu, narve u manualu do spojky a pokud se vysere i dvouhmotak, tak je oprava manualu kolikrát dražší než u automatu.
Díky za názory kluci...já se taky přikláním spíš k manuálu,pač automat jsem nikdy neměl a hlavně auto chci jen jako víkendovku.. ale mám několik známích,kteří mi pořád tvrdí,že až zkusím automat,tak už manuál chtít nebudu,tak se ptám jak to vidíte vy
Motor je to stejný. Automat je možná podle někoho o něco málo línější, ale já si spíš myslím, že je to o řidiči. Pokud se s tím automatem naučí správně (manuální režim, podřazování apod.), tak bych řekl, že to bude úplně stejný s tím rozdílem, že automat při přeřazování nebude škubat.
Stejně jako postupně zmizely monitory se skleněnou obrazovkou, tak postupně vymizí i manuální převodovky. Manuál se opavdu stává přežitkem. V Americe už mají auta a manuálem jenom v muzeu a v Evropě to bude za chvíli stejné.
JaraX píše:pokud se k tomu člověk chová a mění olej a neřadí tam za jízdy tak je to ok
počky a kdy jindy se řadí než za jízdy ?
jeden holky druhej vdolky vyber podletoho co ti je bližší , mě osobne automat do trojky nesedí , tak jako do sedmy manual...
já myslel řadit z D na R kdy auto uplně nestojí, tím se kurví automat hooodně. ja ted kupuju cabro v automatu, ale to jen proto že to auto bude sloužit převážně přitelkyni pro denní dojiždění do práce, má radši automat a nevidím duvod koupi manualu, ale do víkendovky bych o automatu ani neuvažoval, tak bych preferoval max sportovní svezení, to je manual,
Hansen píše:Stejně jako postupně zmizely monitory se skleněnou obrazovkou, tak postupně vymizí i manuální převodovky. Manuál se opavdu stává přežitkem. V Americe už mají auta a manuálem jenom v muzeu a v Evropě to bude za chvíli stejné.
to máš sice pravdu, ale manual nenahrazuje automat ale SMG, nebo DCT, klasickej automat má přece jen celkem výkonový ztráty apod, nicméně cabrio je spíš auto na pohodu než na prasení, takže tam se dá zvolit obojí.