jelikož jsem měl tehdy problémy s autem po velkých deštích a po bádání se došlo až na eřj. Vyčistil se tištěný obvod, ale stejně si voda udělala své a poznamenala ji. Nedává signál na budíky o otáčkách motoru, teplotě a ekonoměr. Kromě teploty motoru by mě to až tak neštvalo. Proto se ptám, jestli je ptořeba, dodržet r.v. při koupi starší jednotky motoru, nebo pouze stačí koupit jednotku na 320i vanos? Díky moc za odpovědi.
Vanos je i M50B20TU, takže ty sháníš jednotku pro M52B20 od 1/95 (aby uměla EWS). Po jejím sehnání budeš muset na přizpůsobení jednotky EWS k jednotce motoru, nebo budeš muset sehnat jednotku motoru + EWS + čipy imobilizéru do klíčů, které k sobě patří.
No, můžeš udělat bypass imobilizéru (to je to EWS - Elektronische Wegfahrsperre...
Ty máš v autě imobilizér. Jednotky do 12/94 ho nemají. Jednotka motoru a EWS jsou párové a datově k sobě patří vždy v páru. To samé čip imobilizéru a jednotka EWS. Data, kterými jsou jednotky k sobě párové, se dají přepsat, když máš jak. Takže ANO, stačí koupit jednotku motoru, ALE nestačí ji tam jen cvaknout a brát to, že je hotovo. Musí se přepsat ještě ISN v EWS podle nové jednotky.
Takže v případě, že mám známého s diagnostikou na bmw, který si s tím pohraje, mi stačí zakoupit starší jednotku od r.v 01/95 až po rok 98 ale musí sedět motorově M52 320i. Říkám to správně?
Lukinshooter píše:Takže v případě, že mám známého s diagnostikou na bmw, který si s tím pohraje, mi stačí zakoupit starší jednotku od r.v 01/95 až po rok 98 ale musí sedět motorově M52 320i. Říkám to správně?
Pokud je mi známo, tak ano. Jen nestačí jakákoliv diagnostika, ale taková, která umí přepsat to ISN. Nejlépe INPA. A musí to umět i obsluha, no... ale to už zabředáváme...
určitě né. Vanos je mechanická část motoru..něco navíc co by podle mě neumělo správně fungovat s ŘJ bez Vanosu.
Když sepne vanos dojde k časové změně mezi sací a výfukovou vačkou...takže řj s vanosem bude umět něco navíc. Bůh ví jak by se auto zachovalo kdyby zůstali hodnoty při sepnutém vanosu stejné, jako při "neseplém"...
Mám Eřj na odčipování aby nechtěla IMO, ale už to trvá přes 1 měsíc tak nevím jestly tu řj ještě uvidim tak hledám nahradní řeení z M50b25vanos by to nemohlo pasovat ?