Zdravím.
Nedávno mi René dovezl nádhernou 325d. Jsem absolutně spokojen se službou Reného a totálně nadšen z auta samotného. Později sem hodím par foteček. Můj splněný sen. Ten motor je neskutečný.
Nicméně, mám jeden dotaz na stránkách chiptuningu v Brně, či Kladně jsem se dočetl, že se dá výkon 325d zvýšit o cca 26 koní a cca 72Nm za 4500, potažmo 6000 tisíc korun. Nabízejí 3 druhy chipu. Já mám zájem o ten "Optimal power". Otázka zní. Škodí to motoru, či ne? Mám model 2007, tím pádem už nemám záruku a za tak málo peněz by ten chituning mohl dát slušnou porci zábavy. Tak co myslíte? Dik za rady.
M.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
325d Chiptunig
Ahoj, jsem rád že jseš spokojen a k tomu čipování....hele to máš tak, pokud chceš aby ti auto co nejdéle jezdilo bez problému ser na něj. Na druhou stranu Tebe i všechny lidi hladové po větším výkonu dokážu pochopit....taky jsem před lety čipoval co se dalo,ano jelo to líp , ale vše bylo na úkor rychlejšího opotřebení spojky, převodovky, poloos atd atd. Člověk mění priority a naopak je rád, že auto bude jezdit co nejdélé bez větších investic , které pak může vrazit do rodiny... Podle mě je 325d nastavena tak, že musí vydržet milión km bez problémů....obsah 3litr a výkon o cca 40k přiškrcenej a přesto to jede krásně a svižná dálková jízda za 6,5l mě fascinuje ,tak co víc si přát
a taky se trochu bojím čiptuningu za 4500,- Kč. Ale jak říkám , je to věc priorit a já osobně kdybych chtěl bmw čipovat ,šel bych do jednotky od AC schnitzer.....tam bych byl klidnej. A nebo 3 roky jezdi v 325 a pak skoč do 335 d