Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 - řízení, plave v kolejích POŘÁD!
-
problém: auto plave v kolejích a samovolně tlačí do volantu (musím ho držet, aby si nezatočil do strany a nevyjel do pangejtu)
vyměněno: zadní silentbloky,přední silentbloky, servo, čepy, axiální táhla, provedena geometrie, ZKOUŠKA JINÝCH PNEU ( na kamarádově E36 se auto s těma gumama chová normálně - stejný rozměr), tkaže jsem si je dal na svoje, jelsit se to změní
největší zlepšení bylo po výměně těch pneu. já mám DUNLOP 300 SPORT a kamarád má PIRELI P6. podle mě ty sport mají zpěvněné hrany a ty o to více tahají na nerovnostech a v kolejích.
už nevím, co změnit!!!! tlumiče jsou OK.
tak co změnit ještě, abych při každým malým výmolu nebo koleji mi to necuklo za volant a nebo netlačilo do volantu k jedný straně (podle toho, po který straně koleje jedu)
vyměněno: zadní silentbloky,přední silentbloky, servo, čepy, axiální táhla, provedena geometrie, ZKOUŠKA JINÝCH PNEU ( na kamarádově E36 se auto s těma gumama chová normálně - stejný rozměr), tkaže jsem si je dal na svoje, jelsit se to změní
největší zlepšení bylo po výměně těch pneu. já mám DUNLOP 300 SPORT a kamarád má PIRELI P6. podle mě ty sport mají zpěvněné hrany a ty o to více tahají na nerovnostech a v kolejích.
už nevím, co změnit!!!! tlumiče jsou OK.
tak co změnit ještě, abych při každým malým výmolu nebo koleji mi to necuklo za volant a nebo netlačilo do volantu k jedný straně (podle toho, po který straně koleje jedu)
Kdyby to byl brzič, tak myslím že by ho to táhlo vžy jen na jednu stranu. Tak jako když jedeš po poli, nemůžeš se divit, že to drncá, takse nemůžeš divit, že koleje táhnou. Pokud jsem veškeré indicie dobře pojmul a vyhodnotil, doporučil bych méně hysterie- pokud je řízení ok, nebo náhodou nejsi mimořádně zesláblý tvor- on tam ten volant je od toho, aby řídil člověk a ne auto...Za mě tedy: Ano, auto tahá v kolejích a vzhledem ke stavu našich cest tudíž tahá téměř vždy.
-
díky za feedback! mno jeli sme ted s kamosem co má E36 za sebou stejnou trasu, kterou znám. on se zimákama 185/60 R15 a já ty jeho PIRELI 205/60 R15. s jeho baworákem uplne vklidu! volant drží jak přibitej, koleje člověk nepozná. a pak sem si hned presednul do toho svyho a zase podobnej problem. volant se porád pocukává a v kolejích se celý auto tahá kam chce. takže ještě zkusím ty zimáky, ikdyž kámoš s tím jel ted taky a říkal, že i s těma kolama se to chová jinak než ten jeho baworák s PIRELI. jinak silentbloky jsou ty normální (neplný) 

-
E36 pokud se nepletu má hřebenové řízení tím pádem to bude tahat do kolejí vždy pokud tam koleje budou,ted záleží jaký máš kola když budeš mít větší kola tím víc to pocejtíš na volantu.
Pokud ti to vadí kup si nějakou 5tku kde je řízení řešeno jinak,nevím jistě jestli šnekový řízení...! Ale netahá to tolik!!!
To bych tak napsal k tomuto tématu co jsi nadhodil.
E36 spíše sportovní a v Německu v tom jezdí studenti do školy
,5tky jsou spíše luxusní a to nemluvě o 7 řadyBMW tím pádem se i jinak řídí!!!
Pokud ti to vadí kup si nějakou 5tku kde je řízení řešeno jinak,nevím jistě jestli šnekový řízení...! Ale netahá to tolik!!!
To bych tak napsal k tomuto tématu co jsi nadhodil.
E36 spíše sportovní a v Německu v tom jezdí studenti do školy