Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 Coupé zaseklé brzdy

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
guardian
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od guardian »

Zdravím,

mám E36 coupé a přes zimu jsem ho nechal v garáži. Dneska jsem vyměňoval kola a zjistil jsem, že s nimi neotočím. Takže jsem jedno kolo sundal, vyndal brzdič a destičky a celý to trochu očistil od rzi. Kolo se pěkně točilo, tak jsem párkrát prošlápnul brzdu a ejhle, už je zaseklé zase.

Takže mě napadá, že by to mohl být zaseklý pístek, protože se mi ho nedaří nijak zamáčknout zpět, prachovka je sice celá, ale bůhví. Takže máte někdo nějakej osvědčenej způsob jak pístek rozhýbat?

Díky
sa-tan666
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od sa-tan666 »

no pokud mas narezly kotouce tak ti to pude stuha skus to probrzdit a uvidis
nebo pak to muze delat ucpana hadicka tu poznas tak ze pokud ti nejde vratit pistek a povolis ovzdusnovak a pak jde tak je to v hadice

jinak pistek vyslapnout ven ocistit namazat dat novy tesneni a slozit teda okud neni vyrezlej
nebo jeste vzit do strikacky brzdovku a dat ji pod manzetu vratit pistek a znovu vyslapat tak nekolikrat za sebou melo by to pomoc ale je to na chvily nouzovka
guardian
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od guardian »

Bezva, díky moc za rady, hned jak na to zbude čas, tak vyzkouším. Horší je že jak procházím ten brzdovej systém, tak si začínám myslet, že to možná bude úplně něco jinýho. Obzvlášť po zjištění, že jsou blokovaný všechny kola.
Netušíte někdo jak se projevuje rozbitý brzdový válec?
aigo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od aigo »

mozna blbost, ale napadlo me ze to muze byt zpetny ventil u brzdovaho valce -přicpany ,tim padem brzdovka zustane v hadickach a nevrati se do nadobky... :oops:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xSAFA »

Aigo: Jaký zpětný ventil? Jediný zpěťák je tuším na odbočce ze sání pro správnou funkci posilovače ale to na brzdový okruh jako takový nemá vliv... Nebo je tam něco o čem nevím? Rád se přiučím... :wink:
Odpovědět